"If dogs could talk, it would take a lot of the fun out of owning one." - Andy Rooney

Vizsla Draadhaar en Ruwhaar Teckel Kennel Fényes Varázs

Vizsla Draadhaar... de jachthond met vele gezichten...

Glenda, Dylle, Gündi, Leentje, Maudszen, Soof, Tess, Unique en Ysa...

Menu

Wie is online

We have 35 guests and no members online

Baasjes van het zevende nestje


Fényes Varázs Gazsi (Pim)


In Alphen aan de Rijn zijn Maurits, Liesbeth en dochter Madeleine nu de gelukkige eigenaren van hun eigenlijke eerste raskeus. Hiervoor hadden zij ook al honden zoals een Grand Basset Griffon Vendéen en Norfolk Terriërs. Maar nu was het zover om de stap te nemen maar 'meer hond'. Qua maat, want qua karakter is het toch wel erg gemakkelijk en leuk zo'n Vizsla Draadhaar en dan helemaal in de hoedanigheid van Pim. Ons lieve pupje groen. Hij geniet van een geweldig leventje met alle aandacht en hij mag ervaren wat het is een échte jachthond te zijn. Daar doet het hele gezin alles aan. Met apporteren en ook veldwerk heeft hij dan ook al kennis gemaakt. En dat allemaal al veelbelovend!


baasjes G-nest
 


Fényes Varázs Géza Fjodor (Fjodor)


Ons pupje Blauw - bij het schrijven van dit stukje al een hele kerel - luistert naar de naam Fjodor. Een naam die hem als gegoten past, want dit reutje was toch echt wel de clown van het nestje. Nu mag hij mens en dier entertainen in Kampen. Daar heeft hij een baas helemaal voor zichzelf alleen en het geluk dat Frank - de trotse eigenaar - thuis werkt. Samen gaan ze er ook een paar keer per week op uit, daar in het park, voor een vrijblijvend 'hondenuurtje': tussen één en twee komt, naast een paar vaste klanten, iedereen langs die tijd en zin heeft. Soms zijn er twee, soms tien honden. Elke keer weer een feest met eindeloos spelen en zwemmen! baasjes G-nest


Fényes Varázs Gusztáv (Guus)


Met het grootste enthousiasme is in Nieuw Vennep ook (weer) een Vizsla Draadhaar gaan wonen. En wel mooie, mooie Guus! Hier in eerste instantie beter bekend als puppie oranje. Ruud en Nathalie kenden al een korthaar Vizsla en maakten ook al kennis met een langharige Draadhaar (niet erkend overigens) en dat maakte het ineens 100% duidelijk; zij wilden ook een Vizsla Draadhaar! Zo lief en toch dat stoere uiterlijk en een hond die meekan met hun actieve hobby's. Ook hun werkschema's lenen zich er goed voor om Guus de volle aandacht te geven en als hij straks wat groter is, zal Guus ook vast meegaan naar de hardloop vereniging. Net als Pim zit Guus ook op apporteertraining en heeft al kennis gemaakt met het veldwerk. Hopelijk komt ook (!) deze kleine grote meneer straks regelmatig terug in de nieuwberichten op deze site!

 baasjes G-nest


Fényes Varázs Groucho (Groucho)


Grote stoere pup Bruin is nu inwoner van Hengelo en woont daar bij Jos en Marijke en 2 (van de drie nog) thuiswonende zonen. Hiervoor hebben zij Boxers gehad. Ook Marijke loopt hard en Jos is vaak en lang buiten te vinden. Dus er moest weer een energieke hond komen. Door een paar Vizsla Draadharen die zij uit de buurt kennen en de positieve indruk die zij achterlieten viel de keus deze keer op dit ras. Jos doet ook apporteertraining met hem. Bij een stoere hond met snor moet natuurlijk een passende naam en zo luistert pup bruin naar de naam Groucho. Hij is ook naar de KCM (tentoonstelling) geweest van de Vizsla Vereniging. Hij kreeg een prachtig rapport met een dikke "veel Belovend" en daarmee was ook zijn eerste mooie beker binnen!

 baasjes G-nest


Fényes Varázs Glenda (Glenda)


En Glenda... fotogenieke-altijd-met-je-neus-voor-de-lens-puppie-paars... Die bleef hier. Dat was logisch en geen twijfel over mogelijk! Nog niet eerder zo'n energiek, stoer dametje meegemaakt. Vrijer nog, als als mamma, oma en tante, maar nog steeds zo'n vreselijk braaf Vizslaatje. Met 7 maanden haalt ze moeders al in met rennen. Of zou Büszke haar laten winnen ?! Natuurlijk laten we haar ook al apporteren en proberen we haar zoveel mogelijk onder wild te brengen. Wat het uiteindelijk gaat worden wachten we rustig af, maar genieten wordt/is het sowieso.
 baasjes G-nest


Fényes Varázs Guusje (Guusje)


Pupje Roze heet nu Guusje en is woonachtig in Apeldoorn en wordt daar liefdevol verzorgd een fijn gezin, bestaande uit Sigrid en Jeroen, samen met zoon Thijs en dochter Femke. Deze twee jonge gezinsleden (nu 6 en 4) wisten ook al prima hoe met de honden hier om te gaan tijdens de bezoekjes. In het begin was - ook toen Guusje net bij hun thuis woonde - het eventjes wennen. Maar al snel was het alsof het nooit anders was geweest. In de buurt van hun huis is een groot hondenbos met losloopgebied en tevens is er een afdeling van de KNJV met diverse opleidingen. Sigrid is vast voornemens die training te gaan volgen met Guusje.

 baasjes G-nest


Fényes Varázs Gaya Doeka (Doeka)


Ook pupje Geel heeft een fantastisch gezin gevonden in Zutphen. Daar geniet ze de volle aandacht van Paul en Heleen en hun kinderen Florien, Pepijn en Roos. Vroeger zijn zij beiden opgeroeid met honden. Paul een met een teckel en labradors en Heleen is opgeroeid met Riesenschnauzers. Maar tot Doeka kwam hebben geen eigen hond gehad, doordat de kinderen te klein waren en zij als gevolg daarvan te weinig tijd hadden. Een verstandige keus! De afgelopen jaren zijn zeer geregeld logeerhonden op bezoek geweest en dat beviel meer dan goed! Maar de knoop werd doorgehakt na de kennismaking met Willem (een kortharige vizsla) van Paul's zus. Het enthousiasme van de kinderen hier tijdens de bezoekjes was elke keer weer erg leuk. Honderd vragen en dito antwoorden. Zo leuk als de voorbereiding op de komst van een nieuwe huisgenoot zo leeft!
P.s. nog een extra bedankje voor Pepijn die het leuke kussen voor de pups meenam!

 baasjes G-nest