"I love a dog. He does nothing for political reasons." - Will Rogers

Vizsla Draadhaar en Ruwhaar Teckel Kennel Fényes Varázs

Vizsla Draadhaar... de jachthond met vele gezichten...

Kyra †, Catou , Aziyze , Tess, Büszke, Glenda, Dylle, Gündi, Gyopar, Kate en Leentje...

Menu

Who's online

We have 165 guests and no members online

2 dagen oud... en alles gaat perfect

tweede_en_derde_dag_1.jpgEven tijd om wat meer te vertellen over de eerste uren en dagen van de pups. Elke bevalling is anders, dat bleek deze keer maar weer. Bij de nestjes van Jarda (de mamma van Catou), waar ik bij mocht zijn, heb ik steeds de eerste pup 'gemist'. Daardoor was de geboorte van de eerste pup voor mijn gevoel en hele klus voor Catou. Achteraf blijkt wel dat dit niets vreemds was en we zelfs een beetje 'verwend' zijn bij het eerste nest. Toen leek de eerste pup wat moeizaam te gaan, naar nu blijkt was het ook toen een heel gewoon iets. De eerste pup moet de weg vrijmaken en dat is voor de een is dat een grotere klus als voor de ander. 

Kyra wilde er weer bovenop zitten tijdens bevalling. Zelfs tegen me aanhangen terwijl ik met een pup bezig was. Ze wilde er niets van missen. Ook nu nog doet ze streng naar de anderen als die in de kamer komen, waar Catou en haar kroost zijn. Tessy mag van Catou kijken op gepaste afstand met haar neus nèt over de werpkist, terwijl ze met een waarschuwende blik elke beweging in de gaten houdt. Ziyze was een beetje nerveus ten tijde van de bevalling. Zij begreep alle commotie niet. Het meest verbaasd ben ik nog wel over de reactie van Catou naar Ziyze. Zij moet zeker een halve meter van de werpkist vandaan blijven, want tweede_en_derde_dag_8.jpgvanaf die afstand gromt Catou naar haar. De blik die ze dan in haar ogen heeft spreekt boekdelen en is duidelijk heel imponerend. Misschien komt het doordat Ziyze nog zo onstuimig kan zijn en Catou haar tijdens de dracht redelijk vaak heeft moeten waarschuwen, omdat zij niet meer druk en ruig wilde spelen en Ziyze wel! De drie meiden zijn allemaal veelal in de woonkamer en gunnen Catou blijkbaar haar rust. Ze komen maar heel af en toe kijken. Kyra mag trouwens alles van Catou. Het klopt dus ook dat ze regelmatig 'gespot'wordt op de webcam, als ze even over de rand kijkt. Ik denk zelfs dat als ik het zou toestaan, ze in de werpkist zou mogen. Catou kijkt heel anders en ontspannen naar haar tante. Overigens volgt Catou ook elke beweging van mij, als ik een pup oppak. Ze wil ze het liefst weer zo snel mogelijk terug.

Ondertussen is Catou weer lekker gaan eten. En hoe! Op maandagavond wilde ze niet meer eten. De hele dag en nacht die volgde (uiteraard) ook niet. Vervolgens is het logisch dat ze 'vol zat' alle placenta's en vruchtzakjes. Op woensdag dan nog niets eten en gisteren slechts matig. Hoewel dit geen prettig idee is, ging het de vorige bevalling ook zo. En nu... nu vandaag eet ze enorm. Ze vraagt er ook om en dat is heerlijk. Het betekent dat het melkfabriekje uitstekend werkt en de pups niets te kort komen. Dat is ook te zien aan de groeitabel. Daar zijn overigens ook alle exacte gegevens te vinden over het tijdstip van de geboorte, uiteraard de gewichten en het geslacht van de verschillende pups (met bijbehorend bandje). Op de webcam is met regelmaat te zien dat ik een bakje water bij Catou zet. Er gaan heel wat bakjes doorheen op een dag. Natuurlijk zou ze ook zelf uit de werpkist kunnen stappen, maar uiteraard laat ze zich graag bedienen. eerste_dagen_28.jpg

Er zijn twee wat lichtere pups bij. De jongeman en dame zijn al wat donkerder aan het worden. Een heel facsinerend iets. En, zoals al door een aantal toekomstige eigenaren is opgemerkt, maken de twee het negental tot een bont gezelschap. Het is achteraf niet verrassend. Pappa heeft bij een ander nestje ook twee lichtere pups gegeven. Eigenlijk ligt de kleur van de twee lichtgekleurde pups dichter bij de orginele kleur dan de rest. De Vizsla hoort immers eigenlijk van origine een tarwegele kleur te hebben. 

We genieten weer met volle teugen van het hele stel. Ze zijn toch zo vreselijk leuk. Ze dromen al volop. Gegarandeerd over eten, eten en nog eens eten! En als je wilt weten welke geluiden ze kunnen voortbrengen, kijk dan maar eens bij het eerste filmpje van Catou's eerste nest...