"Ever wonder where you'd end up if you took your dog for a walk and never once pulled back on the leash?" - Robert Brault

Vizsla Draadhaar en Ruwhaar Teckel Kennel Fényes Varázs

Vizsla Draadhaar... de jachthond met vele gezichten...

Glenda, Dylle, Gündi, Leentje, Maudszen, Soof, Tess, Unique en Ysa...

Menu

Wie is online

We have 291 guests and no members online

Nog even samen...

De tijd vloog weer voorbij. Acht weken zijn ze alweer en eigenlijk ben ik nog niet klaar om ze uit te zwaaien... Maar zij wel! Tijd om de wereld te gaan verkennen. Ze zijn nog eenmaal op een rijtje gezet en onder de portretten natuurlijk weer een serie foto's van de afgelopen week...
... We gaan nog even genieten van de laatste dag met het hele stel compleet...!
Nog wel even de namen (voor zover bekend), én roepnamen met bijbehorend kleurtje... Eerst de meisjes: Idylle alias ?? (roze), Ibeltje alias Pip (paars), Ingelou alias Sjors (geel) en  Immique alias Suus (rood). En daar onder de drie jongens: Ilian alias Hugo (blauw), István alias Nigel(groen) en Iven alias ?? (oranje).

4 wekenPlezier in de tuin.... en slapen in de werpkist :)

 

 

Buitenspelen en nog eens buitenspelen...!

Wat een plezier kan je hebben als Teckelpupje in een (voor jou) grote tuin met zoveel hindernissen en zoveel vriendjes om mee te spelen... Alle zeven vermaken zich kostelijk. Daarnaast is natuurlijk ook vooral Vizsla Glenda, die het fantastisch vindt. Ze kan toch zo goed, lief, maar op zijn tijd ook streng met het stel spelen. Het dagprogramma is redelijk vast hoewel de tijden steeds veranderen. De spelrondjes duren steeds wat langer en de dutjes steeds wat korter. Soms kunnen ze wel enorm lang doorslapen als ze wat nieuwe dingen hebben ervaren. Zoals pootje baden of het bezoek aan de dierenarts. Bij het laatste komen ze al redelijk moe thuis, maar er moet dan het één en ander worden afgereageerd. De spelronde dan is lang en intensief en vervolgens slapen ze dan zomaar een uurtje of 3 aan één stuk. Morgen zijn ze alweer 7 weken oud. Hoewel het boefjes-gehalte steeds groter wordt, willen we nog maar niet denken aan het moment dat ze aan uitvliegen.

 

 

 

Voorstelrondje....!

Daar zijn ze dan... alle zeven geportretteerd om alle prachtige snoetjes goed in beeld te brengen...
Ondertussen is de chipper zelfs al langsgeweest en zijn de stamboomnamen aan de pups gelinkt. Uiteindelijk zullen alle pups (waarschijnlijk) andere roepnamen krijgen van de baasjes. Dat vertellen we later nog. Nu eerst de namen met bijbehorend kleurtje... Eerst de meisjes: Idylle (roze), Ibeltje (paars), Ingelou (geel) en  Immique (rood). En daar onder de drie jongens: Ilian (blauw), István (groen) en Iven (oranje).

4 weken

.... En natuurlijk weer een hele serie foto's van het nieuwe avontuur dat ze afgelopen week beleefden, namelijk het ontdekken van de tuin...! Daar was (de jongste Vizsla) Glenda steeds bij, want zij vindt de pups helemaal fantastisch en wil er erg graag mee spelen. Omdat ze dit zo lief en voorzichtig doet, is het voor allemaal een feestje :)

 

Kleine bruine boefjes...

Wat gaat het toch ongelooflijk hard...! Morgen zijn ze alweer 4 weken oud. Er wordt al flink gespeeld en driftig gedribbeld door de werpkist en nu ook in de ren. Vele poepjes en plasje belanden al daar op de kranten. Heel langzaamaan worden de karaktertjes nu duidelijker. De lefschoppertjes en de voorzichtige typetjes. En toch allemaal even stoer voor zulke kleine hummels. Het spelmoment en tijd van wakker zijn duurt nog niet zo lang en de tuin lijkt vandaag nog ver weg... maar voor je het weet staan ze straks oog in oog met de bewoners aldaar... zoals de kwarteltjes en andere volièregenoten ;) ...

