"A dog is one of the remaining reasons why some people can be persuaded to go for a walk." - O.A. Battista

Vizsla Draadhaar en Ruwhaar Teckel Kennel Fényes Varázs

Vizsla Draadhaar... de jachthond met vele gezichten...

Glenda, Dylle, Gündi, Leentje, Maudszen, Soof, Tess, Unique en Ysa...

Menu

Wie is online

We hebben 250 gasten en geen leden online

Pups update

Op donderdag 10 mei was de dag aangebroken dat de eerste drie zouden gaan vertrekken. Een knoop in mijn maag, want het valt niet mee, na ruim 7 weken intensieve verzorging ze nu te moeten laten gaan. De wetenschap dat ze allemaal goed terecht gaan komen, gaf natuurlijk een goed gevoel.
dsc05156Fényes Varázs Azután


Azu, alias puppy Licht blauw, is als eerste vertrokken. Hij is gaan wonen bij Mirjam. Azu zal in een heerlijke omgeving opgroeien tezamen met wat pluimvee. Zeer waarschijnlijk zal hij op KNJV proeven zijn kunnen gaan laten zien. Ook wil Mirjam veldwerk met hem gaan proberen. Zijn beide ouders hebben al laten zien dat hij het in de genen heeft. Komt helemaal goed, dat is wel zeker. Azu heeft zich al helemaal aangepast aan zijn nieuwe leven. En dat al na één week!dsc05167
Fényes Varázs Aranka Soesja


De tweede pup die het nest ging verlaten was puppy Wit, die nu de naam Soesja draagt. Haar twee zeer trotse baasjes Frieda en André wonen aan de duinen. Een luxe voor Soesja! Eerst gaat Soesja nog naar een reguliere hondenschool, waarna André apporteerwerk met haar wil gaan doen. Natuurlijk volgen we alle ontwikkelingen.

 

dsc05182


Fényes Varázs Aranyos Nala


De derde pup die ons verliet was puppy geel, alias Nala. Zij is gaan wonen bij Jurrian en Suzan. Nala deelt het huis met Piep de kat. In de toekomst zal Nala meegaan met de praktijkjacht. Nala heeft ook in haar nieuwe tuin laten zien dat ze de kunst van het graven beheerst!


dsc05225Fényes Varázs Arazs Cazs


Puppy groen, alias Cazs, is op vrijdag 11 mei vertrokken en leeft samen met Marjolein en Erik, zoon Matthijs, dochter Nina en niet te vergeten Sizo en oom Csepp (de broer van Catou). De baasjes van Cazs wonen (gelukkig) dichtbij en dat maakt het makkelijk en vreselijk leuk hem 'live' te blijven volgen.
Zijn jachtaanleg gaan we zeker van dichtbij meemaken, want we gaan gezamelijk met nog een aantal andere Vizsla's binnenkort beginnen aan de apporteertraining.

dsc05232
Fényes Varázs Axia


Zaterdag was het puppy Beige, die we moesten uitzwaaien. Deze mooie meid heeft de naam Axia gekregen van haar baasjes Wil en Cees. Axia deelt het huis met de Heidewachtel Nanda. Een heerlijk huis in een prachtige omgeving in het altijd mooie Drenthe. Ook Axia zal meegaan in de praktijkjacht. Geweldig, want hier zal ze zich gegarandeerd erg gelukkig bij voelen om te mogen werken voor de baas.

dsc04528_2


Fényes Varázs Abel Askhim


Zondag is puppy Donker Blauw door Nicole en Frans opgehaald. Zij hebben hem de naam Abel gegegeven. Een toepasselijke naam voor een zeer lieve jongen. Abel heeft het genoegen in een huis te gaan wonen waar al een Vizsla reu van 5 jaar woont, met de naam Devin. Het is nu al duidelijk dat het klikt tussen beide heren. 
Ook Abel zal apporteertraining krijgen. Ook hij zal zijn hersenen mogen kraken op de opdrachten die hij zal krijgen en waar hij zeker een hoop plezier in zal hebben.

Een foto met zijn huisgenoten zal spoedig de hiernaast staande foto vervangen.


dsc05241Fényes Varázs Állando Joris


De grootste jongen van het stel is 8 weken lang puppy Oranje geweest voor de meeste mensen. Ietwat eerder wisten een aantal hij dat hij de zeer geschikte naam Joris zou gaan dragen. Jules en Judith en zonen Jesse en Benjamin hebben Joris warm verwelkomt. De ervaring met jachthonden was al aanwezig in dit gezin en de Duitse Staande Korthaar Pjotter (van 'opa en oma') zal hem geregeld gezelschap houden.
Joris is al gestart met de puppencursus en ook hij zal daarna samen met zijn baasjes gaan kijken hoe leuk het apporteerwerk is.    dsc05247


Fényes Varázs ArchiePuppy Bruin verstaat ondertussen een aardig woordje Engels. Hij is in onze hoofdstad gaan wonen en zal met zijn toegewijde nieuwe eigenaren alle parken en bossen in de wijde omgeving gaan ontdekken. Zijn baasjes Verity en Antony zijn in de zevende hemel met hun Archie.

dsc01628

Fényes Varázs Arankah Amber


Puppy Roze heet nu Amber en is als laatste uit Vlaardingen vertrokken. Ze woont nu in het mooie Twente bij Annette en Dennis en zoon Casper. In haar nieuwe gezin werd ze blij verwelkomd door tante Donja (zus van Catou). Zij zal Amber gegarandeerd het één en ander laten zien wat het apporteerwerk betreft. Donja en Annette hebben vorig jaar op de Vizsladag de trofee voor de Beste Combinatie Baas-hond mogen ontvangen. Nu zal Dennis met Amber gaan trainen. Met haar nieuwe gezin zal ze zich geen moment vevelen.

dsc05418
Fényes Varázs Aziyze


En toen was er nog maar één pup op het Fluitekruid. Puppy Rood zal mijn roedeltje aanvullen. Haar roepnaam luidt Ziyze en hopelijk zal ze in de voetsporen van haar moeder treden. We zullen ons uiterste best doen ook haar plezier in voldoening te geven in het apporteren en de passie te ontwikkelen voor het vinden en voorstaan van fazanten en patrijzen.