"Onderlinge afhankelijkheid heeft men lang beschouwd als het ideaal in een relatie. Honden hebben altijd voor mij gezorgd en vice versa." - Amy Hempel

Vizsla Draadhaar en Ruwhaar Teckel Kennel Fényes Varázs

Vizsla Draadhaar... de jachthond met vele gezichten...

Glenda, Dylle, Gündi, Leentje, Maudszen, Soof, Tess, Unique en Ysa...

Menu

Wie is online

We hebben 235 gasten en geen leden online

L-nestje Teckels in 2017 Dylle x Louis v.d Nöttenstee

Alle pupjes uitgevlogen...!

Vandaag is ook Pip opgehaald. Nu is alleen Leentje nog hier. Met zoveel viervoeters nog in huis, toch wel een beetje leeg. We hebben we hard gewerkt de laatste 9 weken aan het grootbrengen, opvoeden, aan poetsen, bezoekers ontvangen en tussendoor ook nog voor de grote meiden zorgen. Tijd voor (relatieve) rust, maar we gaan ze missen. Gelukkig zijn voor allemaal zijn leuke baasjes gevonden die zo blij zijn dat ze hun pupje eindelijk in de armen konden sluiten. Dat maakt het ook mooi ze uit te zwaaien!
Traditiegetrouw heb ik weer pasfoto's gemaakt. Blijft tè leuk zo'n overzicht :)
Bovenaan de jongens Lodewijck en Louis (aka Bixby). Onderaan de meisjes Loesje (aka Pip), Leentje, Lientje (aka Treintje) en Lexje.
In kleurtjes zijn het blauw, groen, roze, paars, geel en rood!
pasfoto l nestje7wk

Op avontuur...!

Afgelopen donderdag - toen de Teckelpupjes nog compleet waren - zijn Marjanne en ik met het hele stel en mamma Dylle naar Midden-Delfland geweest. Altijd een heel avontuur! Én een mooie gelegenheid de laatste serie foto's te maken...

Nog één nachtje samen...!

De tijd lijkt weer voorbij te zijn gevlogen. Morgen zijn de pupjes van het L-nest alweer 8 weken oud en gaan de eerste uitvliegen. Altijd dubbel, maar allemaal baasjes die in de starblokken staan om het avontuur aan te gaan. En dat is leuk! Genieten wordt het van hun kleine hummel.
We hebben ook nog een serie foto's in de polder gemaakt van het hele stel en pasfoto's gemaakt. Die volgen later nog...

Druk, druk, druktemakers...!

Toegegeven het blijft een minder zware klus dan een nestje Vizsla's grootbrengen, maar de Teckeltjes zijn nu toch echt wel erg aanwezig. Slaapjes duren korter en het wakker blijven is geen (speel)kwartier meer. De hele tuin is in beslag genomen en de hindernisbaan weer volledig opgezet. En dat is leuk! Ook de grote lummels bemoeien zich er weer lustig tegenaan. Vooral Kate en Gündi vinden het helemaal super. Kortom een drukte van jewelste, waar ook flink van wordt genoten.

Voor het eerst even de tuin in...!

De afgelopen week was het voor het eerst tijd een bezoekje over de drempel te maken naar de tuin. Super spannend voor allemaal, hoewel Jufje Rood er het minste moeite mee leek te hebben. Een paar dagen later is er iets meer gewenning, maar het speelmoment is nog maar kort. En ze kiezen nog snel weer voor hun vertrouwde ren in de woonkamer. Hier weer een kleine impressie van het zestal van de afgelopen week.

Wiebelig de wereld verkennen...!

Alweer een weekje verder en de ontwikkeling gaat razendsnel. Wegen doen we niet meer elke avond. Het is duidelijk dat ze alle zes prima groeien. Aan de werpkist is een kleine ren gemaakt, die we steeds wat groter zullen maken en straks ook weer een doorgang naar de tuin. En die ren, die is toch wel erg spannend. Maar een aantal hadden het na één keertje al door en er werd heel wat afgestapt in het nieuwe stukje van hun groter wordende wereld. Dylle ondertussen wat bezorgd kijkend naar haar kroost. Zo komt er ook meer interactie met de rest van de roedel en dat is een hele stap. Toch accepteert ze alles en gaat het geheel heel rustig, zonder echt morren.
Er wordt al veel door de pups gespeeld. Met elkaar, maar ook met mensen wordt al contact gezocht. En ook nu is duidelijk... ook deze pupjes hebben humor :) 

Nee, helaas. Het is nog geen speelkwartier...!

