"The dog is a gentleman; I hope to go to his heaven, not man's." - Mark Twain, letter to W.D. Howells, 2 April 18"

Vizsla Draadhaar en Ruwhaar Teckel Kennel Fényes Varázs

Vizsla Draadhaar... de jachthond met vele gezichten...

Glenda, Dylle, Gündi, Leentje, Maudszen, Soof, Tess, Unique en Ysa...

Menu

Wie is online

We have 40 guests and no members online

Fényes Varázs Barát (Kasja)

{joomplucat:30458 limit=400|columns=4}De baasjes van puppie Donker blauw Barát, nu Kasja, vertellen zelf:

"De terugreis van Vlaardingen verliep niet al te vlot, onze kleine Kasja vond het helemaal niet leuk in de auto en heeft flink gekotst.  De rit duurde dan ook verschrikkelijk lang, gezien de file die we gelukkig vermeden hebben, maar ten koste van heel wat tijdverlies.

Eens thuis gekomen heeft onze kleine bijna de rest van de dag gepiept en gereclameerd, ook niet al teveel gegeten.  Hij is onmiddellijk op verkenning gegaan en vond spoedig zijn stek in de mand.  Ook het speelgoed werd geapprecieerd.  Het rare is dat hij ons direkt volgde.  's Nachts heeft hij effektief in de kartonnen doos geslapen, ben slechts éénmaal voor een plasje moeten opstaan zo rond 5 uur 's morgens.  Dat was al een heel succes op zich.

Zondag overgeschakeld van mand naar bench en ook dat verliep prima.  't Was gisteren ook al ineens een heel ander hondje.  Voelde zich op zijn gemak, speelde, at, sliep, plaste, speelde, at, sliep, precies zoals jonge hondjes dat horen te doen.  's Avonds had ik al de luxe dat hij tussen mijn voeten kwam slapen.  't Was van beide kanten precies of het al niet meer nieuw was.......

Vanmorgen heb ik hem een uurtje alleen moeten laten in de gesloten bench, dit onder groot protest.  Maar toen ik na dat uurtje binnenkwam sliep hij als een roosje.  Tegen de middag aan terug in een gesloten bench en ditmaal al zonder protest.  Tussen de middag een uurtje buiten gespeeld en dan heb ik hem in een kartonnen doos meegebracht naar kantoor, waar ik inmiddels ook een bench + bijbehorend speelgoed geplaatst had.  Daar is hij echter nog niet in geweest, want hij ligt hier verdorie pal op mijn voeten te slapen zodat ik aan mijn bureel vastgenageld ben.  Ik kan net aan het toetsenbord......... zo wordt het een rustige dag............

Plassen gaat goed, hij heeft maar éénmaal een plasje binnen gedaan en dat was dan nog mijn fout.  Hij werd wakker en ik was bezig met de open haard aan te steken ipv er ineens mee buiten te gaan.  Maar verder lukt dat prima.

Kortom : het gaat wonderbaarlijk goed.  't Manneke heeft ons beider hart gestolen, weggekaapt en nog veel meer.  Je moest hem hier aan mijn voeten zien liggen.................

We houden je op de hoogte !
.....................

Kan je al terug wennen aan een huiskamer zonder pups ?
Ik wil je nog eens bedanken voor de goede zorgen die je hebt geleverd, je merkt echt dat er veel tijd en energie in Kasja (de andere pups natuurlijk ook) is gestoken. De tips zijn zeer goed en worden goed opgevolgt door ons.
Zoals Jef al schreef  was de rit naar huis voor hem niet echt zijn ding, hij klaagde en heeft eenmaal gespuwd pas de laatste 10 minuten is hij in slaap gevallen.
De nachten verlopen echt prima, de kartonnen doos naast het bed is perfect ! Hij wordt rond 4 uur wakker, dan laten we hem zijn plas doen, waarna hij weer onmiddellijk in slaap valt. Soms moeten we hem s'morgens wakker maken. Vanaf maandag proberen we hem in de bench te laten beneden. Zaterdag en zondag was er geklaag en gemist van de puppiefamilie, ben telkens effe bij hem gebleven in de bench met mijn hand tegen zijn rug en het nesthanddoekje vlak bij zijn neusje tot hij slaap viel (wat zeer snel gebeurd).
Hij krijgt ook elke dag een nieuwe opdracht: rit met de auto, mee naar kantoor, wandeling op het pleintje, aan het hek als de kindjes naar school gaan en gisteravond zijn we gestart met wandelen aan de leiband. Dit laatste verloopt vandaag al beter, Jef neemt hem nu te voet aan de leiband mee naar zijn kantoor waar hij goed slaapt in een open bench.
Zindelijkheid verloopt ook goed, nog eens ongelukje als je niet snel genoeg aan de deur bent, maar hij begint het al aan te geven en dat is goed.
Het mooiste is s'morgens in de tuin, er zitten veel kraaien in de bomen en die vliegen met veel gekrijs over zijn hoofd als hij op het terras zit, om kippevel te krijgen hoe hij zich in positie zet ! Echt jachthondjepup, ga eens proberen om een foto daarvan te maken. Het geluid van de duiven, ja ja dat is ook leuk, de oortjes gaan naar achter en kijken van waar het geluid komt.
Kuilen graven, ook heel leuk als ik net geslapen heb, zal vanaf vrijdag gedaan zijn want dan komen de grasmatten.
Rennen langs de draad als er kleine kindjes staan die naar school moeten, en de kindjes staan ook al op hem te wachten. Een bordje hangen met 'hier waak ik' is overbodig met een huppelende en kwispelende vrolijke pup achter de draad.
Knuffelen, knuffelen, knuffelen, hoe meer hoe liever ! Echt knuffelhondje, hij mag niet in de zetel en dan gaan de knuffelkwartiertjes door op een stoel aan de tafel. Die tip van jou ook weer zeer handig !
 
