"To sit with a dog on a hillside on a glorious afternoon is to be back in Eden, where doing nothing was not boring - it was peace." - Milan Kundera

Vizsla Draadhaar en Ruwhaar Teckel Kennel Fényes Varázs

Vizsla Draadhaar... de jachthond met vele gezichten...

Glenda, Dylle, Gündi, Leentje, Maudszen, Soof, Tess, Unique en Ysa...

Menu

Wie is online

We hebben 107 gasten en geen leden online

Fényes Varázs Csak Úgy (Úgy)

{joomplucat:31353 limit=400|columns=4}
Ik denk dat je het leuk vind om alvast te vernemen hoe (puppie paars) Ugy de terugreis en overnachting in Rijnsburg heeft doorstaan. Bij jou vandaan stond ik gelijk in de file tot aan de afslag naar Den Haag. Vanaf de afslag tot Den Haag was het afwisselend 90,70 en 50 km p.u. Daardoor kwam ik pas om ong.19.00 uur thuis.Ze heeft tijdens de tocht alleen zo nu en dan gepiept en van het autorijden, afgezien een beetje kwijl, geen last gehad.Ik heb er daarna alles gewezen, 3 keer laten plassen en een bolus laten doen. Ze heeft wat gegeten en de rest van de avond  heeft ze naast mij in de kattenmand gelegen. Ze was erg rustig en piepte af en toe even, maar dat mag geen naam hebben.Om ong. 1.30 uur heb ik er in de
bench gedaan met handdoek en wat speeltjes. Ik ben naar boven gegaan en ze heeft precies 2x gepiept en vanmorgen lag ze nog netjes in het mandje. Uit de bench gelijk naar buiten en de grote meid uitgehangen.Daarna zijn we ong. drie kwartier naar het duin geweest,een leuke dsk van 10 weken tegen gekomen en der grote behoefte laten doen. Alles netjes.
Ik had verteld dat ik een beertje met donker ruig haar had gekocht,het benaderd volgens mij een klein konijntje, en dat heeft ze in de kamer netjes geapporteerd.Ik had al ontdekt dat ze op het fluiten meteen reageerde en naar me toe kwam, dus dat in combinatie met naast zitten beertje gooien en terugfluiten ging gelijk perfect. Dacht eerst nog dat het per ongeluk ging en het daarom nog een keer of tien herhaald. Dus geen ongelukje. Iets anders dan het beertje deed ze niet terughalen en voorbrengen, dus hebben we wat om aan te werken.
Een ander leuk voorval was dat ze zichzelf in de vitrine ,die hier in de kamer staat en de achterkant als spiegel heeft, zichzelf zag en reageerde alsof er een ander hondje stond. Achteraf herinnerde ik met hetzelfde voorval bij de tekkel toe ze klein was.Erg leuk.
Yvette dit was het voor nu Zondag hoor je het vervolg wel.
---
Afgelopen zondag is erg goed verlopen.Ik was eigenlijk van plan om alleen te blijven kijken bij de puppencursus. Uitsluitend om er met andere (vreemde) hondjes te laten kennis maken.Het verliep anders doordat de trainster naar me toekwam en vroeg of dat de nieuwe was en ze betrok ons gelijk bij de proefjes.Nadat we klaar waren om ong. 11.30 uur heb ik haar naar de auto gebracht totdat de schietvereniging ging beginnen en ben met haar achter de kantine ,op het landje waar ook getraind wordt, met haar gaan lopen, om uit te vinden hoe de reactie was terwijl de schoten klonken. Zowel bij ons en bij Argus politiehondentraining werd geschoten. Als er een schot afging zakte ze iets door de beentjes maar reageerde verder niet en liep erna gewoon verder.Géén paniek of andere nare reacties, dus naar mijn idee goed.


's middags om ong. 16.00 uur ben ik naar de Vlietlanden geweest. Ruud had er een zweetproef uitgezet voor drie teckels over ong 750 meter een spoor uitlopen totdat ze bij de vos kwamen. Was erg leuk om die hondjes dat spoor te zien lopen. Hij had voor mij wat veerwild en andere spulletjes voor puppen om ze bekend te laten worden met het apporteren van dummie en wild en kon dat dan gelijk meenemen.

Mijn zwager en schoonzuster uit Almere leven erg mee met de komst van Ugy, ze waren ook regelmatige bezoekers op je site met de webcam en hebben ook alles van begin tot nu gevolgd.Ze zijn hier gisteren geweest om kennis te maken en hebben wat foto's gemaakt in haar eigen huis. Ik probeer ze je te sturen.

Is alles goed verlopen met de laatste nakomelingen. Het zal je in ieder geval wat rust thuis geven. Allereerst die zwangere moeder, daarna de bevalling en al dat kleine grut en dan ook nog die koffiedrinkers die telkens langs kwamen. Hiervoor alsnog een pluim, ik vind dat je het in totaal erg goed hebt gedaan. Yvette hier gaat verder alles op rolletjes  ze is aardig zindelijk op een enkel ongelukje na en ga elke morgen drie kwartier met haar het duin in. Ik wil de afstand nog niet te lang maken. Verder heb ik het druk met opletten wanneer ze wakker wordt en gaat lopen, want doen moet ik er snel opnemen en ermee naar buiten.

Yvette dit is het voor nu en tot zondag. 

Groetjes Ger