"If your dog is fat, you're not getting enough exercise." - Author Unknown

Vizsla Draadhaar en Ruwhaar Teckel Kennel Fényes Varázs

Vizsla Draadhaar... de jachthond met vele gezichten...

Glenda, Dylle, Gündi, Leentje, Maudszen, Soof, Tess, Unique en Ysa...

Menu

Wie is online

We hebben 131 gasten en geen leden online

Tess is loops...!

Precies zoals verwacht is Tess gisteren loops geworden. Nu ze bijna 2,5 jaar oud is, vind ik haar volwassen genoeg om moeder te worden. Naar aanleiding van een (of meerdere) progesteron bepaling(en) zal het juiste tijdstip van de dekking duidelijk worden en op dat moment zullen we afreizen naar Zeeland voor een afspraakje met Willem (officieel Viktor vom Eikenbrook). Willem hebben we al eerder mogen ontmoeten en dat maakte het enthousiasme over dit nestje alleen maar groter. Direct werd ik door hem begroet met een flinke knuffel. Wat een mooie kerel en wat een spieren heeft deze schitterende choco Teckel!

Zodra de dekking heeft plaatsgevonden wordt het hier op de site gemeld. Dan begint het aftellen naar de bevalling. En daar mogen we dan 9 weken heel geduldig op wachten. Een echo laten we zeer waarschijnlijk - na 4 weken - ook maken, omdat ons geduld anders wel erg op de proef wordt gesteld.
Dit wordt hopelijk ons eerste Teckel nestje en dit maakt het geheel natuurlijk wel extra spannend. De verwachtingen zijn hooggespannen. Zowel Willem als Tess zijn zeer vriendelijke - échte Teckel - karaktertjes, die ook heel wat jacht(aanleg) in zich hebben. En - niet onbelangrijk - zijn zij beiden vreselijk mooi om te zien. Op de Pupspagina is alle info over de aanstaande ouders te vinden. Vanzelfsprekend voldoet het nestje aan de eisen van de Nederlandse Teckel Club. Als alles goed verloopt zal de geboorte van de - zo gewenste - pups in de laatste week van mei plaatsvinden. Spannend! De pups groeien hier op in de woonkamer en zullen heel wat speeluurtjes in de tuin beleven met daarbij de nodige interactie met wat er buiten het hek gebeurt. In het bezit van een stamboom, volledig ingeënt en ontwormd zullen zij mamma en de roedel in de laatste week van juli mogen verlaten. En dan nu maar duimen...