"If you can look at a dog and not feel vicarious excitement and affection, you must be a cat." - Author Unknown

Vizsla Draadhaar en Ruwhaar Teckel Kennel Fényes Varázs

Vizsla Draadhaar... de jachthond met vele gezichten...

Glenda, Dylle, Gündi, Leentje, Maudszen, Soof, Tess, Unique en Ysa...

Menu

Wie is online

We hebben 43 gasten en geen leden online

Glenda CAC en Guus 3e plaats rasgroep 7...!

2014 leiden showFényes Varázs Gusztáv (Guus !) Afgelopen zaterdag zijn we met Guus (Fényes Varázs Gusztáv) en Glenda (Fényes Varázs Glenda) naar de show van KV Rijnland geweest in Hazerswoudedorp. Op de Winnershow moesten beiden het doen met een ZG (?), maar nu zijn broer en zus al heel wat meer gegroeid en nog zoveel mooier geworden. Vol vertrouwen in hen en in de keurmeester reisden we af naar het Planetarium. Ik zou deze dag de honden voorbrengen. En voor het geval ("het zal toch niet.... :)" dat broer en zus tegen elkaar uit zouden moeten komen voor de titel BOB zou John (dank je wel!!!) Guus voorbrengen.

Glenda zou één concurrent hebben en Guus géén. Weinig inschrijvingen dus en niet al te moeilijk om als eerste geplaatst te worden, maar we gingen voor de Uitmuntend... En die kregen beiden! Ook werd Glenda Beste teef en vervolgens won Guus het van zijn kleine zus en sleepte de titel Best of Breed (BOB) in de wacht. Het is ook al zo'n mooie imposante kerel. Nog maar 12 maanden oud!

Toen volgde een dag van lang, lang wachten. We moesten namelijk terugkomen voor de keuring van rasgroep 7. En die groep was pas als laatste aan de beurt. Rond 17:00 was het dan eindelijk zover. Eerst de voorkeuring in de verzamelring. Daarna het echte werk met 17 honden naar de erering. Na twee rondes lopen zaten we bij de voorselectie van 7 honden. Dat was al heel mooi. We moesten nog een aantal rondes lopen en de honden presenteren. Een voor één werden exposanten om me heen bedankt (of gefeliciteerd (5 plaatsingen)). Voor ik het wist liep keurmeester Dhr. Wellens op ons af en dirigeerde ons met een knik naar het podium. Een derde plaats in rasgroep 7 voor Guus !!! Zo trots en zo blij. Dank je wel ook baasjes van Guus voor het zo fantastisch grootbrengen van jullie knappe man. Hij liet zich zo mooi zien in de erering. Het was echt een feest om te mogen doen.

Na afloop nog even met de twee op de foto. Daar hoef ik geen woorden meer aan toe te voegen. Het straalt er denk ik wel genoeg vanaf :)