"My goal in life is to be as good of a person my dog already thinks I am." - Author Unknown

Vizsla Draadhaar en Ruwhaar Teckel Kennel Fényes Varázs

Vizsla Draadhaar... de jachthond met vele gezichten...

Glenda, Dylle, Gündi, Leentje, Maudszen, Soof, Tess, Unique en Ysa...

Menu

Wie is online

We have 46 guests and no members online

Vizsla pups en Ruwhaar Teckel pups

Vizsla Draadhaar pups geboren op 12 maart 2024

Fényes Varázs Soof heeft 12 maart het leven geschonken aan 7 prachtige pups! Het zijn 3 reuen en 4 teven. Trotse papa is Hongaars Werkkampioen, Internationaal Werkkampioen, Internationaal Kampioen Show Csovarberki Fenyes
Zie hier wat foto's van hem: 
Moeder en pups maken het uitstekend. De pups groeien allemaal goed. Niet alleen hebben de pups de juiste werkgenen, maar beloven ook nog eens een fantastisch fijn karakter te krijgen. Zoals geschreven is vader naast werkkampioen ook fijn gezelschap. Speels en bewegelijk buitenshuis, maar binnen een rustige hond. Ook moeder Soof lijkt een kloon van 'oma' Gündi. Altijd in voor een spelletje. Ook op onderstaande foto kwispelt ze er druk op los. En beide uiteraard super sociaal naar andere honden. Kan niet wachten om ze te zien ontwikkelen, waarbij er in ieder geval een pupje hier zal blijven! 

Uiteraard wordt er weer een Journaal bijgehouden, waar de laatste foto's gedeeld zullen worden. 

Onze nesten hebben altijd een stamboom en doen vanzelfsprekend aan de eisen van de Nederlandse Vereniging van Hongaarse Staande Honden "VIZSLA"Zie hier de goedkeuring.

soof en kids

Standaard Ruwhaar Teckeltjes geboren op 8 februari 2024

Op 8 februari zijn ze geboren; de 5 prachtige pups van Juni (Fényes Varázs Unique) en Willem (Ut it Doarp de Vliegende Hollander). Het zijn twee reuen (chocowildkleur en wildkleur) en drie teefjes  (2 chocowildkleur en een wildkleur). Ze groeien goed en maken tevreden geluidjes. En Juni is een modelmamma! Uiteraard voldoet de combinatie aan de eisen zoals gesteld door de Nederlandse Teckelclub. Hier kan het laatste nieuws bekeken worden!

 

20240211 141633

 

 

Interesse in een pup

JuliaWanneer u interesse heeft in een pup, kunt u contact opnemen. Na een schriftelijke introductie is het mogelijk op de wachtlijst geplaatst te worden voor een pup. De mensen op de wachtlijst worden op de hoogte gehouden van ontwikkelingen. Uiteraard vind een definitieve toewijzing pas na een kennismaking plaats. 

De pups verblijven de eerste weken in de woonkamer. Wat later - na een paar weken - vertrekken ze naar de ruimte naast de woonkamer. Ook kunnen zij hier in de tuin spelen, waarbij ze zelf naar buiten kunnen lopen. Er is altijd veel interactie met de rest van de roedel. Die er gezellig tussendoor loopt. Daarmee worden de pups goed gesocialiseerd. De tuin is een speelparadijs waarbij hun zintuigen al optimaal gestimuleerd worden. Kortom een goede start. 

Graag zou ik zien dat de nieuwe eigenaren (proberen) jachtwerk met hun Vizsla of Teckel te gaan doen. Een aantal pagina's op deze site laten zien hoe leuk dit kan zijn en u moet weten dat ook ik vooraf een andere (verkeerde) indruk van deze activiteiten had. Na hiermee in contact te zijn gekomen via de Vizsla Vereniging en de Teckelclub is een nieuwe hobby ontstaan.

Mocht u interesse hebben in een pup, maar geen affiniteit met apporteer- en veldwerk hebben, zijn er alternatieven te over. Van de nieuwe eigenaren verwacht ik dat zij hun pup voldoende lichamelijke en mentale activiteit bieden gedurende het hopelijk lange leven van de hond. Vrije wandelingen - dagelijks - is een pré. Dit is de enige manier de Vizsla een gelukkig en stabiel leven te geven. Ondanks de korte pootjes geldt eigenlijk hetzelfde voor een Teckel.

De pups zullen in het bezit van een stamboom, een DNA profiel, ingeënt en ontwormd het nest verlaten. Verder wordt de eerste 8 weken aandacht besteed aan het zindelijk maken en socialisatie. Ook zal een overeenkomst inbegrepen zijn. Een zakje voer wordt meegegeven, waarmee ze de eerste periode vooruit kunnen. Daarnaast ook een puppypakket. Kortom, ze verlaten moeders goed verzorgd.groepsfoto_b_nest

Nazorg is een belangrijk iets. Voor vragen en eventuele problemen ben ik altijd bereikbaar. Graag blijf ik de pups, die hier geboren worden volgen.

Neem voor meer informatie of een vrijblijvende kennismaking gerust contact op. Klik hier voor meer informatie.