"Als je hond denkt dat jij de belangrijkste persoon ter wereld bent, hoef je geen andere opinie meer te raadplegen." - Jim Fiebig

Vizsla Draadhaar en Ruwhaar Teckel Kennel Fényes Varázs

Vizsla Draadhaar... de jachthond met vele gezichten...

Glenda, Dylle, Gündi, Leentje, Maudszen, Soof, Tess, Unique en Ysa...

Menu

Wie is online

We have 218 guests and no members online

Baasjes van het elfde nestje


Fényes Varázs Jip (Jelte)


Pupje groen heeft de naam Jelte gekregen, wat ook heel mooi was geweest op de stamboom overigens. Hij is nu de nieuwe huisgenoot van Ida en Chris en hun mannen. Ze wonen in Ter Aar op een groot erf met twee woonhuizen. Hoe luxe wil je het hebben. Ervaring met honden was er al en dan met name met Cairn Terriërs. En Borre is daar één van. En met hem heeft Jelte al vrienden gemaakt. Dat dit best boven verwachting snel ging was heerlijk om te horen!



baasjes J-nest
 


Fényes Varázs Jud (Brownie)


Mooie Brownie, die het blauwe bandje droeg, heeft het gezin versterkt van Wesley en Kim met hun twee lieve dochtertjes. Maar na een tijdje is hij bij Belinda gaan wonen. En wat een mooie wending was dat in zijn jonge leven, want met Belinda is hij gaan apporteren en dat vindt hij fantastisch. Nu luistert hij maar al te goed én graag naar de naam Fritz!



 baasjes J-nest


Fényes Varázs Jiro (Mees)


Meneertje oranje heeft de naam Mees gekregen van zijn nieuwe baasjes Michiel en Trudy. Het wonder van Beilen geschiedde toen de Jack Russel Max mooie Mees toeliet in zijn mandje. Max zal nog wel wat langer nodig hebben om Mees echt leuk te gaan vinden, maar tot nu toe is dat elke Vizsla Draadhaar pup wel gelukt. Komt goed.
Mees heeft het geluk bij een ervaren baas terecht te zijn gekomen, die met zijn vorige honden ook KNJV wedstrijden liep. Ook dat staat op het programma voor Mees en daarnaast - nog wel veel leuker - mag hij ook in de praktijk mee jagen!

 baasjes J-nest


Fényes Varázs Jun (Foss)


Nijmegen heeft er ook een nieuwe inwoner bij. Pup bruin kreeg de geweldige naam Foss mee en woont nu bij Bregje en Daan en hun vier lieve kinderen. Voor het gezin de eerste hond, maar ervaing van huis uit was er al wel. Voor Foss zal het nooit saai zijn, met zoveel huisgenoten. En dat is mooi, want natuurlijk vindt een Vizsla werken leuk, maar zijn gezin is ook erg belangrijk. Dat hij daar deel van mag uitmaken en dat er altijd wat te beleven valt.

 baasjes J-nest


Fényes Varázs Joss (Joss)


Hoe leuk is het om op hetzelfde terrein als een andere staande jachthond te gaan wonen. Rakker de Korthals Griffon teef vond het direct geweldig dat Joss er was. Gelijk kameraadjes, t'is alleen wel te hopen dat het geen partners in crime worden ;)
Pupje rood is voor Janneke haar eerste eigen hond. Pieter heeft al meer ervaring, maar dan met een totaal ander ras. Samen wonen ze in Enschede. Daar zal ook Joss zich nooit vervelen, want behalve de de al genoemde gezelligheid is er ook altijd een hoop bedrijvigheid op de dressuurstal waar wordt gewerkt.

 baasjes J-nest


Fényes Varázs Jin (Ginger)


Eindelijk een hond voor Petra en Cees. Na jarenlange ervaring met katten, maar een te druk leven voor een hond, waren de omstandigheden nu goed om Ginger in hun leven te verwelkomen. En dan te zien hoe blij mensen zijn, dat het eindelijk zover is, is geweldig. Meisje roze zal redelijk in de buurt blijven, namelijk in Rotterdam. Daar zal het haar aan aandacht, liefde, en wandelingen niet ontbreken.

 baasjes J-nest


Fényes Varázs Jolie (Jolie)


En Jolie, het meisje paars - hoe toevallig dat grote zus hetzelfde bandje droeg - bleeft hier. In eerste instantie niet de bedoeling en in tweede instantie de beste beslissing ;)
Jolie is uiteindelijk in Soest gaan wonen. De bedoeling was dat ze een eenmalig terug zou komen voor een nestje. Dat mocht niet zo zijn. Zonde, want het had een fantastische bijdrage aan het ras geweest. 

 baasjes J-nest


Fényes Varázs Jill (Janna)


In Wijnjewoude is de roedel aangevuld met meisje geel. Ze heet nu Janna en haar nieuwe baasjes zijn Arlette en Anne. De roedel bestond ook al uit een Flatcoat retriever en een Welsh Corgi. Beiden al wel op leeftijd. Veel ervaring - ook beroepsmatig - is er dus al met honden.
Vooral Arlette verheugd zich al op het werken met Janna. Er wordt al wat geoefend. Ja kan immers niet vroeg genoeg beginnen. Hopelijk zien we ook Janna terug op wedstrijden. En hoewel het een lastig spelletje is, wellicht ook op veldwedstrijden. Want de kennismaking hiermee staat ook op het programma.

 baasjes J-nest

Baasjes van het negende nestje


Fényes Varázs Ilian (Hugo)


Pup blauw, was toch wel één van de stoerdere mannetjes uit het nest. Maar hij kon je geheel doen smelten mijn zijn mooie blik. Hij heeft de naam Hugo gekregen en is nu de nieuwe huisgenoot van Nicole en André, die in Dinterloord wonen.
Zij hebben al ruime ervaring met een Golden Retriever. Na het afscheid nemen van deze huisgenoot bleek het gemis van een hond wat al te groot en er moest dus zeker weer een nieuwe viervoeter in huis komen. Deze keer een wat kleiner maatje... dan blijft er altijd ruimte voor een twee op de langere termijn. Voorlopg weet ik zeker dat Hugo zich uitstekend zal vermaken!


baasjes I-nest
 


Fényes Varázs István (Nigel)


Opnieuw een pupje dat 'in de familie' blijft. Onze knappe pup groen heeft een liefdevol huis gekregen bij Nicole en Gijs. En dat is heel dichtbij, in Maasluis, waar ook de baasjes van Rozá wonen (oftewel Bente uit ons B-nest). Nigel heeft dus alvast tante Rozá om mee te spelen. Dat leek op het eerste gezicht niet zo waarschijnlijk, want Rozá moet natuurlijk wel de opvoeding van Nigel begeleiden, vindt ze zelf. Ondertussen smelt ze al voor zijn charmes en weet kleine Nigel haar te verleiden tot spelen.
Verder heeft hij een berg aan hondenvriendjes in alle soorten en maten in de vriendenkring. Spelen en genieten...! 



 baasjes I-nest


Fényes Varázs Iven (Frits)


Meneertje oranje heeft de naam Frits gekregen en had het niet beter kunnen treffen. Hij heeft een flinke reis gemaakt naar zijn nieuwe huis in Oldenzaal en geniet daar van een lieve familie bestaande uit Veronique, Martin en de kinderen Nienke, Nick en Twan. Het gezin had voorheen fijn gezelschap van een Boxer, maar is nu gevallen voor de charmes van de Ruwhaar Teckel.
Frits is al hard op weg een zeer nuttige huisgenoot te worden. Hij doet namelijk al aan schadebestrijding en heeft de eerste muisjes al braaf aan zijn baasjes gepresenteerd.
Ome Rob heeft ook twee Vizsla Draadharen en daar zal Frits ook af en toe kunnen ravotten met deze vrienden met baard. Wederzijdse herkenning altijd bij de honden. De Teckels herkennen feilloos Vizsla's en andersom nog veel meer. En dat vertrouwde is een fijne basis.

 baasjes I-nest


Fényes Varázs Idylle (Dylle)


Ons pupje roze had al snel mijn hart veroverd. Nog lichte twijfel, want de keuze was reuze... allemaal mooie meisjes in het nestje van Tess en Lodewijck. Maar na heel veel wikken en wegen wist ik wat ik allang wist. Dylle moest het zijn... het pupje dat bleef!

 baasjes I-nest


Fényes Varázs Ibeltje (Pip)


Pupje paars heeft het goed voor elkaar! Zij is nu een nieuwe inwoner van Velp bij Rob en Ellen en natuurlijk kinderen Milan en Zoë. Maar ook - en zeker niet te vergeten - het nieuwe speelka
meraatje van Gaya. Dat is het vreselijk lieve Dwerg Schnauzertje van de familie. Het klikte gelijk tussen die twee. 

