"If you are a dog and your owner suggests that you wear a sweater... suggest that he wear a tail." - Fran Lebowitz

Vizsla Draadhaar en Ruwhaar Teckel Kennel Fényes Varázs

Vizsla Draadhaar... de jachthond met vele gezichten...

Glenda, Dylle, Gündi, Leentje, Maudszen, Soof, Tess, Unique en Ysa...

Menu

Wie is online

We have 166 guests and no members online

Baasjes van het negende nestje


Fényes Varázs Ilian (Hugo)


Pup blauw, was toch wel één van de stoerdere mannetjes uit het nest. Maar hij kon je geheel doen smelten mijn zijn mooie blik. Hij heeft de naam Hugo gekregen en is nu de nieuwe huisgenoot van Nicole en André, die in Dinterloord wonen.
Zij hebben al ruime ervaring met een Golden Retriever. Na het afscheid nemen van deze huisgenoot bleek het gemis van een hond wat al te groot en er moest dus zeker weer een nieuwe viervoeter in huis komen. Deze keer een wat kleiner maatje... dan blijft er altijd ruimte voor een twee op de langere termijn. Voorlopg weet ik zeker dat Hugo zich uitstekend zal vermaken!


baasjes I-nest
 


Fényes Varázs István (Nigel)


Opnieuw een pupje dat 'in de familie' blijft. Onze knappe pup groen heeft een liefdevol huis gekregen bij Nicole en Gijs. En dat is heel dichtbij, in Maasluis, waar ook de baasjes van Rozá wonen (oftewel Bente uit ons B-nest). Nigel heeft dus alvast tante Rozá om mee te spelen. Dat leek op het eerste gezicht niet zo waarschijnlijk, want Rozá moet natuurlijk wel de opvoeding van Nigel begeleiden, vindt ze zelf. Ondertussen smelt ze al voor zijn charmes en weet kleine Nigel haar te verleiden tot spelen.
Verder heeft hij een berg aan hondenvriendjes in alle soorten en maten in de vriendenkring. Spelen en genieten...!  baasjes I-nest


Fényes Varázs Iven (Frits)


Meneertje oranje heeft de naam Frits gekregen en had het niet beter kunnen treffen. Hij heeft een flinke reis gemaakt naar zijn nieuwe huis in Oldenzaal en geniet daar van een lieve familie bestaande uit Veronique, Martin en de kinderen Nienke, Nick en Twan. Het gezin had voorheen fijn gezelschap van een Boxer, maar is nu gevallen voor de charmes van de Ruwhaar Teckel.
Frits is al hard op weg een zeer nuttige huisgenoot te worden. Hij doet namelijk al aan schadebestrijding en heeft de eerste muisjes al braaf aan zijn baasjes gepresenteerd.
Ome Rob heeft ook twee Vizsla Draadharen en daar zal Frits ook af en toe kunnen ravotten met deze vrienden met baard. Wederzijdse herkenning altijd bij de honden. De Teckels herkennen feilloos Vizsla's en andersom nog veel meer. En dat vertrouwde is een fijne basis.

 baasjes I-nest


Fényes Varázs Idylle (Dylle)


Ons pupje roze had al snel mijn hart veroverd. Nog lichte twijfel, want de keuze was reuze... allemaal mooie meisjes in het nestje van Tess en Lodewijck. Maar na heel veel wikken en wegen wist ik wat ik allang wist. Dylle moest het zijn... het pupje dat bleef!

 baasjes I-nest


Fényes Varázs Ibeltje (Pip)


Pupje paars heeft het goed voor elkaar! Zij is nu een nieuwe inwoner van Velp bij Rob en Ellen en natuurlijk kinderen Milan en Zoë. Maar ook - en zeker niet te vergeten - het nieuwe speelka
meraatje van Gaya. Dat is het vreselijk lieve Dwerg Schnauzertje van de familie. Het klikte gelijk tussen die twee. 

Pip zal dus eigenlijk nooit alleen zijn en geniet van vele speeluurtjes met de alle gezinsleden. Maar wie zeker ook genoemd moet worden is vriendinnetje Wolfje. Ook een Standaard Ruwhaar meisje en ze woont heel dichtbij. Samen wordt er heel wat afgewandeld en - goed geregeld - een lieve oppas is dan ook zo geregeld.

 baasjes I-nest


Fényes Varázs Ingelou (Sjors)


Meisje geel is naar Boxtel verhuisd en bij Iris en Marc en hun kinderen gaan wonen. Ook heeft Sjors het geluk dat ze twee grote Spinone tantes heeft om mee samen te leven, te spelen en te slapen... Alhoewel Ollie best een beetje streng kan zijn. Maar Pip is een gelijkgestemde speelkameraad en dat stukje opvoeding van een andere viervoeter is nooit weg. 
De baasjes van Sjors overwegen nog een jachttraining te gaan doen. Altijd leuk om samen bezig te zijn. Het enige is dat dit met Teckeltjes wel goed moet gebeuren, ze hebben nogal wat veel initiatief en dat wil je wel in goede banen leiden. 

 baasjes I-nest


Fényes Varázs Immique (Suus)


Mijnsheerenland is ook een Teckeltje rijker. Daar is ons pupje rood gaan wonen. Daar verrijkt ze het gezinsleven van Willy en haar zoon en twee dochters.
Suus doet haar uiterste best dat ook Saartje haar lief vindt en misschien nog wel met haar wil spelen. Saartje is ook een Standaard Ruwhaartje. Maar deze dame vindt het gezelschap van Suus wel gezellig en samen slapen is ook leuk. Zelfs uit haar bakje eten staat ze toen, maar spelen... dat laat ze graag over aan de andere gezinsleden. 
Suus brengt in ieder geval weer veel leven in de brouwerij. Stout is ze met regelmaat, maar ook zo lief!

 baasjes I-nest