"Als je hond denkt dat jij de belangrijkste persoon ter wereld bent, hoef je geen andere opinie meer te raadplegen." - Jim Fiebig

Vizsla Draadhaar en Ruwhaar Teckel Kennel Fényes Varázs

Vizsla Draadhaar... de jachthond met vele gezichten...

Kyra †, Catou , Aziyze , Tess, Büszke, Glenda, Dylle, Gündi, Gyopar, Kate en Leentje...

Menu

Wie is online

We hebben 89 gasten en geen leden online

Vizsla pups en Ruwhaar Teckel pups

Vizsla Draadhaar pups geboren 13 september 2019

Op vrijdag de 13e september was het zover. Een geluksdag! Onze Gyopar (Csepregi-Vadasz Alma) en Bori (Gabor van der Wrangelsburg) hebben 8 prachtige pups gekregen. Het zijn 4 teefjes en 4 reutjes. Moeder en pups maken het uitstekend 🥰 In het Puppiejournaal worden geregeld foto's geplaatst!
IMG 20190915 094831

De pups mogen na 5 november uitvliegen.


Ook deze combinatie voldoet vanzelfsprekend aan het fokreglement van de Nederlandse Vereniging van Hongaarse Staande Honden "Vizsla".

Ook deze keer is een interessante en mooie afstamming de doorslag geweest om te kiezen voor deze vader. Gabor heeft al één eerder nestje in Duitsland voorgebracht. Hij is volledig goedgekeurd als Duitse dekreu. Maar dat niet alleen. Gabor heeft ook een VGP en een VMV behaald. Daarnaast is hij Duits showkampioen. Hij heeft een bijzonder mooie uitdrukking, een correcte harde vacht en is goed gebouwd. Hij is 61 cm hoog. Een echte Vizsla Draadhaar. Gezeglijk, sociaal en gehoorzaam, maar wel een harde werker. 
Klik hier voor alle documenten van Gabor!

Natuurlijk is ook - zoals altijd - de beperkte verwantschap een belangrijk punt. Dit laatste omdat ik het persoonlijk heel belangrijk vind niet onnodig veel inteelt toe te passen. 
 

Gabor Gyopar
gabor gabor gabor gabor
gabor gabor
gyopar gyopar gyopar gyopar gyopar gyopar


Hieronder een overzicht van de combinatie. 

Reu : Gabor von der Wrangelsburg Teef : Csepregi-Vadasz Alma
VUVnr. : VUV 14-UD-0697   Chipnr. :  276093400439430 NHSBnr. : 3083739   Chipnr:900182001088002
Geboren : 15-01-2014 Geboren : 19-8-2014
Vader : Csövarberki Financ Vader : Fürdõházi Ralf
Moeder : Humlekrogen's Jette Moeder : Fürdõházi Panna
Fokker : Nicole Luxem Fokker : Bertalan IFJ Mayer
HD : HD B HD : HD A
ECVO : Vrij, inclusief gonioscopie ECVO : Vrij, inclusief gonioscopie
Langhaar : Drager Langhaar : Niet getest
HUU : Vrij    HUU : Vrij
Exterieur : VDH Jugend-Ch, BDSSG'15, VDH Champion Exterieur : U, U, CAC, CACIB
Werkkwal. : VJP, HZP, VGP, VMV Werkkwal. : -
Eigenaar : Silvia Kremmling Eigenaar : Yvette  Hoorman

Vizsla Draadhaar pups gepland rond 22 december 2019

Tot nu toe konden bij Glenda de klok erop gelijkzetten. Haar cyclus is lang, maar erg regelmatig. Mocht dat ook deze keer het geval zijn, dan hopen we dat de dekking weer slaagt en we 9 weken later - eind december - haar tweede nestje mogen verwelkomen. Meer details worden later bekend gemaakt. 