Pip zal dus eigenlijk nooit alleen zijn en geniet van vele speeluurtjes met de alle gezinsleden. Maar wie zeker ook genoemd moet worden is vriendinnetje Wolfje. Ook een Standaard Ruwhaar meisje en ze woont heel dichtbij. Samen wordt er heel wat afgewandeld en - goed geregeld - een lieve oppas is dan ook zo geregeld.

 baasjes I-nest


Fényes Varázs Ingelou (Sjors)


Meisje geel is naar Boxtel verhuisd en bij Iris en Marc en hun kinderen gaan wonen. Ook heeft Sjors het geluk dat ze twee grote Spinone tantes heeft om mee samen te leven, te spelen en te slapen... Alhoewel Ollie best een beetje streng kan zijn. Maar Pip is een gelijkgestemde speelkameraad en dat stukje opvoeding van een andere viervoeter is nooit weg. 
De baasjes van Sjors overwegen nog een jachttraining te gaan doen. Altijd leuk om samen bezig te zijn. Het enige is dat dit met Teckeltjes wel goed moet gebeuren, ze hebben nogal wat veel initiatief en dat wil je wel in goede banen leiden. 

 baasjes I-nest


Fényes Varázs Immique (Suus)


Mijnsheerenland is ook een Teckeltje rijker. Daar is ons pupje rood gaan wonen. Daar verrijkt ze het gezinsleven van Willy en haar zoon en twee dochters.
Suus doet haar uiterste best dat ook Saartje haar lief vindt en misschien nog wel met haar wil spelen. Saartje is ook een Standaard Ruwhaartje. Maar deze dame vindt het gezelschap van Suus wel gezellig en samen slapen is ook leuk. Zelfs uit haar bakje eten staat ze toen, maar spelen... dat laat ze graag over aan de andere gezinsleden. 
Suus brengt in ieder geval weer veel leven in de brouwerij. Stout is ze met regelmaat, maar ook zo lief!

 baasjes I-nest

Baasjes van het achtste nestje


Fényes Varázs Hubertus Mats (Mats)


Pupje grijs heeft de naam Mats gekregen en is nu de nieuwe huisgenoot van Dorien en Jeroen en kinderen Maud en Sil. Ze wonen in Ede. Ervaring met honden was er al met Igor, de Labrador. Even waren zij zij zonder hond, maar dat was toch wel een heel gemis. Er moest een weer een maatje komen. Na lang en grondig onderzoek wisten zij het zeker. Het moest een Vizsla Draadhaar worden. Mats zal ook naar apporteercursus gaan, maar eerst nog even de 'reguliere' cursus doorlopen. Samen met de kinderen valt er sowieso al heel veel te beleven en te genieten!


baasjes H-nest
 


Fényes Varázs Hannu (Jelto))


Opnieuw een pupje dat ver weg is gaan wonen. Pupje groen is nu inwoner van Duitsland en wel in Au am Rhein. Hij heeft de naam Jelto gekregen en zal in de jachtpraktijk gaan werken! Baasjes Andrea en Ralf hebben een eigen jachtgebied en onlangs ook een stuk grond met water erbij bemachtigd. Jelto zal zich heerlijk kunnen gaan uitleven. En met hun ervaring met honden zal dit vast en zeker een succes worden. Jelto heeft ook gezelschap van Arco een Fox Terriër. De eerste dagen hebben zij wat moeten aftasten over 'hoe met elkaar te spelen', maar ze zijn eruit :) en zijn al goede maatjes!



 baasjes H-nest


Fényes Varázs Hydd (Gijs)


Meneertje oranje heeft de naam Gijs gekregen van zijn nieuwe baasjes Jered en Laura. Hij zal heel wat mensen laten smelten in Epse en omgeving. Eerder had de baas van Gijs een Cane Corso, maar nu was het tijd voor een hondje dat hun tempo kan bijhouden :). Een hondje dat past bij een sportieve levensstijl. En dan zit je met een Vizsla Draadhaar natuurlijk helemaal goed!

 baasjes H-nest


Fényes Varázs Huub (Dragan)


Lunteren heeft er ook een nieuwe inwoner bij. Pup bruin kreeg de naam Dragan en woont nu bij Ellen en Hans en kinderen Filijne en Florian. Daar wonen zij in het buitengebied op een jachtterrein. Dat is natuurlijk ideaal voor een jachthond en zeker als de baas graag wil gaan (voor)jagen. Voor de puppyjachthondencursus is Dragan dan ook al ingeschreven. Kwestie van tijd voordat Dragan en Hans van de echte praktijk kunnen gaan genieten! Daarnaast is er ook veel te spelen met de kinderen en ook een hoop gezelligheid met de paarden.

 baasjes H-nest


Fényes Varázs Hillar (Hugo)


Hoe leuk is het om bij je halfbroer Flóris te gaan wonen in Apeldoorn (ook pup Blauw...)! Anita en Michiel konden niet langer wachten. Er moest nog een Vizsla Draadhaar bij. En dat kon ook makkelijk, want Flóris is een fijne sociale kerel van alweer ruim 1,5 jaar oud en prima in staat om het goede voorbeeld te geven aan kleine Hugo. Ze hebben nu al de grootste lol samen! Want één Vizsla Draadhaar is leuk, maar twee... is fantastisch ! :)
 baasjes H-nest


Fényes Varázs Halina (Helo)


Meisje paars is naar het Zeelandse Kortgenen verhuisd en bij Sylvia en Rick gaan wonen. Daar zal ze de twee Dwergtteckels Sumba en Timor vast nog een paar grijze haren bezorgen, terwijl ze het ook hopelijk voor elkaar zal krijgen om hun harten voor zich te winnen. Over het algemeen geldt hier succes gegarandeerd. Zelfs de grootste brombeer zwicht als een Vizsla Draadhaartje alle charmes in de strijd gooit. En dat is kleine Helo wel toevertrouwd. Ze doet in ieder geval nu al flink haar best en kan zich soms op hetzelfde kussen wurmen!

 baasjes H-nest


Fényes Varázs Hip (Hip)


In Wilp is het jonge gezin van Pim en Karin en kleine (zoon) Tiem nu helemaal compleet met Hip. Dit was het meisje met het roze bandje. Pim jaagt en wilde graag een eigen hond die straks mee kan jagen en daarnaast tegelijk (natuurlijk) ook een hond, die goed matcht binnen het gezin en daarmee met kinderen. Ook Hip krijgt een opleiding bij een KNJV cursus en kan straks gaan doen wat ze het allerliefste doen, namelijk werken met de baas! Voor nu is haar hoofdtaak de baas vergezellen naar en tijdens het werk. En dat doet ze nu al zo braaf!

 baasjes H-nest

Contact

 

    samenopdebrugmetmij   
 

Yvette Hoorman

Moerdijk

info@fenyesvarazs.nl


 

 
  Voor alle vragen over mijn Vizsla's en/of Teckels, werken met jachthonden, over puppies, neem gerust contact op.

Baasjes van het zevende nestje


Fényes Varázs Gazsi (Pim)


In Alphen aan de Rijn zijn Maurits, Liesbeth en dochter Madeleine nu de gelukkige eigenaren van hun eigenlijke eerste raskeus. Hiervoor hadden zij ook al honden zoals een Grand Basset Griffon Vendéen en Norfolk Terriërs. Maar nu was het zover om de stap te nemen maar 'meer hond'. Qua maat, want qua karakter is het toch wel erg gemakkelijk en leuk zo'n Vizsla Draadhaar en dan helemaal in de hoedanigheid van Pim. Ons lieve pupje groen. Hij geniet van een geweldig leventje met alle aandacht en hij mag ervaren wat het is een échte jachthond te zijn. Daar doet het hele gezin alles aan. Met apporteren en ook veldwerk heeft hij dan ook al kennis gemaakt. En dat allemaal al veelbelovend!


baasjes G-nest
 


Fényes Varázs Géza Fjodor (Fjodor)


Ons pupje Blauw - bij het schrijven van dit stukje al een hele kerel - luistert naar de naam Fjodor. Een naam die hem als gegoten past, want dit reutje was toch echt wel de clown van het nestje. Nu mag hij mens en dier entertainen in Kampen. Daar heeft hij een baas helemaal voor zichzelf alleen en het geluk dat Frank - de trotse eigenaar - thuis werkt. Samen gaan ze er ook een paar keer per week op uit, daar in het park, voor een vrijblijvend 'hondenuurtje': tussen één en twee komt, naast een paar vaste klanten, iedereen langs die tijd en zin heeft. Soms zijn er twee, soms tien honden. Elke keer weer een feest met eindeloos spelen en zwemmen!



 baasjes G-nest


Fényes Varázs Gusztáv (Guus)


Met het grootste enthousiasme is in Nieuw Vennep ook (weer) een Vizsla Draadhaar gaan wonen. En wel mooie, mooie Guus! Hier in eerste instantie beter bekend als puppie oranje. Ruud en Nathalie kenden al een korthaar Vizsla en maakten ook al kennis met een langharige Draadhaar (niet erkend overigens) en dat maakte het ineens 100% duidelijk; zij wilden ook een Vizsla Draadhaar! Zo lief en toch dat stoere uiterlijk en een hond die meekan met hun actieve hobby's. Ook hun werkschema's lenen zich er goed voor om Guus de volle aandacht te geven en als hij straks wat groter is, zal Guus ook vast meegaan naar de hardloop vereniging. Net als Pim zit Guus ook op apporteertraining en heeft al kennis gemaakt met het veldwerk. Hopelijk komt ook (!) deze kleine grote meneer straks regelmatig terug in de nieuwberichten op deze site!

 baasjes G-nest


Fényes Varázs Groucho (Groucho)


Grote stoere pup Bruin is nu inwoner van Hengelo en woont daar bij Jos en Marijke en 2 (van de drie nog) thuiswonende zonen. Hiervoor hebben zij Boxers gehad. Ook Marijke loopt hard en Jos is vaak en lang buiten te vinden. Dus er moest weer een energieke hond komen. Door een paar Vizsla Draadharen die zij uit de buurt kennen en de positieve indruk die zij achterlieten viel de keus deze keer op dit ras. Jos doet ook apporteertraining met hem. Bij een stoere hond met snor moet natuurlijk een passende naam en zo luistert pup bruin naar de naam Groucho. Hij is ook naar de KCM (tentoonstelling) geweest van de Vizsla Vereniging. Hij kreeg een prachtig rapport met een dikke "veel Belovend" en daarmee was ook zijn eerste mooie beker binnen!

 baasjes G-nest


Fényes Varázs Glenda (Glenda)