Twee weken oud, de tijd vliegt en ook weer niet, want ik kan - herstel - wé kunnen niet wachten tot de dreumesjes door de tuin gaan hobbelen. Vooral Kate en Gündi zouden nu al liefst aan de slag gaan met een serieuze speelpartij. Zodra ik maar even bij de werpkist in de buurt ben, zitten zij er letterlijk met een neus in. Gelukkig vertrouwd Dylle het allemaal wat meer en voelt ze niet meer constant de behoefte om ze streng weg te kijken of te brommen. Heerlijk is het wel dat ze zo beschermend zijn, die mamma's. En maar goed ook dat Dylle duidelijk is, want Kate heeft aan een half woord waarschijnlijk niet genoeg. Geregeld laat ze ook 'per ongeluk' speelgoed bij de pups vallen... "je weet nooit of ze al te porren zijn voor een spelletje" lijkt ze te denken. Nog heel even geduld....

Al 10 dagen onderweg naar een groots Teckelleven...!

Tevreden geluidjes komen er uit de werpkist. Een blije mamma, die al weer graag mee gaat wandelen en fanatieker dan ooit het balletje wil hebben. Ze heeft haar conditie alweer helemaal terug zo lijkt het. En dat melkfabriekje onder haar buik? Dat deert niet! Eenmaal thuis spurt ze natuurlijk weer naar haar kinders om ze snel even na te lopen. We prijzen ons gelukkig dat het allemaal zo goed gaat. Dylle is een droommamma!
Alle pups zijn (ruim) in geboortegewicht verdubbeld. Je ziet ze groeien. De nageltjes zijn al een keertje geknipt. Best een beetje scherp en onhandig die nageltje voor zowel Dylle als haar kroost. Hieronder weer een lading foto's, want dat verveelt echt nooit...!

Pas op.... spam... puppiespam...!

Ruwhaar Teckel pups geboren op 16 juni 2017

DSC02553Op 16 juni 2017 zijn Dylle en Louis de trotse ouders geworden van 6 prachtige pups. Het zijn twee jongens en vier meisjes. Dylle is een heel ontspannen moedertje. Ze is (uitersaard) wel streng naar de rest van de roedel. Dylle weet exact hoe ze haar pupjes tevreden houdt. Een content stel dat je bijna niet hoort...! Ben vreselijk trots op Dylle's eerste nestje en eindelijk weer een Teckelnestje in huis! Onze L-tjes!

Geregeld wordt het wel en wee gepubliceerd in het "Puppie Journaal". De webcam kan gevolgd worden en de groeitabel is gepubliceerd en wordt de eerste periode dagelijks bijgehouden. 

DSC02546 DSC02592

 

Dylle werd eindelijk loops begin april 2017. En deze keer zou ze gedekt worden. Haar kroost mag (ongeveer) vanaf 11 augustus gaan uitvliegen.  

 

Er zijn (logischer wijze) enkel chocolade (wild) kleur pupjes geboren. Deze combinatie voldoet aan het fokreglement van de Nederlandse Teckelclub. 


De vader is Louis v.d Nöttenstee. Uiteraard is ook Louis vrij van erfelijke oogziekten en is net als Dylle recent onderzocht. Louis heeft een aantal keer Uitmuntend behaald op shows (waaronder een Res. CACIB). Dylle behaalde ook een Uitmuntend op de show in Rotterdam. 

Zie de onderstaande foto's voor een beeld van het koppel!

Louis Dylle
Louis Louis Louis Louis
Louis Louis
Dylle Dylle Dylle Dylle Dylle Dylle

Zware laatste loodjes...!

Dylle met de laatste - hele zware - loodjes. Drukte van jewelste is het in haar buikje! De lange wandelingen worden ondertussen toch wel een beetje teveel, maar een beetje rondkijken vanuit de buggy vindt ze ook prima. 
Het wordt nu wel heel spannend wanneer de pupjes zich zullen aandienen....