"I always like a dog so long as he isn't spelled backward." - G.K. Chesterton

Vizsla Draadhaar en Ruwhaar Teckel Kennel Fényes Varázs

Vizsla Draadhaar... de jachthond met vele gezichten...

Glenda, Dylle, Gündi, Leentje, Maudszen, Soof, Tess, Unique en Ysa...

Menu

Wie is online

We hebben 1627 gasten en geen leden online

Büszke haalt haar eerste KNJV B-diploma !

014c_knjv_proef_haaften_20_8_2011Zaterdag 20 augustus was het zover... De eerste officiële KNJV-proef die ik met Büszke zou gaan lopen. We kozen voor Haaften, de proef van de rasvereniging (samen met de vereniging van de Grote Münsterlander en de Epagneul Français). Altijd weer een leuk weerzien met veel bekenden. Het zou een lange, hele spannende dag worden. Büszke is nogal eens wat eigenwijs (vast de invloed van Tess:)), dus het was niet - zoals altijd met haar moeder - zo zeker dat het allemaal goed zou gaan. Bij het kort apport ging het dan ook maar nèt goed. Ze wilde even uitproberen of ze ook niet kon luisteren. Maar met de nodige druk, werd het nog een 6 en werd het konijntje binnengebracht. Dit was ook het enige onderdeel waar zus Róza op struikelde. Zo zonde, want met hele hoge cijfers was ze zo goed op dreef die dag.
 De organisatie had besloten pas na alle andere C- en B-onderdelen het "Markeren" te doen. En dit vind ik altijd het meest spannende onderdeel. Bij heel wat combinaties die vóór ons aan de beurt waren, zagen we veel honden hier een 0 halen. Dat werkt dan wel erg op je zenuwen... Maar Büszke markeerde uitstekend en waar ze vaak nog wel me aan gaat staan kijken van "zeg dan apport, anders pak ik die eend niet" (en dat mag nou juist niet bij het markeren), pakte ze hem nu in één keer op! Een 9 (want bij het afgeven ging juffie weer scheef zitten)! Gelukkig het diploma was binnen.

014b_knjv_proef_haaften_20_8_2011014a_knjv_proef_haaften_20_8_2011Slechts 5 van de 20 Vizsla's haalden deze dag een B-diploma en van deze honden gingen er drie nog op voor het A-diploma (wat helaas niet behaald werd). Deze honden doen dan niet meer mee voor de prijzen van de Vizsla Vereniging in de B-klasse en zo kon het dat we met 61 punten toch ook nog een tweede prijs behaalden.