"A dog is not "almost human" and I know of no greater insult to the canine race than to describe it as such." - John Holmes

Vizsla Draadhaar en Ruwhaar Teckel Kennel Fényes Varázs

Vizsla Draadhaar... de jachthond met vele gezichten...

Glenda, Dylle, Gündi, Leentje, Maudszen, Soof, Tess, Unique en Ysa...

Menu

Wie is online

We have 259 guests and no members online

Vizsla Draadhaar pups geboren op 12 maart 2024...!

Fényes Varázs Soof heeft 12 maart het leven geschonken aan 7 prachtige pups! Het zijn 3 reuen en 4 teven. Trotse papa is Hongaars Werkkampioen, Internationaal Werkkampioen, Internationaal Kampioen Show Csovarberki Fenyes. Zie hier wat foto's van hem: 
Moeder en pups maken het uitstekend. De pups groeien allemaal goed. 
Niet alleen hebben de pups de juiste werkgenen, maar beloven ook nog eens een fantastisch fijn karakter te krijgen. Zoals geschreven is vader naast werkkampioen ook fijn gezelschap. Speels en bewegelijk buitenshuis, maar binnen een rustige hond. Ook moeder Soof lijkt een kloon van 'oma' Gündi. Altijd in voor een spelletje. Op de onderstaande foto kwispelt moeder Soof er druk op los. En beide uiteraard super sociaal naar andere honden. Kan niet wachten om ze te zien ontwikkelen, waarbij er in ieder geval een pupje hier zal blijven! 

Uiteraard wordt er weer een Journaal bijgehouden, waar de laatste foto's gedeeld zullen worden. 

Onze nesten hebben altijd een stamboom en doen vanzelfsprekend aan de eisen van de Nederlandse Vereniging van Hongaarse Staande Honden "VIZSLA". Zie hier de goedkeuring. 

soof en kids

Standaard Ruwhaar Teckeltjes geboren op 8 februari 2024...!

Op 8 februari zijn ze geboren; de 5 prachtige pups van Juni (Fényes Varázs Unique) en Willem (Ut it Doarp de Vliegende Hollander). Het zijn twee reuen (chocowildkleur en wildkleur) en drie teefjes  (2 chocowildkleur en een wildkleur). Ze groeien goed en maken tevreden geluidjes. En Juni is een modelmamma! Uiteraard voldoet de combinatie aan de eisen zoals gesteld door de Nederlandse Teckelclub. Hier kan het laatste nieuws bekeken worden!

 

20240211 141633

 

 

Vaarwel lieve Büszke...

05-08-2009 * 12-02-2024
Dankbaar, maar heel verdrietig dat we afscheid hebben genomen van Büzske. Onze ietwat luidruchtige, knuffelige, mopperende en tegelijk rechtvaardige oude dame... Ze leeft voort in haar nakomelingen. En heeft haar best gedaan alle pups hier een stukje opvoeding mee te geven. Tot het laatst toe lekker wandelen en struinen aan het Hollands Diep. Ze heeft de 14,5 aangetikt, maar het was op. Het is goed zo...
20240209 buszke

Europacup 2023 Römhild, succes voor Gündi...!

Het was wederom een geweldig evenement om mee te mogen maken: de EuropaCup voor Vizsla's in Römhild, Duitsland! Fantastische velden en ruim voldoende wild. Ook Gündi heeft deze keer gescoord! Een 1e Zeer Goed! Een dag eerder werd ze ook - met haar bijna 8 jaar - verkozen tot Reserve Beste Vizsla Draadhaar teef! We kijken nu al uit naar volgend jaar, maar hebben nog even nodig om hiervan bij te komen ;) Heel erg bedankt aan mijn teamgenoten! Die de ervaring nóg leuker maakten.

 

Onze veldwerkvakantie in Oostenrijk/Hongarije...

Het was weer een mooie werkvakantie in het mooie Oostenrijk. We gingen weer heel tevreden richting de Europacup met twee kwalificaties van Gündi. Op de eerste dag met een 3e Zeer Goed en laatste dag met een 2e Zeer Goed. En hopen dat kleine Ysa van 15 maanden iets meer steady op het punt wordt  Haar loop is in ieder geval veelbelovend aldus de keurmeesters én anderen.

