"Dogs are not our whole life, but they make our lives whole." - Roger Caras

Vizsla Draadhaar en Ruwhaar Teckel Kennel Fényes Varázs

Vizsla Draadhaar... de jachthond met vele gezichten...

Glenda, Dylle, Gündi, Leentje, Maudszen, Soof, Tess, Unique en Ysa...

Menu

Wie is online

We hebben 38 gasten en geen leden online

Succes op CACIT veldwedstrijden in Kroatisch Geresdorf...!

april2017 glenda1We beleefden weer een heerlijke week in Kroatisch Geresdorf, Zsira en omgeving samen met lieve vrienden. Wat voor ons vakantie is, maar tegelijk ook hard werken tijdens het trainen van de honden. Dat is de ene helft van het programma en na een (zelf ingelaste) rustdag zijn er dan vier dagen wedstrijden.

Op de eerste dag van de CACIT veldwedstrijden in Kroatisch Geresdorf én onze eerste wedstrijd van het seizoen behaalde Fényes Varázs Glenda een 3e Zeer Goed behaald in de Open klasse Solo!
Op de tweede dag scoorde mijn Quodijin's Gündi in de Derby! Een prachtige loop en een mooi punt wat werd beloond met een 1e Zeer Goed!

april2017 glenda1De keurmeesters waren Natale Tortora (Italy) & Pino Dellatorre (Italy). Strenge keurmeesters die - vooral Pointers&Setters keuren (en fokken) en graag gezien zijn op wereldwedstrijden - ook in de derby alle 'fouten' laten meetellen. Maar dat maakt me misschien wel extra trots dat we onder hen dit hebben behaald.
Ook de derde dag dag vond Glenda na een uitstekende loop een patrijs, maar ik verprutste het helaas. Te weinig doortastend bij het maken van het punt, waardoor de vogel pas vloog na een sprintje en dan wordt de spanning te hoog.
Maar op de vierde én laatste dag van de CACIT veldwedstrijden in Kroatisch Geresdorf werd in totaal slechts één kwalificatie behaald bij de in totaal 13 continentalen (waarvan 5 in de Derby) ..... en wel door Glenda met een 1e Zeer Goed! De keurmeesters waren deze dag Otto Koppitsch (Austria) & Pino Dellatorre (Italy). De omstandigheden waren redelijk pittig door de warmte en de droogte.

april2017 gundi
Super, super blij met mijn meisjes !!! Ook met Gyopar die zich ook vooral uitstekend heeft vermaakt tijdens de enige wedstrijd die ik met haar liep. Bij de training heeft ze een aantal keren écht mooi met me samengewerkt, maar nu trok ze iets teveel haar eigen plan. Daarbij ontbrak het aan passie en drive in ieder geval niet. En kleine Kate liet al veel aanleg zien, maar is in veel opzichten echt nog een baby die we rustig de tijd gaan geven om meer te groeien. Ik zie nog steeds een kleine Glenda in haar en ben erg benieuwd naar de toekomst!

Foto's gemaakt door Monique (dank je wel!) tijdens de training.april2017 glenda1


Nog even op een rij: 


Fényes Varázs Glenda
30-3-'17 3e Zeer Goed CACIT Open Solo
02-4-'17 1e Zeer Goed CACIT Open Solo

Quodijin's Gündi
31-3-'17 1e Zeer Goed Derby