"Both humans and dogs love to play well into adulthood, and individuals from both species occasionally display evidence of having a conscience." - Jon Winokur

Vizsla Draadhaar en Ruwhaar Teckel Kennel Fényes Varázs

Vizsla Draadhaar... de jachthond met vele gezichten...

Glenda, Dylle, Gündi, Leentje, Maudszen, Soof, Tess, Unique en Ysa...

Menu

Wie is online

We have 106 guests and no members online

Vizsla pups en Ruwhaar Teckel pups

Standaard Ruwhaar Teckeltjes geboren op 8 februari 2024

Op 8 februari zijn ze geboren; de 5 prachtige pups van Juni (Fényes Varázs Unique) en Willem (Ut it Doarp de Vliegende Hollander). Het zijn twee reuen (chocowildkleur en wildkleur) en drie teefjes  (2 chocowildkleur en een wildkleur). Ze groeien goed en maken tevreden geluidjes. En Juni is een modelmamma! Uiteraard voldoet de combinatie aan de eisen zoals gesteld door de Nederlandse Teckelclub. Hier kan het laatste nieuws bekeken worden!

 

Op het moment is er nog een (choco) reutje beschikbaar en één teefje. Welke kleur het teefje heeft zal nog moeten blijken na het keuzemoment van de eigenaresse (zij heeft de eerste keus als eigenaar van de vader). Met 6 weken moet dat duidelijk zijn.

20240211 141633

 

 

Vizsla Draadhaar pups verwacht in maart 2024

Deze keer hebben we het voornemen om onze Soof (dochter van Gündi) te laten dekken door Csovarberki Fenyes! Het wordt haar eerste nestje. Op deze pagina wordt het laatste nieuws gedeeld. Soof werd  ondertussen loops geworden en gedekt. Na 4 hele spannende weken maakte we een echo, waarop bleek dat ze daadwerkelijk drachtig is. 

Als er interesse is voor een prachtig Vizsla Draadhaar pupje, dan kan je contact opnemen via info@fenyesvarazs.nl 
Onze nesten hebben altijd een stamboom en doen vanzelfsprekend aan de eisen van de Nederlandse Vereniging van Hongaarse Staande Honden "VIZSLA".

Interesse in een pup

JuliaWanneer u interesse heeft in een pup, kunt u contact opnemen. Na een schriftelijke introductie is het mogelijk op de wachtlijst geplaatst te worden voor een pup. De mensen op de wachtlijst worden op de hoogte gehouden van ontwikkelingen. Uiteraard vind een definitieve toewijzing pas na een kennismaking plaats. 

De pups verblijven de eerste weken in de woonkamer. Wat later - na een paar weken - vertrekken ze naar de ruimte naast de woonkamer. Ook kunnen zij hier in de tuin spelen, waarbij ze zelf naar buiten kunnen lopen. Er is altijd veel interactie met de rest van de roedel. Die er gezellig tussendoor loopt. Daarmee worden de pups goed gesocialiseerd. De tuin is een speelparadijs waarbij hun zintuigen al optimaal gestimuleerd worden. Kortom een goede start. 

Graag zou ik zien dat de nieuwe eigenaren (proberen) jachtwerk met hun Vizsla of Teckel te gaan doen. Een aantal pagina's op deze site laten zien hoe leuk dit kan zijn en u moet weten dat ook ik vooraf een andere (verkeerde) indruk van deze activiteiten had. Na hiermee in contact te zijn gekomen via de Vizsla Vereniging en de Teckelclub is een nieuwe hobby ontstaan.

Mocht u interesse hebben in een pup, maar geen affiniteit met apporteer- en veldwerk hebben, zijn er alternatieven te over. Van de nieuwe eigenaren verwacht ik dat zij hun pup voldoende lichamelijke en mentale activiteit bieden gedurende het hopelijk lange leven van de hond. Vrije wandelingen - dagelijks - is een pré. Dit is de enige manier de Vizsla een gelukkig en stabiel leven te geven. Ondanks de korte pootjes geldt eigenlijk hetzelfde voor een Teckel.

De pups zullen in het bezit van een stamboom, een DNA profiel, ingeënt en ontwormd het nest verlaten. Verder wordt de eerste 8 weken aandacht besteed aan het zindelijk maken en socialisatie. Ook zal een overeenkomst inbegrepen zijn. Een zakje voer wordt meegegeven, waarmee ze de eerste periode vooruit kunnen. Daarnaast ook een puppypakket. Kortom, ze verlaten moeders goed verzorgd.groepsfoto_b_nest

Nazorg is een belangrijk iets. Voor vragen en eventuele problemen ben ik altijd bereikbaar. Graag blijf ik de pups, die hier geboren worden volgen.

Neem voor meer informatie of een vrijblijvende kennismaking gerust contact op. Klik hier voor meer informatie.

Standaard Ruwhaar Teckels geboren op 14 juni 2023...!

Iets eerder dan verwacht heeft Leentje ons verblijd met 7 gezonde pupjes! Moeder en pups maken het uitstekend! Het zijn 4 wildkleur (2/2) en 3 black&tan (2/1) pups. Een aantal van hen zoekt nog een nieuw thuis! Hier kunt u de laatste nieuwe foto's volgen!

De vader van de pups blijft nog even een verrassing. Het is Ut it Doarp de Vliegende Hollander en/of Ut it Doarp Leen. Op het moment dat de chipper van de Raad van Beheer komt, zal deze automatisch ook het DNA afnemen en zal de vader van de pup bekend worden. De pups mogen naar hun nieuwe thuis rond 9 augustus 2023.
Zowel Leentje als beide vaders hebben een open, vriendelijk karakter. Bij interesse kunt u contact opnemen via info@fenyesvarazs.nl
leentje 2023

Eerste nestje van Viv, ons Z-nestje 2023

Onze Viv (Fenyes Varazs Qy Vive) is deze loopsheid gedekt. Er vond een rendez-vous plaats in Hamburg. Er zijn 8 (4/4) prachtige pups geboren op 3 januari 2023. De pups en Viv doen het uitstekend! De vader van het nest is Bajusz vom Asperredder (Mika). Bekijk hier zijn website. De combinatie combinatie voldoet vanzelfsprekend ruimschoots aan het fokreglement van de Vizsla Vereniging. 


Op dit moment zijn alle pups gereserveerd. Interesse in een volgend nest of toch op de reserve lijst; neem dan contact op via mail.   

Vind ook officiele info van de Raad van Beheer over honden (ook over nakomelingen) op deze pagina: https://www.dutchdogdata.nl/ 

 

IMG 20230103 183225