"If dogs could talk, it would take a lot of the fun out of owning one." - Andy Rooney

Vizsla Draadhaar en Ruwhaar Teckel Kennel Fényes Varázs

Vizsla Draadhaar... de jachthond met vele gezichten...

Kyra †, Catou , Aziyze , Tess, Büszke, Glenda, Dylle, Gündi, Gyopar, Kate en Leentje...

Menu

Wie is online

We hebben 192 gasten en geen leden online

9 hondjes met een eigen willetje…

pup_catou_8_9_2009.jpgJa, als je eenmaal geproefd hebt aan de buitenlucht, de tuin, het avontuur dat daar te beleven valt… dan is het mopperen geblazen als je daar niet naartoe kunt. Een aantal leggen zich er gelijk bij neer, maar anderen laten luidkeels weten dat ze naar buiten willen. Ook de kamer waar ze ’s nachts verblijven gaat natuurlijk, zodra de zon opkomt vreselijk vervelen. “We willen eruit”, menen dan een paar pups (kennelijk ook namens de rest van het stel:) ) te moeten laten weten. Natuurlijk probeer ik die wens snel in te willigen. Het is toch ook wel de bedoeling de buren te vriend te houden… Maar als ze dan weer eenmaal hun ei kwijt kunnen is het feest. Rennen, stoeien, de tunnel bespringen, de poes plagen, afgesnauwd worden door Ziyze en dollen met Tess. Er is altijd wat te beleven. Natuurlijk is het feest compleet als mams nog even langskomt met haar melkbar.
Gisteren vond Catou het voor het eerst echt welletjes, nadat ze zojuist lang had gevoed. Bescheiden grommetjes moesten de echte hongerlappen duidelijk maken, dat het nu genoeg was. Mooi…

pup_catou_8_9_2009b.jpgTess heeft de tunnel ook ontdekt en speelt heel wat af met de pups. Ze weet nu dat het allemaal heel voorzichtig moet, nadat ik haar de eerste dagen wat heb moeten afremmen. Grappig is ook dat de pups het nu (na een paar dagen) ook heel duidelijk maken, als ze per ongeluk toch wat te hard stoeit. De pups hebben ook veel geprobeerd bij haar te drinken. Tess vond dat wel prima, maar ik niet! Ze is ook voor het eerst loops geworden en dan is een schijndracht makkelijk ‘opgewekt’ door de stimulatie van de pups. Slim als Tess is, weet ze nu dat dit niet mag en gaat ze weg als een pup probeert te drinken of legt ze haar kaken over de snuit van de pup.

Ziyze heeft me nog wel wat laten schrikken, door iets te hardhandig een pup te corrigeren. Waarschijnlijk ook onbedoeld hard, maar de pup en tegelijk Catou schrokken er behoorlijk van. De rust was al snel terug. Het was meer de schrik dan iets anders. De pup (Geel) makeert niets en voor iedereen een wijze les. Ondertussen begrijpen de pups dat je niet iedere (volwassen) hond zomaar kan bijten. Ze benaderen nu andere honden heel wat voorzichtiger. Ziyze weet ondertussen beter raad met de pups en de eerste tekenen van spel waren vandaag te zien. Het is ook heel goed voor te stellen dat de 9 kleine viervoetertjes nogal overweldigend zijn voor Ziyze. Kyra denkt er hetzelfde over. Die laat zich niet veel zien in de tuin als de pups er zijn.

Omdat er pas 38 :) foto’s in het laatste album stonden, zijn er speciaal voor de liefhebber, nog 60 bijgevoegd.

Woensdag hebben de pups weer hun ontwormingstabletje gehad. Het wegen doe ik maar niet meer elke dag. Het wordt steeds lastiger en bovendien eten ze allemaal zo goed, dat het ook niet meer nodig is, dit zo nauw in de gaten te houden.

Morgen zijn ze alweer 5 weken oud. De tijd raast voorbij. Het is morgen ook weer de bedoeling nieuwe portretjes te maken. Hopelijk kan ik ze nog dezelfde dag hier in het dagboek erbij zetten.