 

Ysa haalt haar eerste SJP C diploma...

368402252 ysa c diplomaYsa heeft haar eerste C diploma behaald met 41 punten behaald  Trots op mijn meisje, die pas 14 maanden.  Dank aan Herman Riemslag en Sam Riemslag van Zwartgoud training.

Standaard Ruwhaar Teckels geboren op 14 juni 2023...!

Iets eerder dan verwacht heeft Leentje ons verblijd met 7 gezonde pupjes! Moeder en pups maken het uitstekend! Het zijn 4 wildkleur (2/2) en 3 black&tan (2/1) pups. Een aantal van hen zoekt nog een nieuw thuis! Hier kunt u de laatste nieuwe foto's volgen!
De vader van de pups blijft nog even een verrassing. Het is Ut it Doarp de Vliegende Hollander en/of Ut it Doarp Leen. Op het moment dat de chipper van de Raad van Beheer komt, zal deze automatisch ook het DNA afnemen en zal de vader van de pup bekend worden. 
De pups mogen naar hun nieuwe thuis rond 9 augustus 2023.
Zowel Leentje als beide vaders hebben een open, vriendelijk karakter. Bij interesse kunt u contact opnemen via info@fenyesvarazs.nl
leentje 2023

Twee een 1ste plaats op de KCM 2023...!

Vorige week was de KCM van de Vizsla Vereniging. Met twee meiden hebben we deelgenomen. FV Ysa had een 1ste Uitmuntend in de Jeugdklasse en beste Vizsla Draadhaar Jeugdhond van de show en FV Soof een 1ste Zeer Goed in de Open klasse! Heel trots op beiden dat ze zich mooi lieten zien ondanks de warmte. Dank aan de organisatie en vooral aan Edwin van Rijswijk voor het maken van de mooie foto's! Blij mee!
IMG 5009bw
 
 

Tess en Juni hebben hun showkwalificatie binnen...!

Met FV Tess en FV Unique (Juni) zijn we maandag 29 mei naar de Pinkstershow in Gorinchem geweest. Daar kreeg Tess een Uitmuntend en Juni een Zeer Goed met een mooi keurverslag! Dank je wel Debby en Erik!Vizsla Draadhaar pups geboren 3 januari 2023

Onze Viv (Fenyes Varazs Qy Vive) is deze loopsheid gedekt. Er vond een rendez-vous plaats in Hamburg. Er zijn 8 (4/4) prachtige pups geboren op 3 januari 2023. De pups en Viv doen het uitstekend! De vader van het nest is Bajusz vom Asperredder (Mika). Bekijk hier zijn website. De combinatie combinatie voldoet vanzelfsprekend ruimschoots aan het fokreglement van de Vizsla Vereniging. 


Op dit moment zijn alle pups gereserveerd. Interesse in een volgend nest of toch op de reserve lijst; neem dan contact op via mail.   

Vind ook officiele info van de Raad van Beheer over honden (ook over nakomelingen) op deze pagina: https://www.dutchdogdata.nl/ 

 

IMG 20230103 183225

Opnieuw kwalificaties voor Gündi en Maudszen....!

Na een lange, mooie vakantie in Oostenrijk en Hongarije 'moet' ik nog een bericht delen. De EuropaCup was leuk, maar niet succesvol helaas. Maar Oostenrijk gaf weer andere resultaten! Een Goed voor Gündi en een Zeer Goed en Goed voor Maudszen. De keurmeesters uit Noorwegen met een wat andere visie dan we gewend waren... Maar evengoed leerzaam en superleuk.

okt 2022 2okt2 2022

Eerste nestje van Maudszen, ons Y-nestje 2022...!

