"The more one gets to know of men, the more one values dogs." - Alphonse Toussenel

Vizsla Draadhaar en Ruwhaar Teckel Kennel Fényes Varázs

Vizsla Draadhaar... de jachthond met vele gezichten...

Glenda, Dylle, Gündi, Leentje, Maudszen, Soof, Tess, Unique en Ysa...

Menu

Wie is online

We hebben 201 gasten en geen leden online

De pups van Büszke en Glen zijn uitgevlogen...!

Wat hebben we van het stel genoten, maar wat zijn we weer aan onze rust toe ;) Natuurlijk is het afscheid minder erg omdat alle pups goede nieuwe baasjes hebben en ze daar al de meest fantastische avonturen beleven. Maar ook - uiteraard - omdat hier een pupje blijft. Wat zijn we gelukkig met Glenda!
Door (leuke) omstandigheden hebben we momenteel weinig tijd om hier nog een uitgebreid verhaal neer te zetten, daarom volsta ik met een foto, die weer meer dan genoeg zegt... De laatste pasfoto's van de G-uppies! Dit keer natuurlijk met de namen erbij van het zevental: Eerst de jongens, v.l.n.r. Fjodor (blauw), Pim (groen), Groucho (bruin) en Guus (oranje), 
En natuurlijk de meisjes, v.l.n.r. Guusje (roze), Doeka (geel) en Glenda (paars). Klik op de foto voor een vergroting!alle7_etages

Groots geluk met geliefde grappige G-uppies; gloednieuwe gebeurtenissen

pups van Büszke en Glen...!pups van Büszke en Glen...!

Wat is de tijd weer hard gegaan. Flink gevulde dagen met heel veel te doen. Amper tijd voor updates op de site, want veeleisend zijn een zevental G-uppies wel. En dat verdienen ze ook uiteraard. Veel aandacht, knuffels, stukje opvoeding, entertainment en heel, heel veel gepoets.
Zeven weken alweer. Bijna niet te bevatten dat we ze dit aankomende weekend al gaan uitzwaaien. Er staan heel wat nieuwe bazen te trappelen om ze op te komen halen, dus dat maakt het heel dubbel. We gaan ze missen. Toch is het tijd om te gaan. De tuin wordt te klein voor een stel hondjes dat de wereld wil gaan verkennen. Ook zijn ze ondertussen behoorlijk vocaal aanwezig. Iets minder grappig voor de buren wellicht. Tijdens het stoeien kan er best gegromd en geblaft worden. En ja dat klinkt al als een hele hond x 7 :) Ze hebben nu wel echt de grootste lol samen. Door de tunnels, over het kussen, half - niet echt de bedoeling - door de waterbak, door de spannende looptunnel, in en uit de mand, stukje graven hier en daar, beetje hovenierswerk verrichten, broertjes en zusjes pesten. Kortom genoeg te beleven. Ietwat lomp hier en daar, maar toch al heel behendig. Het is een prachtig stel! 

pups van Büszke en Glen...!pups van Büszke en Glen...!
 

 

 

 

Als het aan Büszke lag, had zij nog steeds haar kroost gevoed. Net even te lief is ze eigenlijk. Dus dat hebben we zelf een beetje begeleid. Sinds gisteren wordt er eindelijk wat serieus afgesnauwd door haar. Toch heeft het ze aan opvoeding niet ontbroken, want ook een grenzenstellende Tess en knorrige tante Ziyze en een streng, maar rechtvaardige oma hebben hun steentje bijgedragen. 

Voor nu hier weer een selectie van de 20 mooiste foto's van de afgelopen twee weken. Kiezen was echt onmogelijk deze keer...Hier zijn nog meer foto's te vinden...
pups van Büszke en Glen...!pups van Büszke en Glen...!pups van Büszke en Glen...!pups van Büszke en Glen...!pups van Büszke en Glen...!pups van Büszke en Glen...!pups van Büszke en Glen...!pups van Büszke en Glen...!pups van Büszke en Glen...!pups van Büszke en Glen...!pups van Büszke en Glen...!pups van Büszke en Glen...!
pups van Büszke en Glen...!pups van Büszke en Glen...!
pups van Büszke en Glen...!pups van Büszke en Glen...!Alweer twee weken verder...

