"If a dog will not come to you after having looked you in the face, you should go home and examine your conscience." - Woodrow Wilson

Vizsla Draadhaar en Ruwhaar Teckel Kennel Fényes Varázs

Vizsla Draadhaar... de jachthond met vele gezichten...

Glenda, Dylle, Gündi, Leentje, Maudszen, Soof, Tess, Unique en Ysa...

Menu

Wie is online

We hebben 204 gasten en geen leden online

Catou is Internationaal Kampioen !


catou_sneeuwAfgelopen zaterdag was het zover. Al een aantal weken stond vast dat we naar Hoogstraten in België zouden gaan voor een CACIB show. De laatste essentiële show voor Catou, hoopten we. Tegen alle weerswaarschuwingen in vertrokken we samen met Max en Hinde (de Manchester Terriër) richting België. De reis viel reuze mee.
Ondanks de kou, de slechte uitlaatplaats en het lange wachten (we waren pas zo'n beetje al laatste aan de beurt) had Catou het prima naar haar zin. Voornamelijk natuurlijk lekker op schoot bij het vrouwtje, wachtten we onze beurt af. Eenmaal in de ring, maakten we onze verplichte 'figuren' en liet Catou zich betasten en haar tandjes zien aan de Keurmeester. Wonderbaarlijk altijd, hoe goed Catou dit doet. Ze weet precies wat van haar verwacht wordt en gaat keurig netjes - zo mooi als ze is - staan. Ik hoef niet aan haar te 'vervelen'.
Er was één ander teefje ingeschreven. Dus een fenomenale overwinning was het niet, maar Catou kreeg weer een Uitmuntend en de keurmeester plaatste haar als eerste. Daarmee hadden we ons laatst benodigde CACIB punt binnen. Ze heeft nu de titel Internationaal Kampioen erbij ! Dat kunnen alleen honden met een veldwerkkwalificatie behalen, dus trots zijn we zeker op deze titel !
Omdat Catou ook automatisch 'Best of Breed' werd, moesten we (nog veel langer) wachten tot de erekeuring. Daar worden alle beste honden per rasgroep (7, in ons geval) gekeurd om de 'Best of Group' te bepalen. De winnaars daarvan komen dan uiteindelijk terug om te dingen naar de titel 'Best in Show'. Maar zover kwam het voor ons lang niet. Hoewel de Keurmeester erg geïnteresseerd en gecharmeerd van Catou leek, kwamen we toch niet bij de laatste selectie van 5 rassen. Maakt niet uit, want uiteindelijk zie ik haar het liefst zoals op de foto hiernaast ;) .