En Glenda... fotogenieke-altijd-met-je-neus-voor-de-lens-puppie-paars... Die bleef hier. Dat was logisch en geen twijfel over mogelijk! Nog niet eerder zo'n energiek, stoer dametje meegemaakt. Vrijer nog, als als mamma, oma en tante, maar nog steeds zo'n vreselijk braaf Vizslaatje. Met 7 maanden haalt ze moeders al in met rennen. Of zou Büszke haar laten winnen ?! Natuurlijk laten we haar ook al apporteren en proberen we haar zoveel mogelijk onder wild te brengen. Wat het uiteindelijk gaat worden wachten we rustig af, maar genieten wordt/is het sowieso.
 baasjes G-nest


Fényes Varázs Guusje (Guusje)


Pupje Roze heet nu Guusje en is woonachtig in Apeldoorn en wordt daar liefdevol verzorgd een fijn gezin, bestaande uit Sigrid en Jeroen, samen met zoon Thijs en dochter Femke. Deze twee jonge gezinsleden (nu 6 en 4) wisten ook al prima hoe met de honden hier om te gaan tijdens de bezoekjes. In het begin was - ook toen Guusje net bij hun thuis woonde - het eventjes wennen. Maar al snel was het alsof het nooit anders was geweest. In de buurt van hun huis is een groot hondenbos met losloopgebied en tevens is er een afdeling van de KNJV met diverse opleidingen. Sigrid is vast voornemens die training te gaan volgen met Guusje.

 baasjes G-nest


Fényes Varázs Gaya Doeka (Doeka)


Ook pupje Geel heeft een fantastisch gezin gevonden in Zutphen. Daar geniet ze de volle aandacht van Paul en Heleen en hun kinderen Florien, Pepijn en Roos. Vroeger zijn zij beiden opgeroeid met honden. Paul een met een teckel en labradors en Heleen is opgeroeid met Riesenschnauzers. Maar tot Doeka kwam hebben geen eigen hond gehad, doordat de kinderen te klein waren en zij als gevolg daarvan te weinig tijd hadden. Een verstandige keus! De afgelopen jaren zijn zeer geregeld logeerhonden op bezoek geweest en dat beviel meer dan goed! Maar de knoop werd doorgehakt na de kennismaking met Willem (een kortharige vizsla) van Paul's zus. Het enthousiasme van de kinderen hier tijdens de bezoekjes was elke keer weer erg leuk. Honderd vragen en dito antwoorden. Zo leuk als de voorbereiding op de komst van een nieuwe huisgenoot zo leeft!
P.s. nog een extra bedankje voor Pepijn die het leuke kussen voor de pups meenam!

 baasjes G-nest

error

Oeps... er gaat iets mis. Als u probeerde de webcam te bekijken, lees dan het onderstaande:

Deze webcam is niet non-stop online. Natuurlijk wel zo veel mogelijk om iedereen de kans te geven mamma en de pups te volgen.
Veel plezier!

De browser (programma om te surfen op internet) die de webcam het beste weergeeft zijn Chrome en Firefox (in plaats van Internet Explorer).
Klik hier om Firefox gratis te downloaden
.
Klik hier om Chrome gratis te downloaden
.

Wanneer geen beeld verschijnt zijn er vier mogelijke oorzaken.
1. De webcam is offline
2. Soms is de webcam even alleen bereikbaar met een wachtwoord. Probeer het dan later nog eens.
3. Server heeft een storing. Even klikken op de afbeelding met "Puppie Webcam" en de pagina wordt vernieuwd.
4. De laatste versie van Java is niet gedownload. Ga hiervoor naar www.java.com/nl/.
     Daar verschijnt een directe link naar de download.

Voor meer informatie mail naar info@fenyesvarazs.nl.

Baasjes van het zesde nestje


Fényes Varázs Feroz Gentle (Gentle)


Pup Bruin is gaan wonen in Zwijndrecht bij Ilona, Edwin en Anouk. Ook maken de terriërs Max en Moos deel uit van het gezin. Moos is al op leeftijd en Max is een jonge kerel en nu al een maatje voor Gentle. De klik was er gelijk!
Ondertussen zijn ze als een blok gevallen voor dit ras. Op de cursus gaat het dan ook super met Gentle. Zo goed dat echt iedereen verliefd op hem raakt en het schijnt zelfs dat meer mensen nu een Gentle kopie willen:)


baasjes F-nest
 


Fényes Varázs Flóris (Flóris)


Pup Blauw woont nu in Apeldoorn bij Anita en Michiel. Hiervoor hadden zij een kruising, met de naam Rody (waarschijnlijk een doberman in zat, maar ook iets met een ruwharige vacht). Dat maatje was een hond met een verleden toen ze hem kregen. En nu wilden ze graag vanaf pup de opvoeding doen. En dan heb je soms je handen vol:) Maar vooral genieten ze enorm van elkaar!



 baasjes F-nest


Fényes Varázs Fenya (Fenya)


Pup Roze is in Duitsland gaan wonen bij Petra en haar man Boris en dochter Leonie. Fenya heeft gezelschap van Pointer Merlin en Ridgeback Bakano. Petra geeft les op een hondenschool en wel www.pfotenakademie.de ! Toen zij de eerste keer hier kwamen, had Leonie een magische aantrekkingskracht op alle Teckeltjes (het nestje wat toen 7 weken oud was). Na heel wat gespeel en geknuffel vielen ze allemaal bij haar in slaap. Met zo'n gezin heeft Fenya een fantastische basis!

 baasjes F-nest


Fényes Varázs Feyza (Guusje)


Pup geel is hier wat langer geweest. Met 4 maanden werd het juiste gezin voor haar gevonden. Ze woont nu bij Maarten en Alice, zoon Binck en dochter Floortje in Leiden. Na heel wat opofferingen die ze voor hun vorige Griffon reu over hadden, wilden ze nu graag een wat gemoederlijker teefje. Lilly paste goed in het plaatje. In goed overleg met de kinderen :) besloten ze Lilly vanaf dat moment Guusje te noemen. Amper een dag had ze nodig om aan die naam te wennen! Ze heeft het erg naar haar zin bij haar nieuwe familie, en heeft al helemaal hun harten veroverd.

 baasjes F-nest

Fényes Varázs Fritzi (Mila)



Delfzijl heeft ook een nieuwe inwoner. Pup Lila is daar gaan wonen bij Nienke, haar man en dochter Hilde en zoon Joppe. Mila beleeft allerlei avonturen en heeft heel wat hondenvrienden gemaakt. Nienke houdt me nauwkerig op de hoogte van alle ins en out van de belevenissen van Mila. Geweldig leuk! Mila heeft al volop interesse in vogeltjes en staat al regelmatig voor. Ze doen al een KNJV curus, maar wie weet wat de toekomst nog brengt!
 baasjes F-nest


Fényes Varázs Fira (Yarah)


Pup Paars is een nieuwe inwoner van Wassenaar geworden, waar ze bij Claudia en haar gezin gaat wonen. Leuk is dat zij al bekend zijn met de Vizsla en dat Iwan (een Vizsla Korthaar) haar huisgenoot zal zijn! Zij kwamen Yarah net wat later ophalen dan de andere pups. Met een goede reden, want de vakantie was al gepland nog voordat Yarah op hun pad kwam. Maar dit was helemaal niet erg, omdat ik wist dat Iwan lekker mee was op vakantie en dat dit voor Yarah in de toekomst ook gebruikelijk zal zijn. Lekker met z'n allen op avontuur!

 baasjes F-nest

Nieuwe baasjes van het vijfde nestje

Fényes Varázs Earnie (Willem)

Pup groen woont bij zijn vriendin Fien (ook een Teckeltje) en in een groot gezin in Heiloo bij Jacqueline, haar man, zoon Dirk en dochter Mieke en meer gezinsleden... Nadat hun Teckel Max was overleden was het wel erg stil geworden voor Fien en haar baasjes. En zo kwam Willem nog meer gezelligheid brengen. De eerste berichten waren heel goed. Gegarandeerd dat Willem en Fien echte maatjes worden. Het hele gezin geniet met volle teugen van de nieuwe aanwinst. 

 

 


willem_family
Fényes Varázs Everet (Evert)


Pup Blauw is gaan wonen in Tilburg bij Ad en Jamie. Daar is hij 'enig kind' en voor hun ook de eerste hond. Maar (schoon)moeder heeft wel veel ervaring en past graag op. Evert krijgt alle aandacht, omdat Ad thuis werkt. Altijd gezelschap. Genoeg geknuffel en speelkwartiertjes voor Evert!



 

01a_blauwtje


Fényes Varázs Elwood (Dorus)

Pup Bruin is nu een inwoner van Numansdorp en heeft een geweldige mand (en bank en eend) gevonden bij Tjerk, Irma en zoon Mees. Ook zoon Mark en (schoon)dochter Jelske komen regelmatig om Dorus te entertainen... en andersom:). Maar niet alleen Dorus speelt een hoofrol, ook Grand Basset Griffon Vendeen Taddik en Teckel Lukas maken de boel gezellig. Ondertussen weet ik (uit ervaring) dat Dorus een vrijwel exacte kopie is van zijn moeder. Het jachtinstinct is goed aanwezig. Altijd wat te beleven daar ook dus!

 dorus_family


Fényes Varázs Eulah (Julia)

De mand van Pup Roze staat in Hengelo. Daar heeft ze een enorme tuin ter beschikking en een bos nabij. Ze is ze het maatje van Lisa. Nadat Lisa afscheid van haar Westie moest nemen, wilde ze nu heel graag een Teckeltje in huis. Ook nu weer passen haar ouders op als ze aan het werk is en dat is ideaal als je twee huizen op één erf hebt. Een deel van het jaar vertoeft Julia in Italië waar ze volop genieten van hun tweede huis. Hoe goud kan een teckelmandje zijn;) 

julia_family

Fényes Varázs Eauphélie (Bella)

