"No one appreciates the very special genius of your conversation as the dog does." - Christopher Morley

Vizsla Draadhaar en Ruwhaar Teckel Kennel Fényes Varázs

Vizsla Draadhaar... de jachthond met vele gezichten...

Glenda, Dylle, Gündi, Leentje, Maudszen, Soof, Tess, Unique en Ysa...

Menu

Wie is online

We hebben 1654 gasten en geen leden online

Kampioenschapsclubmatch 11 september 2011...

Quodian’s Glen Talloch en Quodijin's CatouDe weersvoorspellingen waren alles behalve goed. Toch waagden we de gok en besloten we 's ochtends om de keuringen buiten te laten plaatsvinden. Dat bleek een goede keus, want op een enkel miezerbuitje na, hadden we fantastisch weer! Ook de sfeer was uitstekend. Er waren ook twee dochters van Ziyze ingeschreven. Csilla en Coco kregen respectievelijk met een 1 Zeer Goed en een 3 Zeer Goed in de Jeugdklasse. Prima uitslag voor twee meisjes die zich - uiteraard met een leeftijd van nog maar 13 maanden - nog verder moeten ontwikkelen.
Büszke liep mee in de Openklasse en de heer Arxhoek vond haar een "dikke Uitmuntend" waard. Met een 2 U(itmuntend) konden we de ring weer verlaten en was Catou al snel aan de beurt in de Gebruikshondenklasse. Zij kreeg een 1 U (wat niet zo vreemd is zonder concurrentie:)). Catou moest dus zeker terugkomen aan het einde van de dag voor de keuring van de Beste Vizsla Draadhaar Teef.
In de ring van de reuen deed ook Bob (Báró, zoon van Catou en broer van Büszke) mee. Met een 1 Uitmuntend en een mooi keurverslag was het ook voor dit mooie mannetje weer een geslaagde tentoonstelling.
De Erekeuringen aan het einde van de dag begon met de Junior Handling. Juriaan zou daar voor het eerst aan meedoen met Csilla. En wat deden ze het allebei goed! Dat vonden de keurmeesters ook en zo eindigden zij samen op de tweede plaats!

Bij de keuring voor de Beste Vizsla Draadhaar teef werd Catou als eerste geplaatst. Met een leeftijd van 7 jaar is dit toch wel iets om extra trots op te zijn. Daarna is het dan tijd om de Clubwinner 2011 te verkiezen. Daar werd de prachtige reu Quodian's Glen Talloch als eerste geplaatst. Van de keurmeesters kreeg ik nog wel op mijn sodemieter dat ik Catou niet 3 maanden van te voren geplukt had. Dat had haar natuurlijk nog veel mooier gemaakt. Maar ook met dit resultaat en de titels Beste Teef en Best of Opposite Sex voor Catou, kon ik alleen maar overlopen van trots! Op naar volgend jaar...