"Dogs laugh, but they laugh with their tails." - Max Eastman, Enjoyment of Laughter

Vizsla Draadhaar en Ruwhaar Teckel Kennel Fényes Varázs

Vizsla Draadhaar... de jachthond met vele gezichten...

Glenda, Dylle, Gündi, Leentje, Maudszen, Soof, Tess, Unique en Ysa...

Menu

Wie is online

We have 42 guests and no members online

Büszke behaald veldwerkkwalificatie....!

018b_kwalificatie_goed_novice_20_9_2012_fijnaartDonderdag 20 september vertrokken we naar Steenbergen om daar deel te nemen aan een veldwedstrijd van de "Nederlandse Vereniging Langhaar". Büszke is ondertussen te oud geworden om in de jeugd deel te nemen. En daar hadden we nog geen succes gehad. Veel Novice wedstrijden zijn er niet en we waren dan ook heel blij dat we mee konden doen bij deze vereniging. Ook Sarah met nestgenoot Bob deden mee. Daarnaast altijd weer veel andere bekende gezichten en het is dan ook sowieso een gezellige dag. Maar natuurlijk hoopt iedereen met een mooi resultaat naar huis te gaan...
Büszke en ik waren als 2e aan de beurt. Een mooi bietenveld mochten we afjagen. Niet te hoge bieten en aan het einde (de wind stond er ideaal op) een rietkraag. Voorzichtig hoop je dan aan het einde misschien wel fazant tegen te komen. En dat gebeurde! Büszke stond een hen mooi en goed voor. Bleef netjes wachten tot ik er vlak bij was en toen sprong de hen al. Ik schoot en Büszke bleef goed steady (dat is nu in de Noviceklasse ook belangrijk). Dus het was een punt! Vervolgens ging er nog een hen op, maar die had Büszke eigenlijk niet voorgestaan. En er was me door de jaren heen ingepeperd dat je altijd moet schieten. Maar dan moet de hond inderdaad wel echt hebben voorgestaan en dus gaf keurmeester Cor Woets me wel - terecht - op m'n kop daarvoor:) 

Wat nu - in de Noviceklasse - ook een onderdeel is, is het apport van wild. En dat moet dan liefst direct na de loop. Geen probleem natuurlijk - zou je denken - , 018_kwalificatie_goed_novice_20_9_2012_fijnaartwant ze heeft ook een KNJV B-diploma. En toch kan het zweet je dan uitbreken. Het opgooien - zo'n 10 meter bij ons vandaag in de bieten - ging niet helemaal goed. Büszke markeerde hierdoor niet en nam steeds nèt een metertje te weinig breedte om lucht te krijgen. "Help! Daar gaat m'n punt...." De goedbedoelende werper maakte ook nog wat 'prrrt-geluidjes' om Büszke te helpen, maar hierdoor bleef ze juist in zijn buurt zoeken. Gelukkig mocht het apport overnieuw, omdat het opwerpen niet conform het reglement was gegaan. Pfoeh... Nu kwam de eend direct binnen. Gelukkig maar!

Bij de bespreking aan het einde van de dag bleek dat in de Jeugdgroep wat meer wild was gezien, want daar waren 4 kwalificaties gevallen. In onze groep was een Eervolle Vermelding en verder had alleen Büszke een punt. Daardoor kan het dan zijn dat je met een 'Goed' ook de eerste plaats kan behalen. Maar heel terecht merkte Cor Woets wel op dat het pacours van Büszke nog heel wat beter kan. Ze 'poetste' mijn schoenen en zou meer afstand en diepere slagen kunnen nemen. Maar ook zei hij over haar dat ze wel direct wist waarvoor ze in het veld was en dat hij een jagende hond had gezien. Ze is nog net wat te braaf en iets teveel met mij bezig. We blijven er zeker aan werken en genieten nog een tijdje na van deze dag! Met dank aan de organisatie bij de Duitse Staande Langhaar. Hier vindt je nog wat foto's van deze dag op hun site.