In Doornspijk, samen met stoere Teckelvriend Charlie, woont nu pup Geel. Bella en Charlie halen samen heel wat kattenkwaad uit en houden Eric, Corina, zoon Kevin en dochter Dian lekker bezig:)
Bella is een dametje die weet wat ze wil (ze was de enige die flink nijdig op de chipper werd:)) Met een speelkameraad waar je de hele dag mee kan ravotten en een poes waar je je als Teckel over kan blijven verbazen, verveelt Bella zich geen moment. Het gezin is er blij haar. Konden Bella na één dag al niet meer missen en omschrijven haar als hele lieve, schattige en ondernemende pup... Mee eens!
 bella_family


Fényes Varázs Eaukje

Met pup paars is hier de roedel weer uitgebreid. Hier op de foto is Eaukje de deugd in het midden. Samen met Büszke is zij een echte gangmaker en kan net als Catou praatjes maken. Meer over haar op de eigen pagina onder "De meiden".

 eaukje_family


Fényes Varázs Ebeltje (Pien)

In Standdaarbuiten wonen Erik, Corina, Sophie en Vizsla Xam. Daar is Pientje nu een lid van het gezin geworden. Pien kan zich op en top uitleven als échte werkhond. Nadat Erik al veel gepresteerd (zweetwerk en KNJV) had met Xam ruim is hij nu volop met Pien aan de slag. Met veel enthousiasme en duidelijk op de goede weg, want een als vers geschoten kauw vlak voor haar valt, wordt deze automatisch keurig geapporteerd (zo liet een filmpje zien). De belevenissen van Pien worden ook gepubliceerd in een reeks in tijdschrijft "De Jachthond". We gaan vast nog veel van Pien horen en voor nu genieten we van de regelmatige updates, die we ontvangen!

 pien_family

Pups update

Op donderdag 10 mei was de dag aangebroken dat de eerste drie zouden gaan vertrekken. Een knoop in mijn maag, want het valt niet mee, na ruim 7 weken intensieve verzorging ze nu te moeten laten gaan. De wetenschap dat ze allemaal goed terecht gaan komen, gaf natuurlijk een goed gevoel.
dsc05156



Fényes Varázs Azután


Azu, alias puppy Licht blauw, is als eerste vertrokken. Hij is gaan wonen bij Mirjam. Azu zal in een heerlijke omgeving opgroeien tezamen met wat pluimvee. Zeer waarschijnlijk zal hij op KNJV proeven zijn kunnen gaan laten zien. Ook wil Mirjam veldwerk met hem gaan proberen. Zijn beide ouders hebben al laten zien dat hij het in de genen heeft. Komt helemaal goed, dat is wel zeker. Azu heeft zich al helemaal aangepast aan zijn nieuwe leven. En dat al na één week!







dsc05167












Fényes Varázs Aranka Soesja


De tweede pup die het nest ging verlaten was puppy Wit, die nu de naam Soesja draagt. Haar twee zeer trotse baasjes Frieda en André wonen aan de duinen. Een luxe voor Soesja! Eerst gaat Soesja nog naar een reguliere hondenschool, waarna André apporteerwerk met haar wil gaan doen. Natuurlijk volgen we alle ontwikkelingen.





 

dsc05182






Fényes Varázs Aranyos Nala


De derde pup die ons verliet was puppy geel, alias Nala. Zij is gaan wonen bij Jurrian en Suzan. Nala deelt het huis met Piep de kat. In de toekomst zal Nala meegaan met de praktijkjacht. Nala heeft ook in haar nieuwe tuin laten zien dat ze de kunst van het graven beheerst!






dsc05225



Fényes Varázs Arazs Cazs


Puppy groen, alias Cazs, is op vrijdag 11 mei vertrokken en leeft samen met Marjolein en Erik, zoon Matthijs, dochter Nina en niet te vergeten Sizo en oom Csepp (de broer van Catou). De baasjes van Cazs wonen (gelukkig) dichtbij en dat maakt het makkelijk en vreselijk leuk hem 'live' te blijven volgen.
Zijn jachtaanleg gaan we zeker van dichtbij meemaken, want we gaan gezamelijk met nog een aantal andere Vizsla's binnenkort beginnen aan de apporteertraining.





dsc05232




Fényes Varázs Axia


Zaterdag was het puppy Beige, die we moesten uitzwaaien. Deze mooie meid heeft de naam Axia gekregen van haar baasjes Wil en Cees. Axia deelt het huis met de Heidewachtel Nanda. Een heerlijk huis in een prachtige omgeving in het altijd mooie Drenthe. Ook Axia zal meegaan in de praktijkjacht. Geweldig, want hier zal ze zich gegarandeerd erg gelukkig bij voelen om te mogen werken voor de baas.





dsc04528_2


Fényes Varázs Abel Askhim


Zondag is puppy Donker Blauw door Nicole en Frans opgehaald. Zij hebben hem de naam Abel gegegeven. Een toepasselijke naam voor een zeer lieve jongen. Abel heeft het genoegen in een huis te gaan wonen waar al een Vizsla reu van 5 jaar woont, met de naam Devin. Het is nu al duidelijk dat het klikt tussen beide heren. 
Ook Abel zal apporteertraining krijgen. Ook hij zal zijn hersenen mogen kraken op de opdrachten die hij zal krijgen en waar hij zeker een hoop plezier in zal hebben.

Een foto met zijn huisgenoten zal spoedig de hiernaast staande foto vervangen.


dsc05241



Fényes Varázs Állando Joris


De grootste jongen van het stel is 8 weken lang puppy Oranje geweest voor de meeste mensen. Ietwat eerder wisten een aantal hij dat hij de zeer geschikte naam Joris zou gaan dragen. Jules en Judith en zonen Jesse en Benjamin hebben Joris warm verwelkomt. De ervaring met jachthonden was al aanwezig in dit gezin en de Duitse Staande Korthaar Pjotter (van 'opa en oma') zal hem geregeld gezelschap houden.
Joris is al gestart met de puppencursus en ook hij zal daarna samen met zijn baasjes gaan kijken hoe leuk het apporteerwerk is.    



dsc05247






Fényes Varázs Archie



Puppy Bruin verstaat ondertussen een aardig woordje Engels. Hij is in onze hoofdstad gaan wonen en zal met zijn toegewijde nieuwe eigenaren alle parken en bossen in de wijde omgeving gaan ontdekken. Zijn baasjes Verity en Antony zijn in de zevende hemel met hun Archie.













dsc01628

Fényes Varázs Arankah Amber


Puppy Roze heet nu Amber en is als laatste uit Vlaardingen vertrokken. Ze woont nu in het mooie Twente bij Annette en Dennis en zoon Casper. In haar nieuwe gezin werd ze blij verwelkomd door tante Donja (zus van Catou). Zij zal Amber gegarandeerd het één en ander laten zien wat het apporteerwerk betreft. Donja en Annette hebben vorig jaar op de Vizsladag de trofee voor de Beste Combinatie Baas-hond mogen ontvangen. Nu zal Dennis met Amber gaan trainen. Met haar nieuwe gezin zal ze zich geen moment vevelen.





dsc05418




Fényes Varázs Aziyze


En toen was er nog maar één pup op het Fluitekruid. Puppy Rood zal mijn roedeltje aanvullen. Haar roepnaam luidt Ziyze en hopelijk zal ze in de voetsporen van haar moeder treden. We zullen ons uiterste best doen ook haar plezier in voldoening te geven in het apporteren en de passie te ontwikkelen voor het vinden en voorstaan van fazanten en patrijzen. 

 

 

 

 

 

 

 