Interesse in een pup

JuliaWanneer u interesse heeft in een pup, kunt u contact opnemen. Na een (schriftelijk) introductie is het mogelijk op de wachtlijst geplaatst te worden voor een pup. De mensen op de wachtlijst worden op de hoogte gehouden van ontwikkelingen. Uiteraard vind een definitieve toewijzing pas na een kennismaking plaats. 

De pups groeien op in de woonkamer en zullen daarmee goed gesocialiseerd worden. Ook kunnen zij hier in de tuin spelen, waarbij er veel interactie is met wat buiten de tuin gebeurd. Kortom een goede start. 

Graag zou ik zien dat de nieuwe eigenaren (proberen) jachtwerk met hun Vizsla of Teckel te gaan doen. Een aantal pagina's op deze site laten zien hoe leuk dit kan zijn en u moet weten dat ook ik vooraf een andere (verkeerde) indruk van deze activiteiten had. Na hiermee in contact te zijn gekomen via de Vizsla Vereniging en de Teckelclub is een nieuwe hobby ontstaan.

Mocht u interesse hebben in een pup, maar geen affiniteit met apporteer- en veldwerk hebben, zijn er alternatieven te over. Van de nieuwe eigenaren verwacht ik dat zij hun pup voldoende lichamelijke en mentale activiteit bieden gedurende het hopelijk lange leven van de hond. Vrije wandelingen, zo mogelijk dagelijks, is een pré. Dit is de enige manier de Vizsla een gelukkig en stabiel leven te geven. Ondanks de korte pootjes geldt eigenlijk hetzelfde voor een Teckel.

De pups zullen in het bezit van een stamboom, een DNA profiel, volledig ingeënt en ontwormd het nest verlaten. Verder wordt de eerste 8 weken aandacht besteed aan het zindelijk maken en socialisatie. Ook zal een overeenkomst inbegrepen zijn. Een zak voer wordt meegegeven, waarmee ze de eerste periode vooruit kunnen. Daarnaast ook een puppypakket. Kortom, ze verlaten moeders goed verzorgd.groepsfoto_b_nest

Nazorg is een belangrijk iets. Voor vragen en eventuele problemen ben ik altijd bereikbaar. Graag blijf ik de pups, die hier geboren worden volgen.

Neem voor meer informatie of een vrijblijvende kennismaking gerust contact op. Klik hier voor meer informatie.

Eerste nestje van Leentje, ons P-nest in 2019

leentje pupsDonderdag 21 maart 2019 zijn Finn en Leentje (Elquando x Fényes Varázs Leentje) de trotse ouders geworden van 5 prachtige pupjes! Met Leentje en kroost gaat het heel goed. Ze groeien goed en de kersverse mams weet ze allemaal in alle rust heel tevreden te houden. Van links naar rechts bij moeders twee hele donkere wildkleur jongens en een rode knul. Daarnaast twee chocolade meisjes.


Onze 4e generatie Teckels! We zijn trots!

... Onze Leentje mocht ook moeder worden. Op 7 januari werd ze loops en gelukkig is de date met Finn succesvol gebleken. Op 21 maart zijn ze geboren. Rond 18 mei zijn de pups oud genoeg om vervolgens uit te vliegen naar de nieuwe baasjes.

Leentje is gedekt door Elquando (roepnaam Finn). Finn is een prachtige rode reu, die zich bewezen heeft in de showring én op het zweetspoor. 

Bij interesse in een pupje van Leentje en Finn zie ik een mailtje graag tegemoet.  


Geregeld wordt het wel en wee gepubliceerd hier in het "Puppie Journaal". De webcam kan soms gevolgd worden.

Deze combinatie voldoet  uiteraard aan het fokreglement van de Nederlandse Teckelclub. Beiden hebben de benodigde tentoonstellingsuitslagen beiden zijn vrij bevonden van erfelijke oogafwijkingen. Te controleren op de website van de Raad van Beheer

Zie de onderstaande foto's voor een beeld van het koppel!

Finn Leentje
finn finn finn finn
finn finn
leentje leentje leentje leentje leentje leentje