Hij heeft zich nu al goed aangepast en slaapt tot volle tevredenheid van baasje graag aan zijn voeten. Baasje heeft s'avonds geen tv nodig, zit voldaan naar zijn hondje aan zijn voeten te kijken met de woorden 'ongelooflijk hé '.....is een tv serie op zich, tot het ondeugd wakker wordt en de woorden flink, neen, foei, brave jongen vallen.
 
Zeer zeker verliefd op de jonge man !!!!
 
Wordt nog vervolgd........"

---------
update 11-10-2010

Liefste oma,
 
't Is dringend oma, écht dringend.  Nu heb ik eens iets te vertellen sé !!!  Gisteren hadden ons moeke en de baas me in de koffer van de auto gestopt, zoals gewoonlijk, en ik dacht dat we voor de wandeling weer naar het anti-tankkanaal zouden gaan. 
Daar is niks mis mee, want ik kan daar lopen in de bossen, zwemmen, alles wat een viszlaatje maar wensen kan.  Maar, oma, 't duurde te lang in de auto, 't was verdacht.  Heb dan maar een dutje gedaan in de koffer, jaja, ikke flink hoor, en toen stonden we ineens aan een grote berg wit zand.  Pardon : bergen wit zand.  Ik over die bergen natuurlijk, kom ik daar toch aan een grote plas, zo groot, niet na te vertellen, nooit gezien.  Maar voor die grote plas, oma, ligt er een grote strook zand.  En wat zie ik daar op dat strand lopen oma ?  Zestien, jawel, 16 van mijn soortgenootjes !!!  Ik ga seffens nog geloven in onze lieven heer want van zoveel soortgenootjes kreeg ik het bijna aan mijn tikker.  En daarna kregen zij het van mij bijna aan mijn tikker, want ik ben er opgevlogen dat het zand in het rond spoot !  Dat was leuk oma, de Viszla club van Zeeland in Domburg, kom dat tegen in Domburg als geëmigreerde Hongaars-Hollandse-Hond (H-H-H), toeval, awel toeval, ik geloof erin oma !  De baas mankte wel een beetje, die had een grote ovenschaal op zijn blote voet laten vallen en was in zijn tenen genaaid van hier tot ginderachter (nu weet ik waarom die dommerik van ons moeke uit de keuken moet blijven) maar ik heb me daar niks van aangetrokken.  Als ze daar in Zeeland de Vlaamse leeuw nog niet kenden, wel, dan kennen ze hem nu zeker wel  !!!
 
Die lieve mensen hebben ons trouwens een kaartje met e-mail adres gegeven, we zullen nu in 't vervolg ook een mailtje krijgen als ze daan in Zeeland een woeffenwandeling gaan doen.  Leuk hoor !  En binnen 14 dagen, liefste oma, wordt het helemaal te gek.  Dan gaan we naar het Zwarte Woud op everzwijnen jagen.  Ik heb al een beetje ervaring met het jagen op everzwijnen, want als ik met de baas aan het anti-tank ga wandelen komen we langs het domein van Maas (Wilma Bouwbedrijf), en die heeft daar zo'n 400 hectare liggen.  En wat zit daar ?  Een kudde van zo'n 25 everzwijnen.  Helaas zit er een omheining tussen, maar als ik daar naar toe storm lopen de kleintjes altijd weg, de groten in feite ook, behalve twee van die macho's die doen of ze geen schrik van mij hebben.  Ben eens benieuwd in het Zwarte Woud zonder omheining tussen die varkens en deze held !!!!  Ik zal dat varkentje eens wassen !
 
Over wassen gesproken oma, tja, ik heb wel een klein probleempje  De baas is met mij vanmorgen naar Ria gegaan, de dierenarts, want ik moest mijn nieuwe spuitjes nog gaan halen vooraleer ik mijn tanden in die everzwijnen zet.  Maar Ria heeft dat niet willen doen, ik moet vrijdag terugkomen omdat ik zowat een beetje veel diaree heb.  Nadat ik die andere viszla's in Domburg in regelrechte catch-stijl afgemaakt had, had ik ook een beetje dorst  Ik heb dan maar geprobeerd dat heel groot anti-tankkanaal leeg te drinken, hier lukt me dat trouwens aardig, maar daar dus niet  Dat anti-tankkanaal was te groot, ik kreeg dat niet leeggedronken, trouwens, ze noemen dat "zee", en da's een nieuw woordje voor mij.  Maar daarna, liefste oma, kreeg ik wat ze in 't schoon Vlaams een "va vite'" noemen.  Zullen ze wel bij de Fransen gestolen hebben, maar ja, als je geboren bent in het land van "svp" moet je daar maar stilletjes je bek over houden hé. Kortom oma, hier zeggen ze ook : "hij staat stijf in de eik".  Je zal dat wel begrijpen, ik krijg nu pilletjes om, ja, je weet wel, we moeten het niet te genant maken hé.
 
Ik vond het heel leuk, liefste oma, nee, verkeerde woordkeuze, fantastisch, hoe jij weer voor die knuppels van kleine woeffen gezorgd hebt.  Ja, ik weet het, ben ook zo klein geweest, ben nu een grote knuppel.  Maar jij oma, bent de liefste oma van heel de wereld.
 
Je toegenegen kleinkind,
Kasja
_________