Groei Pups

Puppy 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
bandje Roze Licht Blauw Groen Rood Wit Geel Bruin Beige Oranje Donker Blauw
geslacht teef reu reu teef teef teef reu teef reu reu
tijd 22:25 0:33 0:42 0:53 1:25 1:40 2:50 3:05 3:25 3:40
ligging kop kop kop stuit kop stuit stuit stuit kop kop
gewicht geboorte 340 420 290 300 280 295 275 335 370 395
gewicht 19-3 360 452 323 350 315 334 305 380 424 445
toename 20 32 33 50 35 39 30 45 54 50
gewicht 20-3 406 520 368 378 356 367 350 425 477 484
toename 46 68 45 28 41 33 45 45 53 39
gewicht 21-3 452 574 395 421 399 408 378 466 530 537
toename 46 54 27 43 43 41 28 41 53 53
gewicht 22-3 506 602 453 476 420 450 440 503 596 604
toename 54 28 58 55 21 42 62 37 66 67
gewicht 23-3 565 662 478 508 469 483 474 552 649 657
toename 59 60 25 32 49 33 34 49 53 53
gewicht 24-3 630 698 526 552 512 553 525 628 744 723
toename 65 36 48 44 43 70 51 76 95 66
gewicht 25-3 665 810 580 582 576 612 590 706 763 736
toename 35 112 54 30 64 59 65 78 19 13
gewicht 26-3 735 879 624 656 626 642 646 770 866 774
toename 70 69 44 74 50 30 56 64 103 38
gewicht 27-3 778 945 665 698 703 722 746 798 942 768
toename 43 66 41 42 77 80 100 28 76 -6
gewicht 28-3 887 957 729 736 701 784 753 852 986 858
toename 109 12 64 38 -2 62 7 54 44 90
gewicht 29-3 958 1040 744 790 729 863 821 931 1080 930
toename 71 83 15 54 28 79 68 79 94 72
gewicht 30-3 1020 1155 836 830 771 890 860 986 1155 972
toename 62 115 92 40 42 27 39 55 75 42
gewicht 31-3 1065 1250 875 938 876 953 904 1030 1225 1030
toename 45 95 39 108 105 63 44 44 70 58
gewicht 1-4 1210 1335 1005 964 951 1015 992 1150 1270 1110
toename 145 85 130 26 75 62 88 120 45 80
gewicht 2-4 1188 1387 956 944 960 1042 988 1188 1322 1212
toename -22 52 -49 -20 9 27 -4 38 52 102
gewicht 3-4 1340 1502 1077 1012 1022 1162 1033 1298 1425 1275
toename 152 115 121 68 62 120 45 110 103 63
gewicht 4-4 1388 1568 1146 1086 1106 1202 1155 1426 1536 1342
toename 48 66 69 74 84 40 122 128 111 67
gewicht 5-4 1475 1637 1233 1104 1140 1292 1211 1584 1601 1411
toename 87 69 87 18 34 90 56 158 65 69
gewicht 6-4 1570 1660 1282 1142 1212 1334 1265 1606 1668 1494
toename 95 23 49 38 72 42 54 22 67 83
gewicht 7-4 1598 1765 1338 1222 1270 1430 1340 1688 1802 1532
toename 28 105 56 80 58 96 75 82 134 38
gewicht 8-4 1612 1814 1446 1290 1278 1478 1395 1748 1889 1588
toename 14 49 108 68 8 48 55 60 87 56
gewicht 9-4 1648 1890 1530 1345 1370 1524 1435 1830 1951 1663
toename 36 76 84 55 92 46 40 82 62 75
gewicht 10-4 1720 1979 1565 1426 1395 1552 1490 1862 1994 1712
toename 72 89 35 81 25 28 55 32 43 49
gewicht 11-4 1821 2035 1634 1510 1502 1625 1611 2002 2182 1836
toename 101 56 69 84 107 73 121 140 188 124
gewicht 12-4 1969 2252 1755 1643 1612 1774 1703 2118 2346 2026
toename 148 217 121 133 110 149 92 116 164 190
gewicht 13-4 2022 2282 1835 1689 1628 1858 1764 2185 2519 2152
toename 53 30 80 46 16 84 61 67 173 126
gewicht 14-4 2123 2377 1963 1782 1734 1973 1869 2336 2712 2286
toename 101 95 128 93 106 115 105 151 193 134
gewicht 15-4 2298 2528 2073 1924 1868 2065 2057 2484 2863 2424
toename 175 151 110 142 134 92 188 148 151 138
5 weken oud                    
gewicht 22-4 3012 3562 3022 2688 2622 2936 2956 3522 3936 3388
toename 714 1034 949 764 754 871 899 1038 1073 964
gemid. toename per dag 102 147,7 135,6 109,1 107,7 124,4 128,4 148,3 153,3 137,7
6 weken oud                    
gewicht 29-4 4008 4436 3982 3446 3328 3722 3974 4438 5026 4490
toename 996 874 960 758 706 786 1018 916 1090 1102
gemid. toename per dag 142,3 124,9 137,1 108,3 100,9 112,3 145,4 130,9 155,7 157,4
7 weken oud                    
gewicht 7-5 5200 5800 5300 4700 4400 4700 5300 5800 6600 5900
toename 1192 1364 1318 1254 1072 978 1326 1362 1574 1410
gemid. toename per dag 170,3 194,9 188,3 179,1 153,1 139,7 189,4 194,6 224,9 201,4
                     
gewicht 22-5 ? 7500 7200 6100 6200 6100 ? ? 8600 7500
toename #### 1700 1900 1400 1800

1400

#### #### 2000 1600
gemid. toename per dag #### 113,3 126,7 93,33 120 93,33 #### #### 133,3 106,7

Nieuwe baasjes van het tweede nestje

baasjes.JPG Fényes Varázs Béke (Catoo)

Pup Roze is gaan wonen bij Anne Mieke en Henk in Nieuwleusen. De Ierse Terriër Bolke is direct al beste maatjes met dit lieve meisje. Catoo zal op de boederij altijd wat te beleven hebben en met een actieve viervoeter als huisgenoot valt er ook heel wat af te spelen.










baasjes (2).JPG Fényes Varázs Bente (Róza)

Pup Rood is gaan wonen bij Peter en Marieke en hun zonen Gijs, Huib en Jaap. Gelukkig is dit meisje in de buurt gebleven, namelijk slechts een kwartiertje weg in Maassluis. Af spreken om eens bij te kletsen en lekker gezamenlijk te wandelen is dus wat makkelijker dan bij de meeste pups. Met sportieve baasjes zal dit meisje niets te kort komen aan beweging.









baasjes (3).JPGFényes Varázs Barát (Kasja)

Pup Donker blauw is gaan wonen bij Jef en Annemie in ’s-Gravenwezel-Schilde (België). Zijn twee baasjes hebben ervaring met honden, maar dit wordt hun eerste Vizsla. Met ieder een eigen bedrijf hoeft Kasja nooit echt alleen te zijn. Hij mag dagelijks met zijn 'roedelgenoten' de tijd doorbrengen. En dat is toch wel iets waar je een hond als de Vizsla erg gelukkig mee maakt.








baasjes (4).JPGFényes Varázs Bronz (Billy)

Pup Licht Blauw is gaan wonen bij Petra en Johan en hun twee kinderen in Den Haag. Ook maakt de 11 jarige Tjeddoh deel uit van hun gezin. Ook een Vizsla Draadhaar! Met hun geregelde bezoekjes aan het strand en een actieve levenstijl, gaat Billy een heerlijk leven tegemoet.










baasjes (5).JPGFényes Varázs Bajnok Max (Bono)

Pup Bruin is gaan wonen bij Paul, Wilma en dochters Madelon en Roxanne in Hillegom. Nadat zij onlangs afscheid hebben moeten nemen van hun geliefde Quincy (Vizsla Korthaar), was de leegte te groot en wilden zij graag een nieuwe huisgenoot. Met Bono hebben ze een echte avonturier in huis.










baasjes (6).JPGFényes Varázs Báró (Bob)

Pup Groen is gaan wonen bij Sarah en Robby met hun 5 jarige zoon Lewis in Mortsel - België. Ook maakt Bruno de kat deel uit van het gezin. Sarah zal heel wat gaan ondernemen met dit fantastische reutje en kan geweldig vertellen over alle belevenissen. Dat is te lezen op de eigen pagina van Bob. Zoon Lewis heeft zich al een echte hondenman getoont door Tess goed onder de duim te houden, tijdens de bezoekjes! Robby viel bij Catou bijzonder in de smaak en week bij het bezoek niet van zijn zijde.






baasjes (7).JPG Fényes Varázs Bajusz Bizsu (Bajusz)

Pup Paars is gaan wonen bij Bart en Ciska en hun twee dochters in Deventer. Ook labrador Silke maakt deel uit van het gezin. Bart wilde bij de aanschaf van een nieuwe hond, deze keer graag een echte Allrounder. Bajusz moet immers een échte praktijkjachthond worden. Dat Bajusz in aanleg alle karaktereigenschappen heeft (kijk maar eens naar het filmpje van de puptest) is wel duidelijk. Gegarandeerd dat Bart dit er ook allemaal uit kan krijgen.








baasjes (8).JPG Fényes Varázs Bizony Chayka (Chayka)

Pup Wit is gaan wonen bij Anja en Ben in IJmuiden. Zus Soesja van het nestje is 2007, woont bij de buren. Gezellige wandeluurtjes zullen zij samen vast beleven. Daarnaast gaat Chayka dezelfde jachttraining volgen. Daar doet zus Soesja het al prima en we kunnen niet wachten te horen hoe Chayka het gaat doen.









baasjes (9).JPG Fényes Varázs Büszke (Büszke)

Pup Geel is hier gebleven. Zij mag ook weer in de voetsporen gaan treden van mamma Catou. Ze maakt de roedel hier wat groots, maar onder het motto 'hoe meer zielen, hoe meer vreugd' wordt met volle teugen genoten van dit heerlijke meiske.

