"A dog is one of the remaining reasons why some people can be persuaded to go for a walk." - O.A. Battista

Vizsla Draadhaar en Ruwhaar Teckel Kennel Fényes Varázs

Vizsla Draadhaar... de jachthond met vele gezichten...

Glenda, Dylle, Gündi, Leentje, Maudszen, Soof, Tess, Unique en Ysa...

Menu

Wie is online

We hebben 108 gasten en geen leden online

Mooie resultaten behaald in Hongarije én Italië...!

2016 hungary glenda pointOp 25 september reisden we af naar Hongarije. Bijna een jaar al keken we uit naar de Jubileum week die vanaf de 29e gehouden zou worden. Dit ter ere van het 50 jarig bestaan van de Vizsla Draadhaar als officieel FCI erkend ras. We verbleven in VizslaParadies Gácsi. En een paradijs was het met alle vrijheid voor de honden.
We liepen op de 29e en de 30e veldwedstrijden met Glenda in de open klasse en Gündi in de jeugd. De laatste had geen geluk met het vinden van vogels. Op de laatste dag op de Special CACIT alleen voor de Hongaarse Wirehaired Vizsla's haalde Glenda een kwalificatie 2e Zeer Goed in haar groep!!!

Op 1 oktober was de Clubshow van de Hongaarse Vizsla Draadhaar Club. Vanwege het 50 jarig jubileum was het aantal inschrijvingen enorm. Maar liefst 70 Vizsla Draadharen! Een unicum! Nog nooit vertoond dat er zoveel draadharen samen waren.
Van de 11 teefjes in de Jeugdklasse werd mijn Gündi 2e! Niet slecht voor een meisje van 11 maanden!
In de Kampioensklasse werd Guus 2e en haalde het Reserve CAC.

Het was een feest om mee te doen. Hoe gelukkig kan je je voelen te midden van 70 Draadjes :)

De werk- en aanlegproeven lieten we aan ons voorbij gaan. Omdat we te weinig gelegenheid hadden gehad die specifieke manier te trainen én omdat we nog een heel programma voor de boeg hadden. Na deze fantastische week reisden we namelijk om logistieke redenen weer af na Nederland om een dag later opnieuw te vertrekken om opnieuw Nederland te vertegenwoordigen tijdens de EuropaCup voor Vizsla's en dit keer was dit Italië.
De eerste dag van de wedstrijden begon met de Derby. Daar - onder bijzonder moeilijke omstandigheden met weinig wind - met (speciale regels in Italië) 5 Draadhaar Vizsla's liep mijn Quodijin's Gündi een kwalificatie 2e Zeer Goed. Zo trots op haar, zo gepassioneerd met slechts 11 maanden oud!
En het was nog niet op... Op de tweede dag van de Europacup voor Vizsla's Glenda kreeg een kwalificatie 3 Excellent! Tijdens de afsluitende ceremonie kregen we een mooie trofee en ook een medaille voor Gündi.
Zo blij met dit resultaat !
Het Nederlandse team deed het erg goed met ook Michael en Szilas die een kwalificatie behaalden. Met een relatief kleine afvaardiging behaalden we als team geen hoge plaatsing, maar desalmietemin mogen we trots zijn.
We hadden een geweldige tijd en het was leuk vele vrienden terug zien. Met dank aan de Italiaanse Vizsla Club voor hun geweldige gastvrijheid!