"Whoever said you can't buy happiness forgot little puppies." - Gene Hill

Vizsla Draadhaar en Ruwhaar Teckel Kennel Fényes Varázs

Vizsla Draadhaar... de jachthond met vele gezichten...

Glenda, Dylle, Gündi, Leentje, Maudszen, Soof, Tess, Unique en Ysa...

Menu

Wie is online

We have 329 guests and no members online

Het begin

Hoe het begon

Begin september 2002 was Kyra oud genoeg om bij mij te komen wonen. Na het lezen van enkele boeken over de opvoeding van een pup, zijn we eerst zelf aan de slag gegaan, wat commando's onder de knie te krijgen.

We moesten even geduld hebben, voordat we bij de plaatselijke hondenschool terecht konden. hier hebben we twee cursussen doorlopen (puppy en jonge hond). Meestal fungeerden wij als 'het voorbeeld' en dit vonden we wel wat saai worden.

Kyra tilde geregeld haar voorpoot op en ik wilde wel eens weten waar dit vandaan kwam. Op internet was veel info te lezen over het werken met een staande jachthond. Omdat het veldwerk op dat moment te hoog gegrepen leek, zijn we ons gaan concentreren op het apporteerwerk. Na her en der te hebben gevraagd naar hoe dit in zijn werk ging en wat Kyra zou moeten kunnen, hebben we eerst zelf wat aangerommeld. De test kwam op 14 juni 2003 te Colmschaten, op de Vizsladag van de rasvereniging. Met 38 punten heeft Kyra haar Basisdiploma behaald. 
Hier moest een vervolg op komen. Na een boel gespeur op het internet hebben we uiteindelijk gekozen te gaan trainen bij Jachthondenschool Sint Hubertus in Den Haag, waar we op 15 januari 2004 zijn gestart. Hier haalden op 18 april 2004 op de Apporteerproef 'Eigen Terrein' met 84 punten het club C-diploma.

Aan het einde van de Vizsladag op 12 juni 2004, volgde een grote verassing en een groot compliment. De keurmeesters vonden Kyra en ik de beste baas-hond combinatie van de dag. Onze eerste (en mooiste) troffee was binnen!

Op de 'Onderlinge' bij Hubertus van dat jaar werden we 1e C met 49 punten, wat een beker en een jachtdag opleverde. 
Op 21 augustus 2004 liepen we de eerste officiële KNJV-proef te Haaften. Alleen het verloren apport bracht Kyra niet binnen, en we moesten ons tevreden stellen met een C-diploma. Ook in Nootdorp was Kyra op dezelfde wijze eigenwijs en liet ook daar alleen het verloren apport liggen. Wel waren we opnieuw een beker rijker, want we eindigden op de 2e plaats in de C klasse.