Met vijf weken was het weer tijd voor nieuwe pasfoto's. Opnieuw een hele klus, zeker nu het stel steeds bewegelijker wordt, maar het was weer de moeite waard... denk ik ;) 
Overigens - voor de webcamvolgers -  meneer blauw is even bandloos (blauwe bandje op:)) en juffie paars heeft een lila bandje gekregen. Motivatie hiervoor is dat zodoende bruin en paars beter uit ellkaar te houden zijn.
Komen ze opnieuw; nu al flinke viervoetertjes! 
Eerst de jongens, v.l.n.r. puppie blauw, groen, bruin en oranje, 
En natuurlijk de meisjes, v.l.n.r. puppie roze, geel en paars. Klik op de foto om een vergroting op het scherm te zien!alle7_etages

Genoegzaam genieten van guitige, geinige, gezellige G-uppies

pups van Büszke en Glen...!pups van Büszke en Glen...!

Wederom zijn de groei, de ontwikkeling, het plaatsen van bijbehorende foto's met verhaal amper bij te houden ;) Alweer 4 weken oud zijn ze nu. Het gaat met alle 7 uitstekend en Büszke blijft erg goed moederen. Meer dan ik van de andere meiden gewend ben. Maar behalve een niet-te-stillen-honger, gaat het perfect met haar. Buiten heeft ze zelfs haar snelheid alweer terug. Zo'n melkfabriekje is kennelijk niet echt een hindernis.
We hadden de afgelopen week te maken met een Teckel (Eaukje) en een oma (Catou), die wel héél graag het stel zouden willen overnemen. In het geval van Catou nog niet eens zo gek, maar schijndracht willen we niet simuleren, dus d'ruit :) !! Bij Eaukje is het werkelijk ook geen gezicht. Pups die de helft zo groot zijn als haarzelf! Het is opletten geblazen, maar de hormomen van de dames zijn weer wat gekalmeerd.
Reeds een krap weekje gaan de pups nu ook de werpkist uit. Het begin van de zindelijkheid. Het percentage 'ongelukjes' loopt knap terug. Ook hebben de pups nu vast voer gekregen. En dat beviel enorm ;) Gesmikkeld wordt er! En dat zie je ook aan de ronde buikjes. Waarbij groen de kroon spant. Tonnetjerond! 

pups van Büszke en Glen...!pups van Büszke en Glen...!

Sinds eergisteren was het dan ook tijd voor de eerste stapjes in de tuin. Geen vanzelfsprekendheid voor de meesten. Best een grote wereld dan ineens die ze eerst nog wel even op afstand bekijken. Meeste genomen plaatjes zijn dan ook op de drempel genomen:) Met uitzondering met name van dametje paars. Voor haar was het gelijk de normaalste zaak van de wereld. Ook meneertje blauw was vandaag al geheel op zijn gemak. De rest kijkt het nog een dagje aan. Nou helpt de temperatuur ook niet echt mee natuurlijk! Maar de vooruitzichten zijn goed. Hoewel bijna onmogelijk; wordt het zo nóg meer genieten van de G-uppies.

Voor nu hier weer een selectie van de 14 mooiste foto's van de afgelopen twee weken...Hier zijn nog meer foto's te vinden...
pups van Büszke en Glen...!pups van Büszke en Glen...!pups van Büszke en Glen...!pups van Büszke en Glen...!pups van Büszke en Glen...!pups van Büszke en Glen...!pups van Büszke en Glen...!pups van Büszke en Glen...!

pups van Büszke en Glen...!pups van Büszke en Glen...!


Aangenaam...

Aangenaam kennis te maken ;) ... met enige vertraging de beloofde portretten van de prachtige G-uppies van Büszke en Glen....

Eerst de jongens, v.l.n.r. puppie blauw, groen, bruin en oranje, 
En natuurlijk de meisjes, v.l.n.r. puppie roze, geel en paars. Klik op de foto om een vergroting op het scherm te zien!alle7_etages

G-uppies gggaan geweldig, grandioos, gigantisch; gewoon goed... :)

pups van Büszke en Glen...!pups van Büszke en Glen...!