Met open oogjes.....

... de wereld gaan verkennen...

En dat is natuurlijk nog redelijk beperkt (tot de werpkist), maar voor je het weet worden de eerste dappere stappen al buiten de werpkist gezet en niet veel later wordt dan ook de tuin verkend. Maar voor nu wordt er nog even druk geoefend op bekend terrein en dat lukt al heel aardig!

 

Omdat ze zo onweerstaanbaar leuk zijn...

... eerst deze foto om te delen en dan ...

0 weken2

.... nog maar een serie foto's van het prachtige zevental...! 

Elke dag een paar nieuwe plaatjes....

Een paar dagen verder en je kan er uren naar kijken. Wat een prachtig stel. En daarom wordt met regelmaat even de camera gepakt om weer een plaatje te kunnen delen. Ze doen het allemaal super. Het dagelijkse wegen lijkt wel erg overbodig, maar toch blijft het goed én leuk het zo bij te houden. Tess wilde vandaag alweer een rondje meelopen met de rest. Natuurlijk had ze wel enorme haadt zo halverwege, maar ze heef duidelijk genoten van haar welverdiende eerste uitslapje sinds de pups er zijn.

Een paar uurtjes oud...

De pups van Tess en Lodewijck zijn geboren...!

0 weken2Gisteren, op 3-6-2014, zijn Tess en Lodewijck de trotse ouders geworden van 7 prachtige Teckel pups. Het zijn 3 reutjes en 4 teefjes. Net zoals het eerste nestje van Tess. Het gaat uitstekend met het hele stel. Tess is een fantastisch zorgzaam moedertje. Weer net zo streng als de eerste keer. Alle kleintjes moeten goed bij haar in de buurt blijven liggen. Met beleid en tegelijk heel fanatiek haalt ze elk pupje terug dat even wat te ver gaat. Ze doet het allemaal geweldig goed. Dat kan je ook horen aan het weinig geluid (geklaag) dat van de pupjes komt.
De webcam kan al gevolgd worden en de groeitabel is gepubliceerd en wordt dagelijks bijgehouden. En ook de eerste foto's kunnen hier bekeken worden... 
Natuurlijk staat de webcam weer veel te draaien zodat de I-niemini's live te volgen zijn.

Geregeld wordt het wel en wee gepubliceerd in het dagboek. En meer foto's worden voorlopig ook in het dagboek geplaatst. (Binnenkort ook weer in het fotoalbum.)
We zijn superblij met dit mooie zevental!

0 weken20 weken2

Tess is drachtig...!

Tess en Lodewijck verwachten pupjes! Ons lieve meisje heeft een mooi buikje en gedraagt zich ook weer als een verantwoord :) Teckelmoedertje. Ze doet het duidelijk wat rustiger aan. 
De pups worden rond 4 juni verwacht.  Het is ons tweede nestje Standaard Ruwhaar Teckels pups. De kleur van de pups zal chocolade bruin zijn ('wildkleur' en 'choco en tan'). De verwachtingen zijn hoog gespannen en we kijken er enorm naar uit. Meer info op de "Pups" pagina.
Hieronder een foto van een drachtige Tess met haar groeiende buikje en genietend van haar wandeling.
tess 5 5 2014

Teckelpupjes verwacht juni 2014...!

Rond 4 juni 2014 hopen we de chocoladekleurige pups van Tess en Lodewijck te mogen verwelkomen, als Tess drachtig blijkt. Het zal - als alles goed gaat - ons tweede nestje Standaard Ruwhaar Teckels pups worden. Deze combinatie zal uiteraard voldoen aan het fokreglement van de Nederlandse Teckelclub.
De pups mogen – als alles goed gaat – zo rond 1 augustus 2014 mogen uitvliegen. Kijk voor meer info op de "Pups" pagina.

Hier willen we alvast de aanstaande vader voorstellen door het onderstaande filmpje!