"Ever wonder where you'd end up if you took your dog for a walk and never once pulled back on the leash?" - Robert Brault

Vizsla Draadhaar en Ruwhaar Teckel Kennel Fényes Varázs

Vizsla Draadhaar... de jachthond met vele gezichten...

Glenda, Dylle, Gündi, Leentje, Maudszen, Soof, Tess, Unique en Ysa...

Menu

Wie is online

We hebben 253 gasten en geen leden online

O-nestje Teckels in 2018 Dylle x Bruno z Lobuzerskiej Ferajny

Tijd om ze uit te zwaaien...!

Na acht weken is het dan toch echt tijd voor het afscheid. Heb een heerlijk leven bij jullie nieuwe baasjes pupje Roze (Olivia / Odile), pupje blauw (Owen / .... ), pupje Paars (Odyle / Lotje), pupje Groen (Otis / Ollie) en pupje Bruin (Odin / Bram)

pasfoto frame2019


De laatste foto van het stel compleet: bruin, paars, groen, roze en blauw.
8 weken samen

Samen de polder in...!

Sneeuwpret...hoe mooi is dat...!

Op onderzoek in de tuin...!

Het weer was niet al te best en daarom waren de pups vanaf donderdag al wel naar buiten geweest, maar steeds maar even. Niet langer dan 5 minuten, want dan hadden ze het wel weer gezien. Vandaag hadden we even zon. Gauw weer naar buiten en wat foto's gemaakt, zelfs een paar toen er opnieuw een bui viel. Een paar pups vonden dat in eerste instantie zelfs prima, maar ook dan is het al snel te koud. Toch een paar heerlijke kwartierjes buiten gespeeld :)

O,O,O,O,O wat zijn ze prachtig!

En.... actie...!

Chocolade Kerstgroet...!

Alweer één week oud...!

De eerste plaatjes van de O-tjes...!

De pups van Dylle en Bruno zijn geboren...!

DSC09790 001Op 9 december 2018 zijn Dylle en Bruno de trotse ouders geworden van 5 prachtige pups. Het zijn drie jongens en twee meisjes. Dylle is ook bij dit tweede nestje een heel ontspannen moedertje. Ze is (uiteraard) wel weer streng naar de rest van de roedel. Vooral naar het jonge gespuis dat het allemaal maat wat interessant vindt.

Dylle ook nu exact hoe ze haar pupjes tevreden houdt. Tevreden pupjes, die je nu nog bijna niet hoort. Dat wordt straks vast anders!
Wederom vreselijk trots op Dylle&Bruno's kroost'. Onze O-tjes!


Geregeld wordt het wel en wee gepubliceerd hier in het "Puppie Journaal". De webcam kan soms gevolgd worden en de groeitabel wordt de eerste periode dagelijks bijgehouden. 

Wat later dan verwacht werd Dylle loops. Uiteindelijk is ze in de tweede week van oktober gedekt door Bruno (Bruno z Lobuzerskiej Ferajny). Een prachtige jonge kerel. Heel sociaal en vriendelijk. Hij heeft Dylle op een geweldige maniet het hof gemaakt. Geweldig leuk om te zien. Hopelijk zijn de dekkingen geslaagd geweest en mogen we rond 12 december pupjes verwelkomen. Zijn eigenaar Esther en ik kunnen niet wachten tot het zover is!

Dit is het eerste nest van pa Bruno en het tweede nestje van Dylle. De pups mogen – als alles goed gaat – zo ergens in de tweede week van februari 2019 uitvliegen. Deze combinatie voldoet  uiteraard aan het fokreglement van de Nederlandse Teckelclub. Beiden hebben een tentoonstellingsuitslag met de kwalificatie "Uitmuntend" en beide zijn vrij bevonden van erfelijke oogafwijkingen. 

Zie de onderstaande foto's voor een beeld van het koppel!

Bruno Dylle
bruno bruno bruno bruno
bruno bruno
Dylle Dylle Dylle Dylle Dylle Dylle