"Je eigen hond maakt geen lawaai, die blaft alleen maar." - Kurt Tucholsky

Vizsla Draadhaar en Ruwhaar Teckel Kennel Fényes Varázs

Vizsla Draadhaar... de jachthond met vele gezichten...

Kyra †, Catou , Aziyze , Tess, Büszke, Glenda, Dylle, Gündi, Gyopar, Kate en Leentje...

Menu

Who's online

We have 70 guests and no members online

10 keer verliefd...

dsc03682Alweer 4 weken oud zijn de pups afgelopen maandag geworden. Het zijn echte kleine boeven, die samen een behoorlijke wervelwind veroorzaken op het moment dat ze wakker zijn. Het is opvallend hoe graag ze worden aangehaald en daar zelfs om strijden. En natuurlijk ga ik daar maar wat graag in mee. Gevolg is wel dat ik van alle tien vlinders in m'n buik heb. Stuk voor stuk zijn ze geweldig en beginnen al hun eigen karakter meer en meer te laten zien. Afgelopen week ben ik dan ook gestart met het maken van een tabel, een overzicht van bijzonderheden van elke pup. Deze zal de komende weken veel aangevuld worden, zodat dan, voordat de chipper komt, duidelijk zal worden welke pup het beste naar welke nieuwe eigenaren kan gaan. Een enorme opgave waar veel tijd in gaat zitten. Dit is dan ook de één van de redenendsc03694
dat ik het dagelijkse wegen nu achterwege laat. Ze passen namelijk ook niet meer allemaal in het weegschaalje en bovendien groeien ze allemaal zo goed dat deze nauwkeurigheid niet meer nodig is. De bakjes met geweekte brokken zijn nu in een mum van tijd leeg!

Gisteren was het weer tijd voor de ontwormingskuur. Dit keer met tabletjes i.p.v. een emulsie, wat heel wat makkelijker ging en ik geen vieze gezichten heb gezien bij het stel. Ook was het weer hard nodig om de nagels te knippen. Ze zouden niet alleen moeders, maar ook elkaar hiermee behoorlijk schade kunnen toedoen.

In de gallerij zijn weer heel wat nieuwe foto's toegevoegd. Allemaal tuinfoto's waar ze nu een aanzienlijk deel van de dag verblijven. Ik heb een hoekje gecreeërd waar ze heerlijk uit de wind kunnen liggen. Zodra ze wakker zijn rennen ze de hele tuin door en genieten duidelijk van deze nieuwe omgeving. Met enige verbazing wordt soms een auto of fietser gevolgd, die voorbij komt. Ook voorbijgangers genoeg die even blijven staan om het kleine grut te bekijken. Natuurlijk zit de poortdeur nu extra op slot, zodat het 10-tal compleet blijft en er niemand een graai uit de tuin kan doen.

dsc03729


Kyra heeft al wat gespeeld met haar neefjes en nichtjes en ook tante Duna heeft even met ze mogen spelen. Duna vindt alles goed en laat zich bestormen door een aantal tegelijk. Kyra speelt de juf en zoals ik van haar gewend ben, geeft zij de eerste wijze lessen in communicatie. Jifex (de kat) vindt het iets te overdadig en laat zich niet in de tuin zien, zolang ze wakker zijn. Nkosi (de andere kat) stapt dapper door de tuin en vindt veel te veel goed. Hem zal ik nog in bescherming moeten nemen de komende tijd.

Veel nieuwtjes op deze website lopen wat vertraging op, vanwege alles wat bij het grootbrengen van een nest komt kijken. Op het moment moet ik uitkijken niet oververmoeid te raken. Brokjes weken, pups voeren, poepjes ruimen, ren verschonen, wasjes draaien, tuin aanspuiten, met de grote meiden wandelen, de mail bijhouden, foto's maken, etc. Zomaar een greep uit de dagelijkse bezigheden. En zoals de nieuwe eigenaren al ervaren hebben is het maar wat moeilijk je ogen van ze af te houden. Nu gaat er vanzelfsprekend ook steeds meer tijd zitten in het observeren van de pups. Uit hun spel, ontdekken van nieuwe dingen, reageren op nieuwe situaties en geluiden is een boel af te lezen. En dit alles moet dan weer verwerkt worden in het overzicht van de profielen. Alles bij elkaar een dagtaak! Heel leuk en vreselijk genieten, maar niet verwaarloosbaar zwaar.

Hopelijk kom ik morgen toe aan het uploaden van een nieuw filmpje. Iets om naar uit te kijken om het stel in beweging te zien. Daarop zal ook Kyra te zien zijn die met een pupje bezig is....