"When a dog barks at the moon, then it is religion; but when he barks at strangers, it is patriotism!" - David Starr Jordan

Vizsla Draadhaar en Ruwhaar Teckel Kennel Fényes Varázs

Vizsla Draadhaar... de jachthond met vele gezichten...

Glenda, Dylle, Gündi, Leentje, Maudszen, Soof, Tess, Unique en Ysa...

Menu

Wie is online

We hebben 55 gasten en geen leden online

Nieuwe baasjes van het derde nestje

baasjes C-nestFényes Varázs Cesar Beuk (Beuk)


Pup Groen is gaan wonen bij Irene in Hilvarenbeek. Zonder twijfel heeft Irene met Beuk het gezellige maatje in huis, die zij zocht maar ook heeft Beuk het ook zeker in zich om mee gaan werken. Apporteer- en veldwerk maar eventueel ook zweetwerk hebben bij Irene een grote interesse. We gaan vast nog meer van hem horen!


baasjes C-nest
Fényes Varázs Csodásan Zazou (Zazou)


Pup Blauw is gaan wonen bij Marjolijn en haar dochter Carlijn in Leidschendam. Ook haar dochter Eline en zoon Eduard zijn nauw betrokken bij het nieuwe gezinslid en komen nu natuurlijk extra veel op visite. Eerder zorgden zij veel voor Pepijn, een Vizsla Draadhaar van een familielid. Ze zijn dan ook al bekend met het ras, maar nog niet met het opvoeden van een pup. Met twee sterke vrouwen, een dosis liefde en de plannen die voor Zazou zijn gesmeed komt dit gegarandeerd goed. De wens was een maatje, die met hen op stap gaat. Ook is er de interesse in een jachttraining, niet om daadwerkelijk te jagen maar wel om samen met de hond te gaan doen als bezigheid en versterking van de band. Samen werken. En dat is wat ook uit de puppytest al naar voren kwam dat dit er zeker inzit bij Zazou. Hij lijkt qua praten nu al op zijn oma en hopelijk gaan we nog veel van hem horen.


baasjes C-nest

Fényes Varázs Coco Csele (Coco)


Pup Rood is gaan wonen bij Iet en Arjen en hun twee zonen Dries en Adriaan in Medemblik. Met Igor deden zij hun eerste ervaring met de Vizsla Draadhaar op. Deze nu 8,5 jarige reu is - net als zijn volle zus (mijn!) Kyra kortharig gebleven. Nu was het tijd voor een huisgenoot 'met wat meer haar'. Het moest een zelfverzekerd meisje worden, waarmee Iet dit keer ook jachttraining wil gaan doen. De puptester had graag gezien dat Coco bij hem was gebleven, dus aan de aanleg zal het niet liggen. Met Coco hebben ze een veelbelovend meisje in huis, die samen met haar oom een heerlijk leventje tegemoet gaat.
baasjes C-nest


Fényes Varázs Csilla (Csilla)


Pup Geel is gaan wonen bij Hanneke en Otto en hun twee zonen Lodewijk, Juriaan in Elst. Otto jaagt en heeft tot nu toe een 'lease'Weimaraner mee op jacht genomen van kennissen. Het was zijn wens een eigen jachthond te hebben en daarbij was zijn oog op de Vizsla Draadhaar gevallen. Op zijn verjaardag werd hij door Hanneke verrast met een bezoek aan ons. Hanneke en ik hadden dit in het geheim afgesproken. Csilla volgt nu al een jachthondenopleiding. Ook bij haar kwam uit de puppytest dat het karakter helemaal past bij het doel waarvoor zij werd uitgezocht.
baasjes C-nest


Fényes Varázs Cato Neci (Cato)


Pup Wit is gaan wonen bij Annette en Dennis en hun twee zonen Casper en Ole in Lattrop-Breklenkamp. Cato zal in het gezelschap zijn van haar oudtante Donja (een volle zus van Catou). Annette houdt zich voornamelijk bezig met de hondentraining, maar Cato zal samen met Dennis mee op jacht gaan. Ze is nu al gek op water. Cato en Donja hebben een heerlijk leventje met een gezellig druk gezin en dat zij deel mogen uitmaken van het ontvangstcommité van de logeerboederij, die Dennis en Annette runnen. 

baasjes C-nest


Fényes Varázs Csinos (Zuuske)

Pup Roze is gaan wonen bij Luuk en Maaike in Zutphen. Zoon Jenz en Anne-Loes helpen natuurlijk mee om dit kleine meisje op te voeden. Het gezin kenmerkt zich ondere andere door buitenleven, genieten van de natuur, gezelligheid en betrokkenheid naar elkaar en hun omgeving. Zij vinden het belangrijk om in de opvoeding liefde en aandacht voor dieren mee te geven. Anne-Loes vond het allemaal nog erg spannend tijdens de bezoekjes. Daarom is het pupje met het wat zachtere karakter uiteindelijk Zuuske geworden. Bij Jenz is het al helemaal duidelijk dat hij gek is op dieren. Hij zal erop toezien dat het contact met zijn konijntjes goed zal verlopen. Dit is hem zeker toevertrouwd.  


Fényes Varázs Csak Úgy (Úgy)

Pup Paars is gaan wonen bij Ger in Rijnsburg. Van Ger kan ik hier nog geen foto laten zien, maar aangezien wij hem wekelijks zien op de Jachthondenschool gaat het vast nog lukken hem en Úgy samen op de foto te zetten. Ger heeft jarenlange ervaring met Duitse Staande Kortharen en Teckels. Door omstandigheden was het een aantal jaren niet mogelijk voor hem om een hond te hebben. Hij heeft nu zeer bewust voor een Vizsla Draadhaar gekozen. Vanwege het uiterlijk, maar ook zeker vanwege het karakter. Úgy is een wat zachter hondje, maar met de begeleiding van Ger gaat zij zeker uitgroeien tot een goede jachthond. Ze zijn nu al begonnen bij JHS Hubertus.