"Dogs are not our whole life, but they make our lives whole." - Roger Caras

Vizsla Draadhaar en Ruwhaar Teckel Kennel Fényes Varázs

Vizsla Draadhaar... de jachthond met vele gezichten...

Glenda, Dylle, Gündi, Leentje, Maudszen, Soof, Tess, Unique en Ysa...

Menu

Wie is online

We hebben 1624 gasten en geen leden online

Ziyze is drachtig...!

echo Ziyze 7-7-2010Vandaag hebben we een echo gedaan bij Ziyze. Toch weer zo'n spannend iets. De veranderingen in haar gedrag, deed me wel vermoeden dat ze pups draagt, maar helemaal zeker weten doe je het pas als middels het echoapparaat pups zijn te zien. Een afpraak met de dierenarts werd gemaakt... Eenmaal daar spraken we nog het een en ander door over hoe het het met het nest van Catou was verlopen, hoe oud Ziyze nu is, de lengte van deze dracht en of ik al wat aan Ziyze gemerkt had. Daarna hebben de dierenarts en ik haar samen ondersteboven op de tafel gelegd. Ziyze liet het allemaal zo makkelijk over zich heen komen. Ze heeft heel braaf de hele tijd rustig gelegen, zodat wij haar buikje goed konden bekijken...
Al gelijk was de eerste pup gevonden. Het is heel moelijk te zien hoeveel pups Ziyze draagt. We hebben er 4 kunnen tellen, maar dit zegt eigenlijk heel weinig. Jammer genoeg was de blaas van Ziyze wat vol (ze was toch echt even daarvoor nog uitgelaten), waardoor het kan zijn dat daarachter nog pups 'verstopt' zaten. De dierenarts gaf dan ook aan dat we vermoedelijk tussen de 4 en de 9 pups mogen verwachten. Dat wordt dus nog nagelbijten de komende tijd voor degenen die op de wachtlijst staan. Blij zijn we in ieder geval dat we kloppende hartjes hebben kunnen zien. Dat is toch wel het belangrijkste ! Rechts een foto van de echo, waarop je een pup mooi duidelijk in beeld ziet. Klik op de afbeelding voor een vergroting. 
Het échte aftellen kan nu dus beginnen. De pups worden rond 8-8 verwacht. Natuurlijk wordt ook deze keer een dagboek bijgehouden. Klik hier om alle nieuwtjes te volgen.