"Honden zijn 'high' van het leven." - Missy Dizick and Mary Bly

Vizsla Draadhaar en Ruwhaar Teckel Kennel Fényes Varázs

Vizsla Draadhaar... de jachthond met vele gezichten...

Glenda, Dylle, Gündi, Leentje, Maudszen, Soof, Tess, Unique en Ysa...

Menu

Wie is online

We hebben 47 gasten en geen leden online

Tess is een Uitmuntend hondje...

Het is eigenlijk al oud nieuws en had natuurlijk al lang op deze site geplaatst moeten worden. Maar hierbij dan eindelijk... op 20 maart zijn we naar de show in Leiden geweest. Er waren veel Teckels aanwezig. In de Open klasse, waarin ik Tess (oftewel Hummel vom Wurzelwald) uitbracht waren in totaal 4 teefjes ingeschreven. Op de tafel, zoals dat gaat bij dit ras, gaf de keurmeester een compliment over de bespiering van Tess. Een beetje (erg) jammer dat hij dit niet in het keurverslag heeft opgenomen. Ik bedoel... die opbouw van de bespiering heeft me nou eenmaal een boel grijze haren bezorgd:)
Tess werd als derde geplaatst. Maar dan wel met een Uitmuntend en een keurig verslag zonder aanmerkingen:
17 maanden, chocolade, Goed totaalbeeld en verhoudingen. Aantrekkelijk hoofd. Goed oog, oor en gebit. Passend bone. Sterke voorvoeten. Best Lichaam. Goede topline. Correcte staart. Harde vacht.
Natuurlijk nam ik zelf sowieso weer het mooiste én liefste hondje mee naar huis. Misschien gaan we nog eens naar een show met haar. Ze was pas 17 maanden op het moment van showen en misschien nog niet helemaal 'af'. Dus wie weet kan ze dan nog wel hoger eindigen...
Maar onze prioriteit ligt zeker momenteel meer op het zweetwerk. Ze heeft al een aantal oefensporen gelopen. De laatste keer bij Hubertus was dit echt fantastisch. Ze liet zich goed corrigeren en heeft het spoor mooi uitgelopen. Haar fanatisme bij het vinden van 'de bok' (een vel van een ree) was alleszeggend. Kwispelen, aanblaffen, willen happen... en geen beloning (een bakje pens) willen aanvaarden. De bok was mooier:) Ze heeft aanleg en vindt het een mooi spel. Bij die training zijn zowel bij Tess als bij mij weer een boel kwartjes gevallen. Mooie discipline dat zweetwerk!