Ruim twee weken oud is het stel nu. Ze groeien goed, ontwikkelen zich prima. Büszke nog altijd een ontspannen en fantastisch moedertje. Hoe ontspannen is wel op de foto te zien. Regelmatig betrap ik haar ondersteboven. Een teken dat ze zich 100% op haar gemak voelt in deze rol.
De oogjes van de G-uppies zijn helemaal open. En leuk is dat ze nu meer op elkaar en de omgeving gaan reageren. Nog dagelijks worden ze gewogen. Alleen heb ik voor de trouwe volgers van de groeitabel wel de vervelende mededeling dat ik daar over een paar dagen mee stop. Eigenlijk was het nu al niet meer nodig, maar het is leuk om te doen en bij te houden. Het wordt nu wat minder leuk nu ze letterlijk uit het schaaltje groeien. Volgende week wordt de tabel weer aangevuld. De nageltjes zijn nog een keer geknipt. Wat gaat dat toch hard. Aangezien het drinken natuurlijk met de dag pijnlijker wordt voor moeders, kunnen we alleen dit doen om het wat aangenamer te houden; geen scherpe nagels in haar buik. 
pups van Büszke en Glen...!pups van Büszke en Glen...!Eaukje vindt het alles wat er gebeurt rond en in de werpkist natuurlijk super spannend. Zij speelt één van de hoofdrollen op de webcam (met de snuit over de opening) en zo kan je af en toe ook een leuke foto maken van deze boef. Vandaag zijn de eerste pasfoto's gemaakt. Ergens op het web zijn die al te zien, maar ik bewaar ze hier voor morgen. Voor nu hier weer een selectie van de 12 mooiste foto's van de afgelopen week...Hier zijn nog meer foto's te vinden...
pups van Büszke en Glen...!pups van Büszke en Glen...!pups van Büszke en Glen...!pups van Büszke en Glen...!pups van Büszke en Glen...!pups van Büszke en Glen...!pups van Büszke en Glen...!pups van Büszke en Glen...!

Namen, nageltjes en meer...

pups van Büszke en Glen...!pups van Büszke en Glen...!

Alweer een weekje oud zijn de kinders van Büszke en Glen. Wat een mooi stel is het en wat doen ze het goed. In een week tot 8 dagen moeten pups hun geboortegewicht verdubbelen. Dat is gelukt. Zelfs de kleine man met het oranje bandje. Büszke doet het allemaal zo goed en gaat alweer lekker mee met de wandelingen. Die houden we wel wat korter als anders en zijn heeft ook haar tempo wel enigszins aangepast, maar ze geniet duidelijk van de uitstapjes. Maar evengoed zit ze me de laatste paar honderd meter wel op te haasten, omdat ze weer terug wil naar haar pups. Prachtig!
pups van Büszke en Glen...!pups van Büszke en Glen...!Ook zijn de namen van de pups aan de Raad van Beheer opgestuurd. We weten nog niet wie wie is, Dat wordt pas rond de 6e week bekend. Wel weten we dat de jongens gaan heten:
Gazsi, Géza Fjodor, Gusztáv en Groucho
en de meisjes Guusje, Gaya Doeka en Glenda.

Gisteren hebben we al een keer de nageltjes gekortwiekt. Die werden al wat scherp en zo is het heel wat aangenamer voor Büszke. En dat verdiend ze, want wat een geduldige, rustige, zorgzame moeder is het! Hoewel ik voor dit berichtje al niet kon kiezen welke foto's erbij te plaatsen...hier zijn nog meer foto's te vinden...
pups van Büszke en Glen...!pups van Büszke en Glen...!pups van Büszke en Glen...!pups van Büszke en Glen...!pups van Büszke en Glen...!pups van Büszke en Glen...!pups van Büszke en Glen...!pups van Büszke en Glen...!

De pups van Büszke en Glen zijn geboren...!

Pupjes Büszke en Glen geborenOp 13-3-'13 zijn Büszke en Glen de trotse ouders geworden van 7 prachtige pups (3 meiden en 4 jongens). Moeder en pups doen het super! Een beter moedertje hadden we ons niet kunnen wensen. Büszke doet alles heel ontspannen en natuurlijk. Haast niet te geloven dat dit haar eerste nestje is. Jeetje wat ben ik trots op haar!
We hebben een lange nacht achter de rug. Tussen 1:28 en 8:55 zijn de G-tjes geboren. Ze groeien goed en zijn heel tevreden.

Geregeld wordt het wel en wee gepubliceerd in het dagboek. De webcam kan gevolgd worden en de groeitabel is gepubliceerd en wordt de eerste periode dagelijks bijgehouden. En de foto's kunnen hier bekeken worden...

