"If you get to thinking you're a person of some influence, try ordering somebody else's dog around." - Will Rogers

Vizsla Draadhaar en Ruwhaar Teckel Kennel Fényes Varázs

Vizsla Draadhaar... de jachthond met vele gezichten...

Kyra †, Catou , Aziyze , Tess, Büszke, Glenda, Dylle, Gündi, Gyopar, Kate en Leentje...

Menu

Who's online

We have 75 guests and no members online

Even voorstellen...

Alweer ruim een week oud, zijn de pups nu. Ze hebben allemaal (en sommigen ruim) hun geboortegewicht verdubbeld. En dat is nou net de bedoeling! Het gaat dus prima met de negen tevreden pups. De nageltjes heb ik eerder deze week al een keer geknipt. Het zijn al snel gemene haakjes en natuurlijk wil ik Catou onnodige krassen besparen. Ook was het alweer tijd voor nieuwe bandjes. Zo was duidelijk op de webcam te zien, vermoed ik. Maar snel hebben de kleurtjes alweer te lijden onder de hoognodige wasbeurten van mamma, die alle plasjes en poepjes nauwkeurig opruimt.

Natuurlijk wil ik ook deze keer de serie portretten maken. Wel zo leuk om ze onderling te vergelijken en te kijken hoe ze zich ontwikkelen. Hier zijn ze dan de vier jongens en de vijf meisjes. Op volgorde van geboorte. Eerst de meisjes, v.l.n.r. puppie roze, wit, paars, rood en geel. Klik op de foto om een vergroting op het scherm te zien!
meisjes_week1.jpg

En natuurlijk de jongens, v.l.n.r. puppie donker blauw, groen, bruin en licht blauw:
jongens_week1.jpg
Catou is alweer voor de derde dag vandaag mee geweest met wandelen. Ze gaf duidelijk aan hier aan toe te zijn. Toen de pups 5 dagen oud waren, namen ze een meer gelijk patroon aan. Dat wil zeggen dat ze tegelijk hun buikjes vulden en even later ongeveer tegelijk lagen uit te buiken. Even rust voor Catou. De ene keer gaat Catou dan naast de werpkist liggen. Een andere keer komt ze vragen om een bak eten en even later kan ze dan kwispelend voor me komen staan, met de vraag of we niet even iets leuks kunnen gaan doen. En dat doen we dan ook. Even een uurtje rennen, fazanten zoeken, zwemmen en je uitleven met de rest van de roedel. Als we dan vervolgens weer thuis komen, kan ze niet wachten om weer bij haar pups te gaan kijken. het geduld dat ze dan moet hebben om eerst een beetje schoongemaakt te worden na de wandeling, valt nog niet mee voor haar.

Er mag meer door de andere honden gekeken worden bij de pups. Ze houdt het wel nog steeds nauwlettend in de gaten. Maar ze moet er wel bij zijn. In de woonkamer blijft zij het meest dicht bij de deur, om overzicht te houden, waar de anderen zijn. Als er iemand besluit richting te kraamkamer te gaan, staat ze als eerste op en hen vóór te zijn. Als Catou persé in de woonkamer wil blijven, blokkeert te eenvoudigweg de toegang. Duna (van mijn ouders) werd bijvoorbeeld resoluut tegengehouden. Zo mooi dat Catou zo goed kan moederen. Visite die ze niet (goed) kent, wordt eerst luid toegeblaft, alsof ze toch wel wil duidelijk maken, dat ze haar kleintjes wil beschermen.