"The dog is a gentleman; I hope to go to his heaven, not man's." - Mark Twain, letter to W.D. Howells, 2 April 18"

Vizsla Draadhaar en Ruwhaar Teckel Kennel Fényes Varázs

Vizsla Draadhaar... de jachthond met vele gezichten...

Kyra †, Catou , Aziyze , Tess, Büszke, Glenda, Dylle, Gündi, Gyopar, Kate en Leentje...

Menu

Wie is online

We hebben 445 gasten en geen leden online

Vizsla pups en Ruwhaar Teckel pups

Vizsla Draadhaar pups gepland mei 2018

De loopsheid van Glenda heeft zich dan toch eindelijk aangediend. De dekking zal ongeveer rond 8 maart plaatsvinden. Als alles gaat met en na de dekking, dan worden de pups 9 weken later verwacht in de tweede week van mei 2018 verwacht. Glenda's kroost mag uiteindelijk 8 weken later gaan uitvliegen.

Glenda voldoet vanzelfsprekend ruimschoots aan het fokreglement van de Vizsla Vereniging en uiteraard overwegen we alleen die reuen waar hetzelfde voor geldt. 
Voor Glenda wordt dit haar eerste nestje! 

De vader is Lomar Garamparty. Lomar heeft al verschillende prachtige nestjes voortgebracht. Om logistieke redenen waren we genoodzaakt om van het oorspronkelijke plan met Gabor voor deze loopsheid af te zien. Maar de keuze voor Lomar mag niet gezien worden als tweede keus. Ook deze aanstaande vader voldoet aan alle eisen en is getoetst door de Vizsla Vereniging. Zo snel mogelijk zal alle uitgebreide info van de complete combinatie hier getoond worden. 

Vizsla Draadhaar pups verwacht maart 2018

De loopsheid van Gyopar diende zich dan eindelijk aan. In de eerste week van januari werd ze gedekt. Na 29 dagen lieten we een echo maken en kregen we het geweldige nieuws Dat Gyopar inderdaad pupjes draagt. In totaal heeft een hond een draagtijd van 9 weken wat betekend dat onze M-tjes ergens na de eerste week van maart worden verwacht. Gyopar's kroost mag uiteindelijk 7,5 à 8 weken later gaan uitvliegen. Dat zal zijn rond het laatste weekend van april 2018. 

De combinatie voldoet vanzelfsprekend ruimschoots aan het fokreglement van de Vizsla Vereniging. Voor Gyopar wordt dit het eerste nestje! De de aanstaande vader heeft al één eerder prachtig nest voortgebracht. 

Door omstandigheden hebben we ervoor moeten kiezen om de planning iets te wijzigen. De vader is Fényes Varázs Gusztáv (Guus)! Guus is een nestbroer van Glenda. Wij verwachten de meest mooie en gedreven, maar ook vooral lieve pupjes van deze combinatie. Guus is een hele sociale jonge man met (terechte) showalures. Hij werd onder andere "De Mooiste Vizsla" 2015 én 2016, werd Clubwinner in 2015 én won de rasgoep in 2015 op de "Hond van het jaar show".  Ook heeft Guus zich ook bewezen in het apporteer- én veldwerk. Ook van deze combinatie kan ik zeggen dat dit een perfectie combinatie is! Beiden zijn lief, maar niet té zacht.

Beide hebben verschillende gezondheidsonderzoeken gehad. Ze zijn beide vrij van erfelijke oogafwijkingen, HD en HUU. 

Natuurlijk is ook - zoals altijd - de beperkte verwantschap een belangrijk punt. Dit laatste omdat ik het persoonlijk heel belangrijk vind niet onnodig veel inteelt toe te passen. 

Guus Gyopar
guus guus guus guus
guus guus
gyopar gyopar gyopar gyopar gyopar gyopar

Hieronder een overzicht van de combinatie. 

Teef : Csepregi-Vadasz Alma Reu : Fényes Varázs Gustáv
NHSBnr. : 3083739   Chipnr:900182001088002 NHSBnr.  : 2916837 Chipnr: 528140000518939
Geboren : 19-8-2014 Geboren : 13-3-2013
Vader : Fürdõházi Ralf Vader : Kamp. Quodian's Glen Talloch
Moeder : Fürdõházi Panna Moeder : Fényes Varázs Büszke
Fokker : Bertalan IFJ Mayer Fokker : Y. Hoorman
HD : HD A HD : HD A, Bafw 0, Norb. 30,onvol.aansl
Oogonderzoek : Vrij, inclusief gonioscopie Oogonderzoek : Vrij, inclusief gonioscopie
Langhaar : Niet getest Langhaar : vrij
Exterieur : U, U, CAC, BOB Exterieur : Int. Ned. Kamp. CW’15, European Winner’16, Benelux Winner’16, Belgian Winner’16
Werkkwal. : - Werkkwal. : veld Najaar G, SJP B diploma
Eigenaar : Yvette Hoorman Eigenaar : Nathalie Wassenaar