Het laatste weekje van de dracht...

buszke_dracht_8wkBijna niet voor te stellen dat mijn kleine Büszke over een weekje haar kroost zal gaan verzorgen. Qua grootte van haar buikje en de mate waarin die in de weg zit is het ook al wel tijd. Ze heeft veel snelheid ingeleverd, maar nog altijd kan ze een flink sprintje trekken. Ze vind het nog steeds leuk om even alleen 'haar veldje' af te zoeken naar fazanten. Ze is en blijft echt een jachthond. Opvallend is wel dat ze geregeld een - weliswaar licht - stoeipartijtje met haar moeder heeft. En vooral samen met zus Ziyze is het reuze leuk om mams even te plagen. Bij Catou en Ziyze was ik gewend dat ze elke vorm van druk-doen-naar-elkaar werd vermeden.
Vandaag is Büszke weer op de weegschaal geweest. Weer 1,2 kg eraan. Dat maakt 5,2 kg in totaal. Toch is haar buik niet overdreven groot. Geen idee hoeveel pupjes we straks mogen verwelkomen...   

buszke_dracht_8wk

Ronder en ronder...

buszke_dracht_7wkbuszke_dracht_7wk

Vrijdag maakte ik de drie foto's bij dit artikel en is Büszke ook weer gewogen. Ze draagt 4 kilo extra met zich mee! Ze maakt wel duidelijk dat het flink in de weg zit. De 6e versnellling wordt niet meer gehaald. Maar lol in het buiten zijn heeft ze nog wel. Begin vorige week zelfs nog zwemmend door ijsschotsen haar neus achterna om vervolgens een fazant prachtig voor te staan. Grappig hoe ze eerst moet klauteren om met haar dikke buik uit het water te komen en daarna nog altijd sierlijk de laatste slagen maken om haar wild opnieuw te vinden. Prachtig!
De opvoeding wat betreft niet bedelen is compleet door haar vergeten. Dat mag en bovendien prettig om iets van schuldgevoel te doen afkopen ;). Want ja, als ze weer eens gaat verliggen omdat haar buik zo in de weg zit, voel je je best schuldig. Waar ik haar iets extra's kan toestoppen gebeurt dat ook. Haar drie redelijk volle bakken voer gaan er ook gretig in. 

buszke_dracht_7wk

Nog 3 weekjes te gaan...

buszke_dracht_6wk

Eindelijk een foto van een drachtig buikje gemaakt. Vandaag laat in de middag nog even gauw aan de wandel gegaan mét camera. Een mooi avondzonnetje die Büszke een enorme rode kleur geeft. Het aat allemaal goed met het aanstaande moedertje. Heerlijk kieskeurig op haar eten op het moment, maar dat zijn we gewend. Ze eet erg goed en haar buikje groiet dan ook prima. Het zit haar wel al een beetje in de weg, want lang in dezefde houding liggen is er niet bij. Tijdens de wandelingen lijkt er dan weer helemaal niets te zijn veranderd. Nog steeds wordt de 6e versnelling met gemak gehaald. Half bevroren sloten? Als je fazant ruikt moet je daar achteraan natuurlijk :) En zo maakte ik ook een foto van een voorstaande, drachtige Buus. Aan het begin van de wandeling zag ik op afstand nog twee knokkende fazanten. Met twee bruggetjes ertussen (dus de honden kregen nog geen verwaaiing) kon ik gauw een paar foto's op grote afstand maken...

Büszke is drachtig...!

buszke_dracht1O zo'n honger de hele dag, een flink groeiend buikje, nóg knuffeliger als anders... Mijn lieve Büszke is overduidelijk drachtig. We verwachten pups van haar en Glen! Het aftellen is begonnen...

De pups worden rond 16 maart verwacht. We verheugen ons enorm op dit nestje en zijn vreselijk benieuwd naar de pups.

Meer info op de "Pups" pagina.

Büszke is gedekt...!

De loopsheid van Büszke kwam nog nèt in 2012. Ondertussen is ze ook gedekt. Met een leeftijd van 3,5 jaar, wordt ze hopelijk voor het eerst moeder. We hebben flink gewikt en gewogen, maar kwamen toch steeds weer bij de aanstaande vader uit. Een prachtige reu die zich zowel op exterieur-, als op werkgebied heeft bewezen. Hij voldoet zelfs aan de strenge eisen die de rasvereniging in Duitsland (waar hij woont) stelt. En zijn naam is Quodian's Glen Talloch ! Vanzelfsprekend is hij ook uitgezocht op zijn karakter. En hij heeft al een aantal prachtige nakomelingen. Natuurlijk is ook de beperkte verwantschap met Büszke een belangrijk punt. Dit laatste omdat ik het persoonlijk heel belangrijk vind niet onnodig veel inteelt toe te passen.
Ook Büszke voldoet ruimschoots aan het fokreglement van de Vizsla Vereniging. Alle info over haar is te vinden op haar eigen pagina en in het fotoalbum, waaronder in een eigen map van Büszke.

We verheugen ons erg op dit nestje! Meer info vindt u hier.
glenglenglenglen
BüszkeBüszkeBüszkeBüszke