"The more one gets to know of men, the more one values dogs." - Alphonse Toussenel

Vizsla Draadhaar en Ruwhaar Teckel Kennel Fényes Varázs

Vizsla Draadhaar... de jachthond met vele gezichten...

Glenda, Dylle, Gündi, Leentje, Maudszen, Soof, Tess, Unique en Ysa...

Menu

Wie is online

We hebben 40 gasten en geen leden online

Nieuwe baasjes van het vierde nestje


Fényes Varázs Deszô (Hugo)

Pup Blauw is gaan wonen in Zeewolde bij Ingrid, Leo, Mauro en Elvira. Eindelijk..., want wat hebben ze lang op de komst van Hugo moeten wachten. Ze waren al een aantal jaren hond-loos na het hebben van hun Old English Mastiff.
Naast de 'gewone' puppytraining is het ook de bedoeling dat dit rustige kereltje het apporteren gaat ontdekken bij een jachthondenschool in de buurt. Maar bovenal zal Hugo door het leven gaan als een huisgenoot voor de familie.
Overigens kan ook niet onvermeld blijven dat Tess en Mauro een speciale band hebben. Hun geknuffel: dat was de slagroom op de taart bij een bezoekje.


baasjes D-nest
 


Fényes Varázs Dragan (Dragan)

Pup Groen is een nieuwe inwoner van Beneden-Leeuwen en heeft een heerlijk leventje bij Marijke en Pieter. Daar heeft hij de verantwoordelijke taak om de bezoekers van de trimsalon te entertainen. Daarnaast lukt het hem aardig om het hart van Carinne - de Bouvier - te veroveren. Hoewel het een 'donder' is, weet meneertje precies zijn plaats. Dragan zal straks meegaan op jacht. En gezien de ervaring van zijn baasjes en de liefde waarmee hij is ontvangen, gaat dat gegarandeerd een succes worden. baasjes D-nest


Fényes Varázs Denzel (Denzel)

Pup Bruin is nu een inwoner van Fijnaart en heeft een super mand gevonden bij Ruud, Nelinda, Ruben en Merel. Heel wat jaartjes geleden had het gezin een Beagle met de naam Bono. Met die huisgenoot werden grootse prestaties neergezet. Ja, echt... met een Beagle. Dit keer moest het een Vizsla Draadhaar worden en dat is een wereld van verschil, zo lieten de baasjes me al weten. Denzel gaat samen met zijn baas ontdekken wat veldwerk inhoudt, maar ook zal een apporteercursus gevolgd gaan worden. We gaan vast nog veel horen van Denzel (kwispeltje).

 baasjes D-nest


Fényes Varázs Dame Lizzy (Lizzy)

De mand van Pup Roze staat in Kockengen, waar ze nu de trots is van Wilma en Rob. Een stukje opvoeding zal ze meekrijgen van grote broer Azu (uit het eerste nest van Catou). Nadat Wilma en Rob op hem gepast hebben, was er geen ontkomen meer aan... Ook zij waren op slag verliefd en er moest een Vizsla Draadhaar komen.
Lizzy verwelkomt geregeld klanten in de winkel en een andere keer vermaakt ze zich, samen Azu op het werk. Aan aandacht geen gebrek. Insiders vertellen dat Lizzy een prima jachthond wordt: Bij een eerste introductie aan duivenvleugeltjes, werden die bijna verslonden. Waarschijnlijk wordt het dus eerder afremmen dan stimuleren, maar het is alvast veelbelovend voor de apporteerplannen die Rob met haar heeft.

 baasjes D-nest

Fényes Varázs Donjha Dante Vera (Vera)

In Nuenen, samen met Herma en Henk, woont nu pup Rood. Heel wat geduld hebben zij geoefend bij het wachten op Vera. Ze stonden immers al op de wachtlijst sinds het nestje van Ziyze. Maar al het geduld is beloond en ze zijn vreselijk blij haar en dat blijkt wel uit de manier waarop ze haar omschrijven: het is een heerlijk, schattig, lief, ondeugend, aanhankelijk, vrolijk en beschouwend hondje. Daar hoef ik verder niets aan toe te voegen!
Voor Henk en Herma is dit hun eerste hond. En het is dan ook een hele ontdekkingsreis. Samen gaan ze ook uitvinden of ze apporteren leuk vinden.
 baasjes D-nest