Ruwhaar Teckel pups geboren op 16 juni 2017

DSC02553Op 16 juni 2017 zijn Dylle en Louis de trotse ouders geworden van 6 prachtige pups. Het zijn twee jongens en vier meisjes. Dylle is een heel ontspannen moedertje. Ze is (uitersaard) wel streng naar de rest van de roedel. Dylle weet exact hoe ze haar pupjes tevreden houdt. Een content stel dat je bijna niet hoort...! Ben vreselijk trots op Dylle's eerste nestje en eindelijk weer een Teckelnestje in huis! Onze L-tjes!

Geregeld wordt het wel en wee gepubliceerd in het "Puppie Journaal". De webcam kan gevolgd worden en de groeitabel is gepubliceerd en wordt de eerste periode dagelijks bijgehouden. 

DSC02546 DSC02592

 

Dylle werd eindelijk loops begin april 2017. En deze keer zou ze gedekt worden. Haar kroost mag (ongeveer) vanaf 11 augustus gaan uitvliegen.  

 

Er zijn (logischer wijze) enkel chocolade (wild) kleur pupjes geboren. Deze combinatie voldoet aan het fokreglement van de Nederlandse Teckelclub. 


De vader is Louis v.d Nöttenstee. Uiteraard is ook Louis vrij van erfelijke oogziekten en is net als Dylle recent onderzocht. Louis heeft een aantal keer Uitmuntend behaald op shows (waaronder een Res. CACIB). Dylle behaalde ook een Uitmuntend op de show in Rotterdam. 

Zie de onderstaande foto's voor een beeld van het koppel!

Louis Dylle
Louis Louis Louis Louis
Louis Louis
Dylle Dylle Dylle Dylle Dylle Dylle

Interesse in een pup

JuliaWanneer u interesse heeft in een pup, kunt u contact opnemen. Na een (schriftelijk) introductie is het mogelijk op de wachtlijst geplaatst te worden voor een pup. De mensen op de wachtlijst worden op de hoogte gehouden van ontwikkelingen. Uiteraard vind een definitieve toewijzing pas na een kennismaking plaats. 

De pups groeien op in de woonkamer en zullen daarmee goed gesocialiseerd worden. Ook kunnen zij hier in de tuin spelen, waarbij er veel interactie is met wat buiten de tuin gebeurd. Kortom een goede start. 

Graag zou ik zien dat de nieuwe eigenaren (proberen) jachtwerk met hun Vizsla of Teckel te gaan doen. Een aantal pagina's op deze site laten zien hoe leuk dit kan zijn en u moet weten dat ook ik vooraf een andere (verkeerde) indruk van deze activiteiten had. Na hiermee in contact te zijn gekomen via de Vizsla Vereniging en de Teckelclub is een nieuwe hobby ontstaan.

Mocht u interesse hebben in een pup, maar geen affiniteit met apporteer- en veldwerk hebben, zijn er alternatieven te over. Van de nieuwe eigenaren verwacht ik dat zij hun pup voldoende lichamelijke en mentale activiteit bieden gedurende het hopelijk lange leven van de hond. Vrije wandelingen, zo mogelijk dagelijks, is een pré. Dit is de enige manier de Vizsla een gelukkig en stabiel leven te geven. Ondanks de korte pootjes geldt eigenlijk hetzelfde voor een Teckel.

De pups zullen in het bezit van een stamboom, een DNA profiel, volledig ingeënt en ontwormd het nest verlaten. Verder wordt de eerste 8 weken aandacht besteed aan het zindelijk maken en socialisatie. Ook zal een overeenkomst inbegrepen zijn. Een zak voer wordt meegegeven, waarmee ze de eerste periode vooruit kunnen. Daarnaast ook een puppypakket. Kortom, ze verlaten moeders goed verzorgd.groepsfoto_b_nest

Nazorg is een belangrijk iets. Voor vragen en eventuele problemen ben ik altijd bereikbaar. Graag blijf ik de pups, die hier geboren worden volgen.

Neem voor meer informatie of een vrijblijvende kennismaking gerust contact op. Klik hier voor meer informatie.