"Dogs are not our whole life, but they make our lives whole." - Roger Caras

Vizsla Draadhaar en Ruwhaar Teckel Kennel Fényes Varázs

Vizsla Draadhaar... de jachthond met vele gezichten...

Glenda, Dylle, Gündi, Leentje, Maudszen, Soof, Tess, Unique en Ysa...

Menu

Wie is online

We have 76 guests and no members online

Vizsladag 2006, de Special

DSC00345Op drie juni was het weer de familiedag van de Vizsla Vereniging. De Vizsladag 2006 werd opnieuw gehouden in Dongen. Samen met collega-evenementencommissieleden waren er al heel wat uurtjes vorbereiding verricht en nu was het weer tijd er weer een gezellige dag van te maken. De rol van Kyra was deze dag alleen de shop bewaken, samen met de honden van Jinke en Saskia.

Catou mocht deelnemen aan de Special. Ze deed het perfect! Had even moeite te beseffen dat we met een proef bezig waren, waardoor er één commando nodig was om als eerste het konijn op te pakken. De duif werd na enig zoeken gevonden. Voor deze proef kregen we 88 van de 100 punten. DSC00358
Bij proef twee was het resultaat zelfs 98 punten. Catou moest door een hek, waarna ze na een 20 meter de kraai vond en met een omweg binnenbracht. De derde proef werd niet goed volbracht. De reden was de verbazing en aarzeling naar de 'jachthut' toe. De ruimte achter twee groene schermen fungeerde als opstelplaats voor de helpers. Dit fenomeen was Catou nog onbekend. Helaas werd hierdoor maar één duif binnen gebracht. Uiteraard even teleurstelling, maar ze had het toch goed gedaan. De troostende woorden van de keurmeesters en helpers ondertsreepten dit.  

Op de foto, hier links, zien Catou en ik de 'jager' simuleert een duif te schieten. 

 DSC00364
DSC00367 

 

 

 

 

 

 


DSC00388

 

Linksboven zie je Catou even twijfelen, voordat ze de kraai zou afgeven. Dit koste twee puntjes. Op de rechts bovenstaande foto is Catou op weg terug, tijdens de tweede proef, met de eend. Linksonder komt Quodian's Feroz met een vlotte draf het konijn aan zijn baas brengen. Dit was het eerste apport van de Special.