Fényes Varázs Dédes (Kènya)

Met pup Lila is ook Amersfoort een Vizsla Draadhaar rijker. Daar woont ze nu bij Winfred en Harma. Eerder hadden zij Max, een Labrador reu. Met hem hebben ze (KNJV) jachtproeven, workingtests en MAP’s gedaan en willen deze hobby graag voortzetten met een Vizsla Draadhaar. Max was een begrip in de buurt en had een schare fans onder de buurtbewoners en dan met name de kinderen. Voor Kènya nu de schone taak om die rol ook te gaan vervullen. Gaat vast lukken met zoveel enthousiasme.

 baasjes D-nest


Fényes Varázs Duna (Senna Catoo)

In Bergschenhoek wonen Cinthia, Rainaldo, Robine en Bjarne. Daar kwam ruim twee jaar geleden Benti, een Parson Russel Terriër teefje bij en Pup Wit maakt nu het gezin compleet! Dit kleine vocale dametje kan precies duidelijk maken wat ze wil. Qua gedrag lijkt het de omgekeerde wereld en is de eerste indruk dat Senna de terriër is en Benti de Vizsla. Maar - op afstand en zoals ik pup Wit hier heb meegemaakt - ben ik ervan overtuigd dat dit puppie-overmoedigheid is. Senna is, zoals het het zelf omschrijven, gewoon echt een ondeugde pup. Maar haar koppie maakt alles goed. Ze is vrolijk, speelt leuk met Benti en samen zijn de échte vriendinnetjes. Zingen kan ze trouwens als de beste, vooral in de winkel zingt ze luidkeels.

 baasjes D-nest


Fényes Varázs Dísz (Lola)

Pup Paars kwam op een leeftijd van (bijna) 5 maanden terug naar ons. Het had in eerste instantie - toen de pups hier opgroeiden - weinig gescheeld of dit meisje was hier gebleven (en dus niet weggegaan), maar omdat er al twee dochters van Catou zijn gebleven, was dit toch niet zo verstandig. Het was totaal onverwacht dat zij hier weer tijdelijk deel uit ging maken van de roedel. Nadat Lola alle basis-dingen hier had geleerd - ze was ondertussen 7 maanden - kreeg ik niet de kans haar op de website te zetten, want Caroline en Jasper hadden via familie (Frieda!) gehoord dat Lola hier terug was. Na een gezamelijke wandeling was de beslissing snel genomen: "Lola is fantastisch en Lola blijft bij ons!" En zo heeft ze een fantastische plek gevonden in Rijswijk. Het geluk straalt ervan af. En leuk is ook dat Lola haar halfzussen Soesja en Chayka regelmatig ziet!


baasjes D-nest


Fényes Varázs Doutzen (Doortje)

Ook Bussum is een Vizsla Draadhaar rijker. Daar woont Pup Geel nu bij Frits, Desiree, Catoo en Ot. Frits jaagt zelf en wilde daar een graag een geschikte hond voor, maar daarnaast moest het ook een echte speelkameraad voor de kinderen zijn. Doortje was het kleinste pupje van het stel, maar tegelijk wel ook de meest ondeugende en ondernemende pup. Zij klom als enige over de 'sluis' bij de tuindeur. En zelfs toen deze nog eens 40 cm verhoogd was, weerhield dat haar niet! En dat beloofd natuurlijk heel wat voor de toekomst. Ze zijn al gelijk gestart met de puppiecursus bij een jachthondenschool en kwamen daar nestzusje Lizzy tegen. Met volle teugen heb ik genoten van haar karaktertje en doet haar nieuwe gezin nu ook. Ze zijn dol op haar!

 baasjes D-nest