"In order to really enjoy a dog, one doesn't merely try to train him to be semi human. The point of it is to open oneself to the possibility of becoming partly a dog." - Edward Hoagland

Vizsla Draadhaar en Ruwhaar Teckel Kennel Fényes Varázs

Vizsla Draadhaar... de jachthond met vele gezichten...

Kyra †, Catou , Aziyze , Tess, Büszke, Glenda, Dylle, Gündi, Gyopar, Kate en Leentje...

Menu

Wie is online

We hebben 171 gasten en geen leden online

Dagboek van een Teckel mamma 2012

Dagboek van een Teckel mamma 2012

Alle pupjes uitgevlogen (op één na natuurlijk)...!

Alle 7...!
Het waren drukke weken. Een drietal puppen bleef hier iets langer en dan ben je als fokker erg druk met socialiseren. Ze moeten immers van alles ook alleen ervaren. Maar ook genoten we van lange wandelingen. In het bezit van een echte hondenbuggy... :)..kan je alle kanten uit. Heerlijk op pad. Geweldig. En wat hebben Julia, Evert en Eaukje ook tussendoor lekker geslapen in het ding op wielen.
Het leverde ook prachtige plaatjes op van een roedel van 8 honden: 4 Teckeltjes en 4 Vizsla's.
Lang last van het "lege nest syndroom" hebben we niet gehad, want toen kondigden de pups van Ziyze en Solo zich al aan. Daarom kwamen we er even niet aan toe om eerder het laatste bericht in dit dagboek te plaatsen.
Met alle pups gaat het uitstekend. Volop wordt genoten van het nieuwe eigenwijze huisgenootje. Zo ook hier, waar Eaukje de roedel heeft aangevuld. Zij en Tess kunnen het super vinden samen.
Hieronder nog een paar foto's van de laatste weken met de Teckeltjes. Natuurlijk is nog een laatste album toegevoegd waar nog meer kan worden nagenoten...

Willem...zucht...
Kiekebooooe...(Bella:))Zusje Roze heet nu Julia
Op 2 uur...! Een HAAS !Lola en Teckels Evert, Julia, Eaukje én Tess...

Op avontuur...

Film door een trotse aanstaande Teckelbaas (Erik Rodenburg) gemaakt... Dank je wel Erik !!
Donderdag 17 mei zijn we met alle 7 pups en mamma Tess op stap gegaan. We hebben een rustig grasveld opgezocht en daar heeft Erik een kort spoortje getrokken met aan het einde een stukje vel van een ree. Daarna hebben de pups nog heerlijk gespeeld en een aantal kennis gemaakt met water... Pupje geel nam zelfs (niet helemaal de bedoeling) een duik... In het fotoalbum ook spoedig nog een aantal foto's van dit avontuur... Eerst genieten van deze film.

Oude foto's...?!

De afgelopen week al foto's in het album geplaatst van de eerste kennismaking met de tuin. Maarja... als dan het zonnetje gaat schijnen kan ik de verleiding niet weerstaan om weer met de camera naar buiten te gaan. Alleen dan nog de tijd vinden het te verwerken op de website. Hoewel de pups nu dus net 6 weken oud zijn, staan hieronder nog wat mooie plaatjes van vorige week én in het fotoalbum "5 weken oud" van dit nestje nog meer plaatje met de naam "Deel II".
Roze...zucht...
Zus Rood bijt broer bruin...Mams ook in de tuin...
Meneertje groen...

Nog even compleet....

Alweer 7,5 week oud. Nog even compleet....
Eerst de meisjes, v.l.n.r. puppie roze, paars, geel en rood. Klik op de foto om een vergroting op het scherm te zien!meisjes_7_week
En natuurlijk de jongens, v.l.n.r. puppie blauw, groen en bruin (klik voor een vergroting):
jongens

Echt waar... alweer 5 weken oud...

Ruim 5 weken alweer. De tijd is voorbij gevlogen. Er wordt steeds meer gestoeid en dat geeft nu al aardig wat decibellen... Dat bestaat dan soms uit een grommetje, maar vooral ook af en toe luid gepiep... als de bewuste broer of zus het oortje, pootje of snuitje van het slachtoffer niet tijdig loslaat. Wandelen gaat al heel wat beter en de drempel kunnen ze met gemak (nou ja...) over en dus wordt de tuin al goed verkend. Tess speelt heel leuk met haar kinders en geeft hier en daar natuurlijk ook een lesje communicatie.
In de fotoalbums staan nieuwe foto's (ook in die van week 4 al een tijdje) en daarvan hebben we weer de mooiste ook hieronder gezet. Viel overigens weer niet mee om scherpe foto's te maken. Het is nogal een beweeglijk stel... Meneertje Blauw...
En... meneertje Groen...Pup Paars...!
Meisje Roze...!