Groei pups

Puppy 1 2 3 4 5 6 7 8 9
bandje Donker Blauw Groen Roze Wit Paars Rood  Bruin Geel  Licht Blauw
geslacht reu reu  teef teef teef teef reu teef reu
tijd 1:30 1:39 2:06 2:14 2:30 2:43 3:04 4:33 5:04
ligging kop kop stuit stuit kop kop stuit stuit kop
gewicht geboorte 350 385 365 308 380 331 348 347 383
gewicht   6-8 403 433 405 345 431 383 401 392 446
toename 53 48 40 37 51 52 53 45 63
gewicht    7-8 444 481 468 390 476 400 444 440 487
toename 41 48 63 45 45 17 43 48 41
gewicht     8-8 484 512 528 422 520 442 487 494 545
toename 40 31 60 32 44 42 43 54 58
gewicht     9-8 551 563 572 472 584 480 549 525 607
toename 67 51 44 50 64 38 62 31 62
gewicht     10-8 578 617 633 547 633 523 629 586 667
toename 27 54 61 75 49 43 80 61 60
gewicht     11-8 676 768 763 662 738 621 704 716 784
toename 98 151 130 115 105 98 75 130 117
gewicht     12-8  722 854 833 695 782 678 814 755 873
toename 46 86 70 33 44 57 110 39 89
gewicht     13-8 772 942 879 754 873 820 876 815 942
toename 50 88 46 59 91 142 62 60 69
gewicht     14-8 854 1048 964 824 903 845 979 910 1024
toename 82 106 85 70 30 25 103 95 82
gewicht     15-8 873 1096 1004 881 970 944 1061 1006 1100
toename 19 48 40 57 67 99 82 96 76
gewicht     16-8 995 1271 1098 961 1064 995 1104 1039 1137
toename 122 175 94 80 94 51 43 33 37
gewicht 17-8 1029 1306 1133 1026 1167 1043 1101 1086 1209
toename 34 35 35 65 103 48 -3 47 72
gewicht 18-8 1062 1368 1266 1099 1260 1140 1203 1175 1298
toename 33 62 133 73 93 97 102 89 89
gewicht 19-8 1183 1506 1338 1182 1302 1183 1246 1240 1449
toename 121 138 72 83 42 43 43 65 151
gewicht     20-8 1168 1512 1426 1237 1366 1264 1287 1323 1488
toename -15 6 88 55 64 81 41 83 39
gewicht     21-8 1231 1622 1446 1306 1396 1332 1354 1338 1527
toename 63 110 20 69 30 68 67 15 39
gewicht    22-8 1283 1612 1537 1376 1493 1376 1423 1436 1594
toename 52 -10 91 70 97 44 69 98 67
gewicht     23-8 1405 1694 1558 1434 1556 1443 1478 1471 1688
toename 122 82 21 58 63 67 55 35 94
gewicht 24-8 1434 1745 1663 1524 1644 1486 1542 1607 1778
toename 29 51 105 90 88 43 64 136 90
gewicht 25-8 1475 1764 1669 1586 1722 1542 1573 1598 1814
toename 41 19 6 62 78 56 31 -9 36
gewicht     26-8 1498 1783 1689 1583 1783 1550 1677 1619 1823
toename 23 19 20 -3 61 8 104 21 9
gewicht     27-8 1627 1960 1833 1694 1905 1665 1754 1764 2004
toename 129 177 144 111 122 115 77 145 181
gewicht 28-8 1774 2078 1923 1775 1998 1764 1897 1859 2088
toename 147 118 90 81 93 99 143 95 84
gewicht 29-8 1796 2149 1958 1824 2008 1835 1886 1896 2142
toename 22 71 35 49 10 71 -11 37 54
gewicht 30-8 1870 2266 2001 1954 2104 1905 2032 1968 2238
toename 74 117 43 130 96 70 146 72 96
gewicht 31-8 1898 2322 2024 2014 2155 2042 2140 2022 2355
toename 28 56 23 60 51 137 108 54 117
gewicht 1-9 2053 2540 2155 2048 2343 2151 2214 2111 2437
toename 155 218 131 34 188 109 74 89 82
gewicht 2-9 2137 2664 2302 2206 2520 2287 2408 2208 2643
toename 84 124 147 158 177 136 194 97 206
gewicht 3-9 2258 2878 2414 2198 2576 2333 2484 2268 2698
toename 121 214 112 -8 56 46 76 60 55
gewicht 4-9 2452 2886 2468 2303 2747 2514 2564 2363 2704
toename 194 8 54 105 171 181 80 95 6
gewicht 5-9 2466 3086 2604 2476 2845 2634 2635 2448 2990
toename 14 200 136 173 98 120 71 85 286
gewicht 6-9 2621 3234 2768 2726 3065 2701 2904 2532 3145
toename 155 148 164 250 220 67 269 84 155
ruim 5 weken                  
gewicht 13-9 3591 4423 3607 3586 4023 3606 3821 3160 4288
toename 970 1189 839 860 958 905 917 628 1143
gemid. toename per dag 138,6 169,9 119,9 122,9 136,9 129,3 131 89,71 163,3
6 weken oud 3971 4902 3909 4016 4435 4016 4302 3553 4745
gewicht 19-9 4351 5381 4211 4446 4847 4425 4783 3945 5201
toename 760 958 604 860 824 819 962 785 913
gemid. toename per dag 126,7 159,7 100,7 143,3 137,3 136,5 160,3 130,8 152,2

Nieuwe baasjes van het derde nestje

baasjes C-nest



Fényes Varázs Cesar Beuk (Beuk)


Pup Groen is gaan wonen bij Irene in Hilvarenbeek. Zonder twijfel heeft Irene met Beuk het gezellige maatje in huis, die zij zocht maar ook heeft Beuk het ook zeker in zich om mee gaan werken. Apporteer- en veldwerk maar eventueel ook zweetwerk hebben bij Irene een grote interesse. We gaan vast nog meer van hem horen!






baasjes C-nest
Fényes Varázs Csodásan Zazou (Zazou)


Pup Blauw is gaan wonen bij Marjolijn en haar dochter Carlijn in Leidschendam. Ook haar dochter Eline en zoon Eduard zijn nauw betrokken bij het nieuwe gezinslid en komen nu natuurlijk extra veel op visite. Eerder zorgden zij veel voor Pepijn, een Vizsla Draadhaar van een familielid. Ze zijn dan ook al bekend met het ras, maar nog niet met het opvoeden van een pup. Met twee sterke vrouwen, een dosis liefde en de plannen die voor Zazou zijn gesmeed komt dit gegarandeerd goed. De wens was een maatje, die met hen op stap gaat. Ook is er de interesse in een jachttraining, niet om daadwerkelijk te jagen maar wel om samen met de hond te gaan doen als bezigheid en versterking van de band. Samen werken. En dat is wat ook uit de puppytest al naar voren kwam dat dit er zeker inzit bij Zazou. Hij lijkt qua praten nu al op zijn oma en hopelijk gaan we nog veel van hem horen.


baasjes C-nest

Fényes Varázs Coco Csele (Coco)


Pup Rood is gaan wonen bij Iet en Arjen en hun twee zonen Dries en Adriaan in Medemblik. Met Igor deden zij hun eerste ervaring met de Vizsla Draadhaar op. Deze nu 8,5 jarige reu is - net als zijn volle zus (mijn!) Kyra kortharig gebleven. Nu was het tijd voor een huisgenoot 'met wat meer haar'. Het moest een zelfverzekerd meisje worden, waarmee Iet dit keer ook jachttraining wil gaan doen. De puptester had graag gezien dat Coco bij hem was gebleven, dus aan de aanleg zal het niet liggen. Met Coco hebben ze een veelbelovend meisje in huis, die samen met haar oom een heerlijk leventje tegemoet gaat.




baasjes C-nest


Fényes Varázs Csilla (Csilla)


Pup Geel is gaan wonen bij Hanneke en Otto en hun twee zonen Lodewijk, Juriaan in Elst. Otto jaagt en heeft tot nu toe een 'lease'Weimaraner mee op jacht genomen van kennissen. Het was zijn wens een eigen jachthond te hebben en daarbij was zijn oog op de Vizsla Draadhaar gevallen. Op zijn verjaardag werd hij door Hanneke verrast met een bezoek aan ons. Hanneke en ik hadden dit in het geheim afgesproken. Csilla volgt nu al een jachthondenopleiding. Ook bij haar kwam uit de puppytest dat het karakter helemaal past bij het doel waarvoor zij werd uitgezocht.




baasjes C-nest


Fényes Varázs Cato Neci (Cato)


Pup Wit is gaan wonen bij Annette en Dennis en hun twee zonen Casper en Ole in Lattrop-Breklenkamp. Cato zal in het gezelschap zijn van haar oudtante Donja (een volle zus van Catou). Annette houdt zich voornamelijk bezig met de hondentraining, maar Cato zal samen met Dennis mee op jacht gaan. Ze is nu al gek op water. Cato en Donja hebben een heerlijk leventje met een gezellig druk gezin en dat zij deel mogen uitmaken van het ontvangstcommité van de logeerboederij, die Dennis en Annette runnen. 





baasjes C-nest


Fényes Varázs Csinos (Zuuske)

Pup Roze is gaan wonen bij Luuk en Maaike in Zutphen. Zoon Jenz en Anne-Loes helpen natuurlijk mee om dit kleine meisje op te voeden. Het gezin kenmerkt zich ondere andere door buitenleven, genieten van de natuur, gezelligheid en betrokkenheid naar elkaar en hun omgeving. Zij vinden het belangrijk om in de opvoeding liefde en aandacht voor dieren mee te geven. Anne-Loes vond het allemaal nog erg spannend tijdens de bezoekjes. Daarom is het pupje met het wat zachtere karakter uiteindelijk Zuuske geworden. Bij Jenz is het al helemaal duidelijk dat hij gek is op dieren. Hij zal erop toezien dat het contact met zijn konijntjes goed zal verlopen. Dit is hem zeker toevertrouwd.  










Fényes Varázs Csak Úgy (Úgy)

Pup Paars is gaan wonen bij Ger in Rijnsburg. Van Ger kan ik hier nog geen foto laten zien, maar aangezien wij hem wekelijks zien op de Jachthondenschool gaat het vast nog lukken hem en Úgy samen op de foto te zetten. Ger heeft jarenlange ervaring met Duitse Staande Kortharen en Teckels. Door omstandigheden was het een aantal jaren niet mogelijk voor hem om een hond te hebben. Hij heeft nu zeer bewust voor een Vizsla Draadhaar gekozen. Vanwege het uiterlijk, maar ook zeker vanwege het karakter. Úgy is een wat zachter hondje, maar met de begeleiding van Ger gaat zij zeker uitgroeien tot een goede jachthond. Ze zijn nu al begonnen bij JHS Hubertus.

Rasinformatie

In Nederland zijn de benamingen Hongaarse Staande Draadhaar en Vizsla Draadhaar. In Hongarije, het land van oorsprong zegt men Drótszőrű Magyar Vizsla. In het engels is het Wirehaired Vizsla, Hungarian Wired-Haired of Hungarian Wire-haired Pointing Dog, in Frankrijk kent men het ras als Braque Hongrois à Poil Dur of le Vizsla à Poils Dur.

vizsla_fenyes_varazs_quodijins_catou_1De Vizsla komt voor in twee variëteiten, de korthaar en de draadhaar, waarbij de kortharige variëteit verreweg het langst bestaat. Het jaar 2006 was een jubileumjaar voor de Vizsla Draadhaar vanwege het feit dat het ras 40 jaar als officieel door de Fédération Cynologique Internationale (FCI) erkend is. (De Vizsla korthaar werd erkend in 1938.)

