"Whoever said you can't buy happiness forgot little puppies." - Gene Hill

Vizsla Draadhaar en Ruwhaar Teckel Kennel Fényes Varázs

Vizsla Draadhaar... de jachthond met vele gezichten...

Kyra †, Catou , Aziyze , Tess , Büszke, Glenda, Dylle, Gündi, Gyopar, Leentje, Maudszen, Nyx †, Viv, Robijn, Tess en Unique

Menu

Wie is online

We hebben 97 gasten en geen leden online

Vizsla pups en Ruwhaar Teckel pups

Vizsla Draadhaar pups gepland juni 2022

Met Maudszen hopen we eindelijk haar eerste nest te fokken. We kunnen niet wachten om de pups van haar en Izso te verwelkomen. De combinatie voldoet vanzelfsprekend ruimschoots aan het fokreglement van de Vizsla Vereniging. 

 

Als alles gaat met en na de dekking, dan worden de pups 9 weken - ergens in eind juni - verwacht. Vervolgens mogen de pups zo'n 8 weken later, rond 12 augustus, gaan uitvliegen.

Wil je wachten op een volgend nest en ben je de juiste baas voor een Vizsla Draadhaar, dan blijft het mogelijk je op de lijst te plaatsen. Neem daarvoor contact op via mail.   

 

Ook Maudszen heeft op de valreep nog een kwalificatie Zeer Goed in de Open Klasse veldwerk gehaald. Vader Ezster-Hazi Drotos Izso heeft zijn AV en VAV gehaald. Hieronder alle gegevens op een rij:

Stamboomnaam

Fenyes Varazs Maudszen

Geboortedatum

7-3-2018

NHSB nr.

3114010

Chipnummer

528140000704374

Vaderhond

Fényes Varázs Gusztáv

Moederhond

Csepregi-Vadász Alma

Naam fokker

Y. Hoorman

HD

A

Norbergwaarde

27.5 Onvoldoende aansluiting

Oogonderzoek

vrij inclusief gonioscopie

Langhaar gen

Vrij

Exterieur

CAC , Uitmuntend, Fokaankeuring

Werkkwalificaties

3e Zeer Goed Open klasse veldwerk

   

Gegevens van de reu

 

Stamboomnaam

Eszter-Hazi Drotos Izso

Geboortedatum

20-7-2018

NHSB nr.

3150811 (imp Hu )

Chipnummer

972274001194004

Vaderhond

Avar z Cervenych Vrsku

Moederhond

Eszter-Hazi Drotos Csenge

Naam fokker

Eszter Takacs

HD

B, botafw 1. Norbergwaarde 40

Oogonderzoek

Vrij inclusief gonioscopie

Langhaar gen

Vrij

Exterieur

Jeugd Winner en Winner 2019

Fokaankeuring 17-01-2021

Werkkwalificaties

AV, VAV

Eigenaar reu

Lies van Essen

izso maud klein

 

Standaard Ruwhaar Teckels verwacht in 2023

Op dit moment is de plannig dat pas in 2023 weer een Teckelnest hier geboren zal gaan worden. 

Interesse in een pup

JuliaWanneer u interesse heeft in een pup, kunt u contact opnemen. Na een schriftelijke introductie is het mogelijk op de wachtlijst geplaatst te worden voor een pup. De mensen op de wachtlijst worden op de hoogte gehouden van ontwikkelingen. Uiteraard vind een definitieve toewijzing pas na een kennismaking plaats. 

De pups verblijven de eerste weken in de woonkamer. Wat later - na een paar weken - vertrekken ze naar de ruimte naast de woonkamer. Ook kunnen zij hier in de tuin spelen, waarbij ze zelf naar buiten kunnen lopen. Er is altijd veel interactie met de rest van de roedel. Die er gezellig tussendoor loopt. Daarmee worden de pups goed gesocialiseerd. De tuin is een speelparadijs waarbij hun zintuigen al optimaal gestimuleerd worden. Kortom een goede start. 

Graag zou ik zien dat de nieuwe eigenaren (proberen) jachtwerk met hun Vizsla of Teckel te gaan doen. Een aantal pagina's op deze site laten zien hoe leuk dit kan zijn en u moet weten dat ook ik vooraf een andere (verkeerde) indruk van deze activiteiten had. Na hiermee in contact te zijn gekomen via de Vizsla Vereniging en de Teckelclub is een nieuwe hobby ontstaan.

Mocht u interesse hebben in een pup, maar geen affiniteit met apporteer- en veldwerk hebben, zijn er alternatieven te over. Van de nieuwe eigenaren verwacht ik dat zij hun pup voldoende lichamelijke en mentale activiteit bieden gedurende het hopelijk lange leven van de hond. Vrije wandelingen - dagelijks - is een pré. Dit is de enige manier de Vizsla een gelukkig en stabiel leven te geven. Ondanks de korte pootjes geldt eigenlijk hetzelfde voor een Teckel.

De pups zullen in het bezit van een stamboom, een DNA profiel, ingeënt en ontwormd het nest verlaten. Verder wordt de eerste 8 weken aandacht besteed aan het zindelijk maken en socialisatie. Ook zal een overeenkomst inbegrepen zijn. Een zakje voer wordt meegegeven, waarmee ze de eerste periode vooruit kunnen. Daarnaast ook een puppypakket. Kortom, ze verlaten moeders goed verzorgd.groepsfoto_b_nest

Nazorg is een belangrijk iets. Voor vragen en eventuele problemen ben ik altijd bereikbaar. Graag blijf ik de pups, die hier geboren worden volgen.

Neem voor meer informatie of een vrijblijvende kennismaking gerust contact op. Klik hier voor meer informatie.

Ruwhaar Teckel pups geboren van Dylle en Barbaros op 28 september 2021

03 10 2021 img 20210929 221554 resized 20211003 113634768 887154 hoormanOp 28 september 2021 zijn Dylle en Ros trotse ouders geworden van 6 prachtige pups. Het zijn drie jongens en drie meisjes. Onze X-tjes!

Het zijn allemaal chocolade (en tan) kleurige pups. "Puppie Journaal"
dylle1fullsizeoutput 29d orig 

 

Derde nest van Glenda, ons W-nest in 2021

Op 17-5-2021 werd het derde nest van Glenda geboren. De vader is Amberpoints Onyx. Vijf mooie meiden! Dit W-nestje heeft mogelijk heel wat potentieel met Wilda die in Denemarken is gaan wonen. Hopelijk horen we veel goede berichten van haar terug. Behalve Wilda hebben we meer sterren, namelijk Wya (Doerak), Whoopi (Zelda), Wiep (Odi) en Wende (Doortje).

Dit nestje voldeed vanzelfsprekend ruimschoots aan het fokreglement van de Vizsla Vereniging. Hier vindt je alle foto's.

IMG 20210521 133650 resized 20210618 050339725