"To sit with a dog on a hillside on a glorious afternoon is to be back in Eden, where doing nothing was not boring - it was peace." - Milan Kundera

Vizsla Draadhaar en Ruwhaar Teckel Kennel Fényes Varázs

Vizsla Draadhaar... de jachthond met vele gezichten...

Kyra †, Catou, Aziyze, Tess, Büszke, Glenda, Dylle, Jolie, Gündi, Gyopar en Kate...

Menu

Wie is online

We hebben 71 gasten en geen leden online

Fényes Varázs Béke (Catoo) -- oud verhaal

{cpmfetch function=lastAddedMedia;columns=3;source=album=25;rows=44;imageheight=140;imagelink=highslide;imagesize=thumbnail;windowtarget=_blank}
De baasjes van puppie Roze Béke, nu Catoo, vertellen zelf:

"Wat een lief poppie!
De eerste twintig minuten heeft ze in de auto flink van zich laten horen. We hebben ook wat gespeeld. Toen is ze tegen me aan in slaap gevallen, en ik tegelijkertijd tegen haar aan :) Ze heeft de hele weg geslapen. Onderweg nog even op gras laten lopen maar ze was heel moe.
Thuis heeft ze een kamer, de hal, de keuken en de achtertuin verkend. Ze loopt 'als een hondje' achter me aan. Nu begrijp ik waar de uitdrukking vandaan komt, Bolke was totaal geen achternalopertje.

De ontmoeting met Bolke was voor alle partijen spannend. Na een minuutje ruiken gingen de twee al met elkaar spelen. Het is te zien dat ze dat heel goed kent. Als het wat wild wordt, dan komt de kleine pup  naar me toe, kruipt op schoot of onder mijn arm, ze vindt het natuurlijk best eng. Bolke vindt het denk ik ook een beetje eng, rolt als een bezetene op haar rug door het gras. Weet jij wat dit betekent? Ik dacht dat honden dat alleen deden als ze nat waren.

En zo zijn er al honderd-en-één indrukken. Wat een spannende tijd. Maar ze heeft ons hart compleet gestolen hoor!

................

Even vertellen over de eerste dag.

Ze gaat Catoo heten. Een beetje naar haar lieve mama en toch een beetje van zichzelf.
Zoals je op de foto kunt zien is de vriendschap gesloten met Bolke. Ze trippelt constant achter haar aan. En Bolke is nu erg op mij gericht dus die loopt weer achter mij aan, en zo zijn we een soort treintje :) Het is verbazend hoe ze op Henk en mij gericht is. Ons al zo snel vertrouwt. Ze heeft gisteravond keurig haar behoefte gedaan op ons erf en in de berm. Ook vannacht hield ze de boel keurig droog. Ze sliep in een doos naast mijn kant van het bed en heeft tot 4 uur vanochtend om de 20 minuten van zich laten horen. Daarna heeft ze doorgeslapen tot kwart voor 7; onze tijd om op te staan. Ik heb haar wakker gemaakt en mee naar buiten genomen. Wat een vrolijk dametje! En wat kan ze al hard rennen.
Het liefst het erf op en neer achter Bolke aan, die er ondertussen ook de lol van in begint te zien.

Gistermiddag hebben we door een weiland gewandeld, vond ze geweldig, ook een stukje langs een weg met auto's vindt ze niks niet eng. Ze kan al keurig aan een riempje links van me meelopen. Wat een heerlijk meissie...

Bolke vindt het nog wel spannend. Kijkt steeds vragend naar me. Dus die geef ik een extra aai over haar bolletje en prijs haar omdat ze het zo goed doet met die kleine herrieschoppert!

Ik heb nog een foto bijgedaan van Catoo in haar eigen multifunctionele doos. Overdag op z'n kant zodat er een soort holletje ontstaat. 's Nachts rechtop om in te slapen. Al denken we erover om haar vanacht in haar bench te laten slapen en deze tegen die van Bolke aan te zetten. We zien wel hoe de dag verloopt."