Het ontstaan van de Vizsla (korthaar)
Ongeveer 1500 jaar geleden in Azië ontstaan. In de 9e eeuw vestigde zich een Aziatisch nomadenvolk, de Magyaren, in Hongarije. Zij hadden honden bij zich, die veel overeenkomst vertoonden met de tegenwoordige Vizsla. Het huidige type werd verkregen door kruisingen van inheemse Brakken en uit Turkije meegebrachte Vogelhonden, de Duitse Zweethonden en verscheidene andere Staande Honden. Tijdens en na de Eerste Wereldoorlog ondervond het ras grote moeilijkheden en pas na de Tweede Wereldoorlog werd de situatie voor dit ras stabiel. Door een tekort aan buitenlandse valuta werden echter veel honden aan het buitenland verkocht, wat grote invloed heeft gehad op zowel het aantal als de kwaliteit. Het ras heeft nu een stabiele basis in het vaderland en in het buitenland.

Vizsla Draadhaar ZiyzeHet ontstaan van de Vizsla Draadhaar
De eerste Draadhaar Vizsla werd gepresenteerd op de Hubertus jachtbijeenkomst in Hongarije op 27 maart 1942, door de heer Vasas Jozsef uit Hejocsabai (Csabai kennel). Een aantal fokkers/jagers was van mening dat zij een hond nodig hadden die beter bestand was tegen kou, water en de ruige velden. De eerste Vizsla Draadhaar, Dia de Selle, is ontstaan uit kruisingen met de Vizsla korthaar en een Duitse Staande Draadhaar. Om tot de Vizsla Draadhaar te komen met de verwachte werkeigenschappen en ruwharig uiterlijk is ook door de jaren heen gebruik gemaakt van kruisingen met de Poedel pointer, Griffon, Ierse Setter en waarschijnlijk is de Ierse Terriër een keer ingezet (let eens op de staart dracht van sommige Draadharen èn de Ierse Terriër is de enige onder de Terriërs die ook voor kan staan). De beharing van de Duitse Draadhaar was in die tijd niet homogeen. Af en toe werd er ook weer eens een Vizsla korthaar ingezet. Al deze kruisingen hebben nog steeds tot gevolg dat er nog steeds verschillende haarvariëteiten bestaan. Dit kan uiteenlopen van het wat langere pluizige haar (Griffon) tot echt korthaar. In 1975 kwam de eerste import naar Nederland. In 1978 werden er 5 reutjes en 3 teefjes geboren bij de kennel “van de Bielheimer”. De eerste Nederlandse draadhaartjes.
De Vizsla Draadhaar is dus nog een tamelijk jong ras waarvan de wereldwijde populatie tamelijk klein is. Er zijn zelfs landen in Europa waar de Draadhaar Vizsla helemaal niet bekend is, of er zijn slechts enkele exemplaren. In Finland zijn bijvoorbeeld slechts een 20-tal Draadhaar Vizsla's geregistreerd. En in Amerika is het ras helaas nog niet niet erkend.

vizsla_fenyes_varazs_quodijins_catou_2Het profiel van de Vizsla Draadhaar
De Vizsla is een allround jachthond. Perfect in staat voor te staan en te apporteren. Ook op het gebied van zweetwerk (geurspoor lopen) heeft de Vizsla Draadhaar zich bewezen. Hij heeft een voortreffelijk acclimatiseringsvermogen en is ook in grote hitte onvermoeibaar. Het is een middelmatig grote hond en heeft een zeer gedistingeerde verschijning. Stevig maar tamelijk licht gebouwd. Beweegt met adel en gratie. Hij wordt ook gewaardeerd als tentoonstellingshond. 
Een bekende uitspraak van kenners van de Vizsla Draadhaar is dat als je aan de eerste Vizsla Draadhaar begint, er geen weg terug is en niet meer buiten ze kunt. Draadharen blijven je verrassen en verbazen.

Karakter
De Vizsla is gemakkelijk en snel af te richten, maar zijn karakter kan een grove behandeling niet goed verdragen. Tegenwoordig worden de meeste Vizsla's als huishond gehouden. Dit is geen enkel probleem voor een actieve jachthond, mits zij voldoende beweging en mentale uitdagingen geboden krijgen. Deze beweging kan een activiteit zijn die samen met de baas wordt uitgeoefend, zoals wandelen en fietsen. Maar hij kan ook uitstekend met andere honden spelen. Al heeft hij een onmiskenbare jachtpassie, toch voelt hij zich daarnaast in huis erg prettig. Het is een vriendelijke hond en hij bezit alle eigenschappen van de moderne jachthond. Net als de meeste jachthonden is hij dol op kinderen. Hierdoor wordt hij ook veel uit liefhebberij gehouden.
De Vizsla Draadhaar kenmerkt zich door zijn leergierigheid en aanhankelijkheid. Ook kennen we hem als een gevoelige hond. Dit maakt dat een grove behandeling niet nodig is of liever gezegd zelfs niet mag. Dit wil echter niet zeggen dat ook voor deze hond het nodig is grenzen te stellen. Voor het houden in een kennel is de Draadhaar Vizsla absoluut ongeschikt. Ook met regelmaat lange tijd alleen zijn zal het welzijn niet ten goede komen en ook dit past niet bij zijn karakter. Het zou een angstige, nerveuze hond van hem kunnen maken en uiteindelijk voor gedragsproblemen zorgen. 
Zijn intelligentie maakt hem, mits hij door zijn baas begrepen wordt en de baas de hond begrijpt, tot een makkelijk op te voeden hond. Als waakhond is de Vizsla Draadhaar minder geschikt. Bezoek wordt aangekondigd door te blaffen en wordt vervolgens met veel enthousiasme begroet. De Vizsla Draadhaar is een zeer sociale hond. Het leven met soortgenoten, maar ook met andere dieren zal met de juiste begeleiding zonder problemen verlopen.

vizsla_fenyes_varazs_quodijins_catou_3Gezondheid
De Vizsla Draadhaar bereikt een gemiddelde leeftijd van 13 jaar. Echte gezondheids problemen zijn er niet, behalve dan natuurlijk de bekende heupdysplasie die bij alle grotere rassen voorkomen. Ook is epilepsie voorgekomen. Maar voor beiden geldt dat verantwoordelijke fokkers er alles aan zullen doen om deze ziekten te voorkomen. Een select gezelschap van fokkers met liefde voor het ras maakt zich hier hard voor.

Vacht
De beharing en de kleur van de Draadhaar Vizsla kunnen nog al wat variëren. Van tarwe- of zandgeel tot lichtbruin. De officiele kleur in het Hongaars is szemles sarga (broodgeel). De ideale vacht is draadharig, aanliggend, stevig, dicht en zonder glans. Het dekhaar is 2 tot 3 cm. Heeft een lange, dichte waterafstotende onderwol. Deze hardheid en dichtheid moet de hond zoveel mogelijk bescherming tegen weersinvloeden en verwonding geven. De geaccentueerde wenkbrauwen onderstrepen de energieke en veelzeggende gezichtsuitdrukking. 
Ook de lengte van de beharing verschilt van het wat zachte langere wollige haar tot een echt keiharde ruwharige vacht die als een kokosmat kan aanvoelen. Dit heeft alles te maken met de 'jeugdigheid' van het ras. Hierbij moet gezegd worden dat het fokken van een hond met een perfecte draadharige vacht nog steeds als het meest moeilijk ervaren wordt. Ook door fokkers van andere draadharige rassen.
De verzorging van de vacht verzorging is erg afhankelijk van de beharing die de hond heeft. Sommigen moeten 1x per jaar een stevige plukbeurt ondergaan om er weer mooi uit te zien, terwijl anderen genoeg hebben aan een geregelde borstelbeurt om netjes in de beharing te blijven. Verharen doet de draadhaar niet of nauwelijks.

Reu of teef
Er is een duidelijk verschil in grootte tussen de reuen en de teven binnen dit ras. De schofthoogte voor een reu bedraagt tussen de 58 en 64 cm en voor een teefje 54 tot 60 cm. Het gemiddelde gewicht ligt tussen de 23 en 30 kilo.
Qua karakter is niet te zeggen dat een reu of teef gemakkelijker is in de omgang. Beide zijn vriendelijk en zeer verdraagzaam naar soortgenoten. Het maakt niet uit van welk geslacht deze soortgenoten zijn. De keuze voor een reu of teef is persoonlijk. Het is maar net wat u persoonlijk het meeste aanspreekt. Dat moet bepalen welke keuze gemaakt wordt.


Hieronder volgt de officiële Rasstandaard van ons geweldige ras. Hierin wordt de Vizsla Draadhaar volledig en gedetailleerd beschreven, zoals degenen deze hebben opgesteld die aan de basis van de ontwikkeling van het ras hebben gestaan. 
   

Rasstandaard Draadhaar Vizsla

Vertaling uit het Duits en Engels en bij twijfel uit het Hongaars en Frans. Oorspronkelijk Hongaars.
Datum van de originele en van kracht zijnde standaard is: 06-04-2000.
FCI-standaardnummer 239/13.09.2000

Draadharige Hongaarse staande hond, Vizsla. 

GEBRUIK
Veelzijdige gebruikshond voor de jacht, die zowel in het veld als in bos en in water moet kunnen werken, met de volgende rastypische eigenschappen: uitgesproken neusgebruik, vast voorstaan, uitstekend apporteren en doelbewust en graag een zwemspoor uitwerken. Hij verdraagt zowel zwaar terrein als ook extreme weersomstandigheden. Als allround gebruikshond voor de jacht zijn schot- en wildschuwheid, niet willen voorstaan en niet apporteren, net zo ongewenst als gebrek aan wil om waterwerk te doen. Vanwege zijn probleemloze karakter en zijn aanpassingsvermogen, kan hij ook gemakkelijk in huis worden gehouden. Indeling FCI: Groep 7, staande hondenSectie 1, Continentale hondenMet werkkwalificatie (veld en water)

KORT HISTORISCH OVERZICHT
De draadharige Hongaarse staande hond is ontstaan door kruising van de kortharige Hongaarse staandehond met de draadharige Duitse staande hond in de dertiger jaren van de 20e eeuw. Zijn raskenmerkenzijn gelijk aan die van de kortharige Hongaarse staande hond.