Op 17 juni 2022 werd Maudszen voor het eerst moeder van 6 prachtige pups. Het zijn 2 reutjes en 4 teven. Moeder en pups maken het uitstekend!
IMG 20220617 200041

Met Maudszen hoopten we eindelijk haar eerste nest te fokken. We konden wachten om de pups van haar en Izso te verwelkomen. De combinatie voldoet vanzelfsprekend ruimschoots aan het fokreglement van de Vizsla Vereniging. 

 

Het is 9 weken later wanneer de pups verwacht werden. Vervolgens mogen de pups zo'n 8 weken later, rond 12 augustus, gaan uitvliegen.

Op dit moment zijn alle pups gereserveerd. Wil je wachten op een volgend nest en ben je de juiste baas voor een Vizsla Draadhaar, dan blijft het mogelijk je op de lijst te plaatsen. Neem daarvoor contact op via mail.   

 

Ook Maudszen heeft op de valreep nog een kwalificatie Zeer Goed in de Open Klasse veldwerk gehaald. Vader Ezster-Hazi Drotos Izso heeft zijn AV en VAV gehaald. Hieronder alle gegevens op een rij:

Read more ...

Twee kwalificaties voor Gündi én Maudszen...!

Gündi en Maudszen werden door Judge Jon Kean en Martina Farkas gekwalificeerd met een 1e Zeer Goed en een 3e Zeer Goed!
Het was een mooie week in Kroatisch Geresdorf in goed gezelschap!
278239998 2035755873264234 363775096535298686 n277766788 2035755896597565 7273001185725414513 n

Een boel te vertellen...!

Het was een naar en heftig jaar. Maar we zijn op de weg terug. De honden hebben me op de been gehouden en blijken de beste revalidatie te zijn. 

Op 28-09-2021 heeft Dylle nog eenmaal ons verblijd met een choco nestje. De vader is Barbaros van de Mibaf's Hoeve. Dit X-nestje bestaat uit 6 kleine dreumesen, 3 reutje en 3 teefjes.
03 10 2021 img 20210929 221554 resized 20211003 113634768 887154 hoorman

Op 17-5-2021 werd het derde nest van Glenda en Amberpoints Onyx geboren. Vijf mooie meiden! Dit W-nestje heeft mogelijk heel wat potentieel met Wilda die in Denemarken is gaan wonen. Hopelijk horen we veel goede berichten van haar terug.

IMG 20210521 133650 resized 20210618 050339725

Op 13-2-2021 werd ons V-nest geboren. Leentje en Spurre zijn de trotse ouders. Met 6 rode en 1 wildkleur een prachtig nestje. Met vier jongens en 2 rode meiden.

DSC05265

Dag allerliefste vriendinnetje, liefste Tess...

"Zo voor ogen gehad je zeker nog 4 jaar bij me te mogen hebben. Het zal altijd onwerkelijk blijven dat je zo bij ons bent weggerukt. Zo oneerlijk, zo onvergeeflijk. Je was aan het doen, wat je het liefste deed. Wat jou gelukkig maakte. Lekker struinen. Zoals je dat je hele leventje al deed. Dat is een beetje troost... en dat je zal voortleven in je lieve, prachtige kinderen. Het is leeg zonder jou. Ik mis je zo Paki..." ------

 

Mijn mooie boefje werd aangevallen in het losloopgebied waar we al 18 jaar wandelden. De Broekpolder in Vlaardingen. Nooit angst daar gehad. Altijd beschermd door de roedel. En nu bedenkt iemand om daar zijn hond los te laten, die uit was op het ergste. Tess ging altijd confrontaties uit de weg. Meer dan een snauw zou er tussen normaal-sociale honden niet plaatvinden. En een beetje behoorlijke baas grijpt in wanneer het een stap verder dreigt te gaan. Maar hier is geen sprake geweest van enige communicatie tussen twee honden. Tess heeft niet eens geluid kunnen maken. Ze had geen schijn van kans. Gegrepen uit het niets en in shock, voor dood achtergelaten. En het bizarre aan het geheel is dat de dader niet het fatsoen heeft gehad zich te melden... 

Het gebeurde op 7 februari 2020 en de littekens van wat haar is aangedaan zullen bij mij nooit verdwijnen.