"Honden zijn verbazingwekkende schepsels: ze geven onvoorwaardelijk hun liefde. Voor mij zijn ze het ideale voorbeeld van leven." - Gilda Radner

Vizsla Draadhaar en Ruwhaar Teckel Kennel Fényes Varázs

Vizsla Draadhaar... de jachthond met vele gezichten...

Glenda, Dylle, Gündi, Leentje, Maudszen, Soof, Tess, Unique en Ysa...

Menu

Wie is online

We hebben 23 gasten en geen leden online

Baasjes van het elfde nestje


Fényes Varázs Jip (Jelte)


Pupje groen heeft de naam Jelte gekregen, wat ook heel mooi was geweest op de stamboom overigens. Hij is nu de nieuwe huisgenoot van Ida en Chris en hun mannen. Ze wonen in Ter Aar op een groot erf met twee woonhuizen. Hoe luxe wil je het hebben. Ervaring met honden was er al en dan met name met Cairn Terriërs. En Borre is daar één van. En met hem heeft Jelte al vrienden gemaakt. Dat dit best boven verwachting snel ging was heerlijk om te horen!baasjes J-nest
 


Fényes Varázs Jud (Brownie)


Mooie Brownie, die het blauwe bandje droeg, heeft het gezin versterkt van Wesley en Kim met hun twee lieve dochtertjes. Maar na een tijdje is hij bij Belinda gaan wonen. En wat een mooie wending was dat in zijn jonge leven, want met Belinda is hij gaan apporteren en dat vindt hij fantastisch. Nu luistert hij maar al te goed én graag naar de naam Fritz! baasjes J-nest


Fényes Varázs Jiro (Mees)


Meneertje oranje heeft de naam Mees gekregen van zijn nieuwe baasjes Michiel en Trudy. Het wonder van Beilen geschiedde toen de Jack Russel Max mooie Mees toeliet in zijn mandje. Max zal nog wel wat langer nodig hebben om Mees echt leuk te gaan vinden, maar tot nu toe is dat elke Vizsla Draadhaar pup wel gelukt. Komt goed.
Mees heeft het geluk bij een ervaren baas terecht te zijn gekomen, die met zijn vorige honden ook KNJV wedstrijden liep. Ook dat staat op het programma voor Mees en daarnaast - nog wel veel leuker - mag hij ook in de praktijk mee jagen!

 baasjes J-nest


Fényes Varázs Jun (Foss)


Nijmegen heeft er ook een nieuwe inwoner bij. Pup bruin kreeg de geweldige naam Foss mee en woont nu bij Bregje en Daan en hun vier lieve kinderen. Voor het gezin de eerste hond, maar ervaing van huis uit was er al wel. Voor Foss zal het nooit saai zijn, met zoveel huisgenoten. En dat is mooi, want natuurlijk vindt een Vizsla werken leuk, maar zijn gezin is ook erg belangrijk. Dat hij daar deel van mag uitmaken en dat er altijd wat te beleven valt.

 baasjes J-nest


Fényes Varázs Joss (Joss)


Hoe leuk is het om op hetzelfde terrein als een andere staande jachthond te gaan wonen. Rakker de Korthals Griffon teef vond het direct geweldig dat Joss er was. Gelijk kameraadjes, t'is alleen wel te hopen dat het geen partners in crime worden ;)
Pupje rood is voor Janneke haar eerste eigen hond. Pieter heeft al meer ervaring, maar dan met een totaal ander ras. Samen wonen ze in Enschede. Daar zal ook Joss zich nooit vervelen, want behalve de de al genoemde gezelligheid is er ook altijd een hoop bedrijvigheid op de dressuurstal waar wordt gewerkt.

 baasjes J-nest


Fényes Varázs Jin (Ginger)


Eindelijk een hond voor Petra en Cees. Na jarenlange ervaring met katten, maar een te druk leven voor een hond, waren de omstandigheden nu goed om Ginger in hun leven te verwelkomen. En dan te zien hoe blij mensen zijn, dat het eindelijk zover is, is geweldig. Meisje roze zal redelijk in de buurt blijven, namelijk in Rotterdam. Daar zal het haar aan aandacht, liefde, en wandelingen niet ontbreken.

 baasjes J-nest


Fényes Varázs Jolie (Jolie)


En Jolie, het meisje paars - hoe toevallig dat grote zus hetzelfde bandje droeg - bleeft hier. In eerste instantie niet de bedoeling en in tweede instantie de beste beslissing ;)
Jolie is uiteindelijk in Soest gaan wonen. De bedoeling was dat ze een eenmalig terug zou komen voor een nestje. Dat mocht niet zo zijn. Zonde, want het had een fantastische bijdrage aan het ras geweest. 

 baasjes J-nest


Fényes Varázs Jill (Janna)


In Wijnjewoude is de roedel aangevuld met meisje geel. Ze heet nu Janna en haar nieuwe baasjes zijn Arlette en Anne. De roedel bestond ook al uit een Flatcoat retriever en een Welsh Corgi. Beiden al wel op leeftijd. Veel ervaring - ook beroepsmatig - is er dus al met honden.
Vooral Arlette verheugd zich al op het werken met Janna. Er wordt al wat geoefend. Ja kan immers niet vroeg genoeg beginnen. Hopelijk zien we ook Janna terug op wedstrijden. En hoewel het een lastig spelletje is, wellicht ook op veldwedstrijden. Want de kennismaking hiermee staat ook op het programma.

 baasjes J-nest