ALGEMENE VERSCHIJNING
Een levendige tarwegele of lichtbruine, droge en atletische jachthond, waarvan de lichaamsbouw robuuster is als die van de kortharige Hongaarse staande hond. Zijn verschijning is het spiegelbeeld van een hond die bruikbaar is voor elk doel, eigen aan de voorstaande hond en toont uithoudingsvermogen, capaciteit en bescheidenheid.

BELANGRIJKE VERHOUDINGEN
- De romp is iets langer dan de schofthoogte.
- De borstdiepte is iets minder dan de helft van de schofthoogte.- De voorsnuit is iets korter dan de helft van de lengte van het hoofd.

GEDRAG/KARAKTER (AARD)
Een aanhankelijke, makkelijk af te richten en leergierige, zelfbewuste hond die geen grove behandelingverdraagt. Hij houdt goed contact met zijn baas, zoekt vol passie, is volhardend, beschikt over een goedeneus en staat uitstekend voor.

HOOFD
Droog, edel, goed geproportioneerd.
Bovendeel van het hoofdSchedel: matig breed, licht gewelfd, middengroef is matig opvallend en loopt van de middelmatigontwikkelde achterhoofdsknobbel tot aan de stop. De wenkbrauwbogen zijn matig ontwikkeld.
Stop: matig.
Aangezicht.
- De neusspiegel: brede en goed ontwikkelde neusspiegel met zo groot mogelijke neusgaten. De kleur vande neusspiegel is iets donkerder dan en harmonieert met de kleur van de vacht. 
- De bek: stomp, niet spits, met krachtige kaken, goed gespierd. De neusrug is recht.
- Lippen: tegen het gebit aanliggende lippen, niet loshangend.
- Kaken/gebit: krachtige kaken met een perfect, regelmatig en compleet schaargebit, waarbij de bovenstesnijtanden zonder tussenruimte over de onderste tanden sluiten en de tanden recht in de kaken staan;42 gezonde tanden, overeenkomstig de tandformule.
- Wangen: krachtig en goed gespierd.
- Ogen: middelgroot, enigszins ovaal. De oogleden zijn goed aangesloten. De blik is levendig enintelligent. De oogkleur is bruin en in harmonie met de kleur van de vacht. Een wat donkerder kleurgeniet de voorkeur.- Oren: een beetje naar achter en middelmatig hoog aangezet. De oren zijn dun en liggen vlak tegen dewangen. Ze eindigen naar onder in een afgeronde V-vorm. De oren zijn iets korter dan bij de kortharigeHongaarse staande hond. (Die ¾ van de lengte van de kop dient te zijn; toevoeging van de vertaler.) 

HALS
Middelmatig lang en in harmonie met het totaalbeeld. De nek is zeer gespierd en licht gewelfd. Strakaanliggende keelhuid. 

ROMP
- Schoft: geprononceerd en gespierd.
- Rug: Sterk, goed gespierd, strak en recht. De wervelkolom moet door spieren bedekt zijn.
- Lendenpartij: Kort, breed, strak, gespierd, recht of lichtgewelfd. De overgang van rug naar lenden straken compact.
- Croupe: Breed en voldoende lang, niet kort afgeslagen, naar de staart toe licht afgerond, goed gespierd.
- Borst: Diep en breed met goed ontwikkelde, gespierde en middelmatig gewelfde borst; zover mogelijknaar achteren reikend borstbeen. Borstbeen en ellebooggewricht liggen op dezelfde hoogte. Ribbenmatig gewelfd. Achterste ribben ruim naar achteren reikend.
- Onderbelijning en buik: In een elegante boog, licht opgetrokken naar achter, strak. 

STAART
Middelhoog aangezet, bij de aanzet sterk, geleidelijk dunner toelopend. In landen waar geen coupeerverbod geldt, kan de staart uit voorzorg bij jachtgebruik met een kwart worden ingekort. Als de staart niet mag worden gecoupeerd, reikt deze tot het spronggewricht en wordt recht of licht sabelvormig gedragen. In beweging wordt de staart horizontaal gedragen. De staart is goed en dicht behaard. 

LEDEMATEN
- Voorhand: Vanaf de voorkant gezien staan de voorbenen parallel, van opzij gezien loodrecht en goedonder het lichaam geplaatst. Goede botstructuur en sterk gespierd.
- Schouders: Schouderblad is lang, schuin en naar achteren vlak aanliggend. Soepel in beweging, sterk endroog gespierd. Goede hoeking tussen schouderblad en opperarm.- Opperarm: zo lang mogelijk en gespierd.
- Ellebogen: aansluitend aan de romp, maar niet aangedrukt, noch naar buiten, noch naar binnengedraaid. Goede hoeking tussen opperarm en onderarm.
- Onderarm: Lang, recht en goed gespierd. Sterke, maar geen grove botten.
- Polsgewricht: Droog en sterk.
- Middenvoet: Kort, slechts zeer licht schuin gesteld.
- Voorvoeten: Licht, ovaal met vlak tegen elkaar aanliggende, sterk gewelfde, krachtige tenen. Sterke,bruine nagels. Stevige gripgevende leigrijze voetkussens. Zowel in stand als in beweging, staan devoeten parallel. 

ACHTERHAND
Algemeen: Van achteren gezien staan de achterbenen recht en parallel. Goede hoekingen, sterke botten.
- Dijbeen: Lang en gespierd. Goede hoeking tussen bekken en dijbeen.
- Knie: Goede hoeking tussen dijbeen en onderbeen.
- Onderbeen: Lang, gespierd en pezig. Ongeveer even lang als het dijbeen. Goede hoeking tussenonderbeen en middenvoet.
- Spronggewricht: Krachtig, droog en pezig, in verhouding laag geplaatst.
- Middenvoet: Loodrecht, kort en droog.
- Achtervoeten: als voorvoeten. 

GANGWERK
Zijn typische gangwerk is een zwierige, lichtvoetige, elegante en ruim uitgrijpende draf, met veel stuwing en overeenkomstige paslengte. Tijdens het zoeken in het veld een volhardende galop. De rug is vast en de bovenbelijning blijft horizontaal. Telgang is ongewenst. 

HUID
Glad aanliggend, zonder plooien. De huid heeft een goed pigment. 

VACHT
Haar: Draadharig, aanliggend, stevig, dicht en zonder glans. Het dekhaar is 2 tot 3 cm. Lang; dichtewaterafstotende onderwol. De contouren van het lichaam mogen door langere beharing niet wordenverstopt. Door hardheid en dichtheid moet het zoveel mogelijk bescherming tegen weersinvloeden enverwonding geven. Op het onderste deel van de poten alsmede onder de borst en de buik moet de beharing korter, zachter en dunner zijn; op het hoofd en oren is de beharing korter en tevens donkerder, maar niet zachter of minder dicht. Geaccentueerde wenkbrauwen verduidelijken de stop. Dit en de stevige niet te lange (2 – 3cm), zo hard mogelijke baard aan beide zijden van de snuit, onderstrepen de energieke gezichtsuitdrukking. Aan beide zijden van de hals bevinden zich V-vormige borstels. 

KLEUR
Verschillende nuances van tarwegeel en lichtbruin. De oren kunnen iets donkerder zijn, anders uniform aan de kleur. Rode, bruine, helgele of bleke kleuren zijn ongewenst. Een kleine witte vlek op de borst of aan de keel, die niet groter is dan een doorsnede van 5 cm., alsmede witte aftekening aan de tenen, gelden niet als fouten. De kleur van de lippen en de oogleden, moet overeenkomen met de kleur van de neusspiegel. 

GROOTTE
Schofthoogte: Reuen 58 – 64 cm.Teven 54 – 60 cm.
Het is onproductief de schofthoogte te vergroten. Het streven is een middelgrote hond. Een goede balans in stilstand en beweging en symmetrie zijn veruit belangrijker dan de in centimeters gemeten grootte. 

FOUTEN
Iedere afwijking van de vorengenoemde punten moet als fout worden gezien; de beoordeling moet in dejuiste verhouding tot de graad van afwijking staan. 

UITSLUITENDE FOUTEN
- Grote afwijkingen in geslachtstype.
- A-typisch hoofd.
- Gevlekte neusspiegel.
- Hangende of kwijlende lippen.
- Bovenvoorbijten, ondervoorbijten, kruisgebit en alle overgangsvormen daarvan.
- Het ontbreken van één of meerdere snijtanden en/of hoektanden en/of de premolaren 2-4 en/of demolaren 1-2, het ontbreken van meer dan 2 PM1; op de M3 wordt geen acht geslagen. Niet zichtbaretanden gelden als ontbrekende tanden.
- Overtollige tanden buiten de normale tandenrij.
- Gespleten gehemelte, hazenlip.- Helgele ogen, zeer losse oogleden, ectropion, entropion.
- Distichiasis (dubbele wimperrij).
- Opvallende keelhuid.
- Hubertusklauwen aan de achterbenen.
- Ernstige fouten in de beweging- Dun haar. Gebrek aan onderwol. Lang, zacht, zijdeachtig, warrig, kroezend, krullend of wollig haar.Ontbrekende borstels aan de benen.
- Donkerbruine of vaalgele kleur, meerkleurig, niet uniforme kleur.
- Witte borstvlek, groter dan 5 cm.
- Witte voeten.
- Pigmentfout, zowel in de huid, als ook aan de oogleden en lippen.
- Grotere afwijking dan 2 cm. van de minimum en maximum maat.
- Elke vorm van wezenzwakte.

N.B. Reuen moeten twee duidelijk aanwezige, normaal ontwikkelde testikels bezitten, die zich in zijn geheel in het scrotum bevinden.